Як приготувати курячу печінку – 10 смачних рецептів

Куряча печінка присутній в раціоні практично будь-якої сім’ї не тільки з-за своєї харчової цінності, але і завдяки швидкому і простому приготування. Перед тим, як приготувати курячу печінку, варто дізнатися, що за змістом заліза і вітамінів групи B вона не поступається яловичої, зате абсолютно невимоглива до підбору супутніх продуктів.

Куряча печінка – класичний рецепт

Найбільш простим у виконанні, але не менш ситним, є класичний рецепт, для якого потрібно звичайнісінькі інгредієнти:

  • печінка – 500 г;
  • цибуля – 2-3 головки;
  • олія соняшникова – 30 мл;
  • сіль, спеції – за смаком.

Для створення страви за класичним рецептом можна слідувати поданим нижче кроків, що дозволить подати до столу дуже апетитну печінку:

  • Субпродукт промивається і обсушивается за допомогою паперового рушника, після чого ділиться на четвертинки.
  • Очищений лук ріжеться кільцями.
  • У сковороду на гаряче масло викладається цибулю і обсмажується на середньо-сильному вогні до появи золотистого кольору кірки.
  • До цибулі викладається печінку і при постійному помішуванні обсмажується 7 хвилин.
  • Вміст сковороди солиться, перчится, після чого накривається кришкою, а вогонь зменшується до мінімуму.
  • Через 5 хвилин гасіння куряча печінка з цибулею готова.
  •