Як приготувати млинці без дріжджів

У всі часи млинці асоціювалися зі святом, домашнім затишком. Звичайно, з кожним роком з’являються нові рецепти випікання млинців, однак, основні компоненти залишаються незмінними.

Млинці без дріжджів. Смачний рецепт.

Велике значення має якість сковороди для випікання млинців. При наявності спеціальної сковороди з антипригарним шаром, то за «перший млинець грудкою» можете не переживати. У перевіреній часом чавунної сковороди є свої нюанси. Її треба добре прогріти, прожарити в ній сіль, а вже потім можна починати пекти млинці. Є ще спосіб смаження млинців на такій сковороді – це шматочок сала або половинка невеликого картоплі наколоті на вилку. Перед кожною порцією млинцевого тесту промазуется салом сковорода, а шматочок картоплі мачає в рослинне масло і також наноситься на жарочную поверхню.


Хочеться порадити, щоб користувалися рафінованим рослинним маслом смаження млинців. Можете смажити на вершковому маслі, але може горіти на сковороді, тому якісне рафінована рослинна олія – це найкращий варіант.
Спробуйте приготувати млинці без дріжджів, вони за смаковими якостями нітрохи не поступаються млинців тесту на дріжджах, а може, навіть і перевершують. Все справа смаку, комусь більше подобаються пишні млинці, а деяким – тоненькі та ажурні.
Рецепт млинців без дріжджів вважається більш простим, оскільки не треба чекати, поки підійде тісто. Всі необхідні компоненти завжди знайдуться під рукою. Якщо хочете приготувати млинці вперше, то бездріжджове млинцеве тісто як раз те, що потрібно.

Спробуйте приготувати млинці без дріжджів на молоці, ось рецепт:

Для приготування млинців 25 візьміть таку кількість продуктів:

  • – 1 літр молока (якщо молоко жирне, то візьміть навпіл воду і молоко);
  • – 6 штук яєць. Якщо млинці при перевертанні будуть рватися, то можете додати в тісто ще яєць;
  • – 3 столові ложки цукру;
  • – сіль на кінчику ножа і стільки ж ваніліну, але це справа смаку;
  • – рослинна олія для смаження.

За бажанням можете додати дрібку соди, тоді млинці будуть пишніше.

На приготування млинців піде 45 хвилин.

Порядок приготування млинців без дріжджів:

Спочатку збийте яйця з цукром і дрібкою солі, до тих пір, поки цукор не розчиниться. Цей процес можна прискорити блендером або міксером. Тепер вливайте молоко і продовжуйте збивати.
Борошно перед додаванням в тісто завжди просеивайте, вона стане більш повітряної. В рецепті не вказана кількість борошна, тому що на заміс тіста завжди витрачається різна кількість. Всипайте борошно невеликими порціями, не перестаючи збивати. Таким чином, не виходять грудочки, і зможете регулювати консистенцію тесту. У результаті тісто має вийти схожим на густу сметану. Муки може піти близько 2 склянок.

Загрузка...

Рецепт млинців без дріжджів

Як тільки з’явилася потрібна густота, тісто залиште в спокої хвилин на 10. Воно відпочине, борошно розпуститься, всі інгредієнти «одружаться».
Поки тісто відпочиває, розігрійте сковороду. Налийте масло, почекайте, поки воно прогріється і можна приступати до випікання млинців. Тісто перемішайте, тому що борошно може трохи осісти, наберіть його в ополоник і виливайте на сковороду. Наливати тісто можна по центру сковороди або ж з одного краю. Рівномірно круговим рухом розподіліть тісто по всій поверхні.
Тепер слідкуйте за млинцем. Можете підчепити один край млинця і заглянути під нього. Якщо вже зарум’яниться можна перевертати. Акуратно лопаткою підводите під млинець і швидко перевертайте на іншу сторону. Кулінари з великим досвідом можуть перевертати млинці, підкидаючи догори, але для цього потрібен час.
Готові млинці викладайте один на інший, можете промащувати шматочком масла. На аромат збіжаться всі домашні, тому печіть млинці побільше.
Начиняти готові млинці можете різними начинками. Любите солодкі млинці, тоді як начинки використовувати сир з родзинками, яблучне повидло, курагу, мак з цукром, варення. Якщо хочете несолодке страву, тоді скористайтесь начинкою з ліверу, м’яса, риби, солоного сиру з зеленню. Приправляйте млинці з сметаною, згущеним молоком або медом.

Спробуйте нові рецепти:

Загрузка...