Як приготувати м’ясо в мікрохвильовці

М’ясо, приготоване таким чином, буде ніжним і соковитим і здивує вас своїм яскравим смаком і ароматом.

Воно дійсно підійде на всі випадки життя:

  • • свіжоприготованим або розігрітим в СВЧ, його можна подавати як основну страву, доповнивши гарніром і соусом на ваш смак;
  • • в якості холодної закуски подавайте його з хріном або гірчицею;
  • • зробіть бутерброди, замінивши м’ясом звичну ковбасу – це як мінімум не дорожче, і точно корисніше;
  • • використовуйте його для приготування м’ясних салатів;
  • • наріжте соломкою і додайте в тарілку з супом, приготованому на овочевому або кістковому бульйоні;
  • • таке м’ясо дуже зручно брати з собою на роботу і навіть в дорогу – правильно упаковане, в не дуже спекотну погоду воно зберігається без холодильника два-три дні;
  • • м’ясо ідеально підходить для білкових дієт.
  •  

    Як приготувати м’ясо в мікрохвильовці рецепт

    Головний секрет – м’ясо не можна солити: сіль витягує з м’яса сік, воно стає сухуватим. Свіже м’ясо, на відміну від рослинних продуктів, як правило, вже містить в собі достатню кількість солі. Якщо м’ясо готується без води, вся сіль залишається всередині продукту, і досолювати блюдо немає необхідності, смак виходить цілком збалансованим. Але якщо ви зовсім не можете обійтися без ритуалу з сіллю, додайте її вже після теплової обробки і зовсім трохи, «понарошку».

    Час приготування: 20 хвилин
    Кількість порцій: в залежності від кількості м’яса

    Продукти для м’яса в мікрохвильовці
    Охолоджена безкоста яловичина, підходить для запікання: «духове» м’ясо з тазостегнової частини, товстий край − 600 − 1200 грам. Цим способом можна приготувати і інші види безкісткового м’яса – свинини, філе індички або курки. Для приготування знадобиться кулінарна папір з силіконовим покриттям або пергамент. За бажанням, свіжі або сушені прянощі.
    Приготування м’яса в мікрохвильовці за рецептом
    М’ясо промийте, зачистіть від плівок і жив, обробити на 3-5 компактних шматків. Шматки повинні бути більше схожі на кулі або куби, ніж на стейки.
    В каструлю або іншу ємність, придатну для печі СВЧ, укладіть лист кулінарної папери. На лист щільно укладіть шматки м’яса. М’ясо пропечеться рівніше, якщо загострені або тонкі частини шматків будуть спрямовані вниз, до дна каструлі. Кладіть м’ясо обережно, щоб не порвати папір. Якщо папір все ж порвалася, просто підстеліть вниз ще один шар. Важливо, щоб сік, який виділить м’ясо при запіканні, залишався всередині паперової «каструльки».
    За бажанням, можна додати свіжі або сушені прянощі: щіпка сушеного часнику, або гілочку розмарину, або мускатний горіх на кінчику ножа. Можна використовувати будь-які прянощі, які підходять до м’яса, але в дуже невеликій кількості. Свинина «приймає» прянощі більш охоче, а птах буде смачніше взагалі без них.
    З’єднайте верхні краї паперу і добре укрийте м’ясо. Ще один аркуш паперу меншого розміру покладіть зверху і підверніть краю під м’ясо. Яловичина виявиться щільно упакованої в паперову каструльку з паперової кришкою, тому додатково закривати каструлю не потрібно.
    Поставте каструлю з м’ясом в папері в мікрохвильовку. Готуйте м’ясо на потужності 800-900 Вт, птицю − 700-800 Вт. Час приготування залежить від кількості та якості м’яса. Вісімсот грамів яловичини будуть готові за 16 хвилин, 1200 грамів − за 22 хвилини. Птах готується швидше. Дайте м’ясу кілька хвилин «відпочити» у пічці.
    Обережно, щоб не обпектися парою, дістаньте каструлю з плити і акуратно відкрийте паперову кришку. Перевірте готовність м’яса. М’ясо готове, якщо сік, що виділився став прозорим і придбав коричневий колір без кров’яного відтінку, у птиці – безбарвний або золотистий. Можете проколоти шматок кулінарної голкою або тонким ножем. Готові яловичина і птиця виділяють в проколі чистий прозорий сік. Якщо м’ясо пропеклося не повністю, сік буде рожевим. Свинина сік виділяти не має.

     

    При необхідності, знову закрийте паперову кришку і допекайте м’ясо в мікрохвильовці ще 3-4 хвилини. Не забувайте, що продукт не можна діставати з печі відразу після її вимкнення.
    М’ясо готове. Подальші технологічні операції будуть залежати від того, як ви будете його використовувати: можна виделкою дістати з каструлі готові шматки гарячого м’яса або спершу охолодити його. Сік від м’яса можна обережно процідити в миску і використовувати для приготування соусу.

    Рецепт м’яса в мікрохвильовці

    Ще кілька порад:

  • • якщо м’ясо буде використовуватися холодним, краще дати йому охолонути прямо в папері;
  • • зберігайте м’ясо в холодильнику, переклавши його в фольгу або поліетиленовий пакет для продуктів;
  • • м’ясо можна прибрати в холодильник прямо в каструлі, але обов’язково злити сік;
  • • нарізайте м’ясо упоперек волокон.
  • Потрібна особлива підготовка м’яса, яке ви збираєтеся взяти в дорогу. Щоб м’ясо зберігалося без холодильника, воно має бути оброблене і упаковано гарячим. Наріжте гаряче м’ясо на скибочки. Порціями загорніть м’ясо в один-два шари фольги. Сверточки з м’ясом помістіть в поліетиленовий пакет або пластиковий контейнер з кришкою. М’ясо добре зберігається, якщо не пошкоджена фольга. Розгорнувши фольгу, м’ясо потрібно з’їсти відразу ж – загорнуте знову, м’ясо зберігатися не буде.

    Спробуйте нові рецепти:

    Загрузка...