Загрузка...

Як приготувати млинці – смачні та перевірені рецепти!

Млинці — саме універсальне блюдо. Їх можна зробити солодкими і тонкими – подати до сніданку, або пишними з м’ясом або капустою – запропонувати на обід. Ми розповімо, як приготувати млинці різними способами, і з якою завгодно начинкою, урізноманітнивши сімейне меню.

Класичні млинці на молоці

Що знадобиться:

  • яйця — 3 шт;
  • сіль — 8 гр;
  • борошно хлібопекарська — 0,1 кг;
  • молоко — 0,7 л;
  • цукровий пісок — 45 гр:
  • олія слив. — 20 гр;
  • для смаження масло неароматное.

Дії:

  • У глибокий посуд розбити сирі яйця і збити вручну з допомогою виделки або віночка.
  • Молоко розділити на дві половину. Першу додаємо до яєць і перемішуємо.
  • Відрізаємо шматочок вершкового масла і розтоплюємо в мікрохвильовці. Після цього зливаємо його до решти інгредієнтів.
  • Потихеньку висипаємо просіяне борошно, стежте, щоб не з’являлися грудочки.
  • Доливаємо молоко, що залишилося, помішуючи ложкою. Робимо, таким чином млинцеве тісто.
  • Спеціальну сковороду для млинців обробляємо будь-яким рослинним маслом. Робимо це за допомогою кулінарної пензлика. Зачерпываем рідке тісто. Необхідно набирати не більше половини ополоника, так млинці вийде тонше.
  • Розподіляємо його по всій поверхні посуду і обсмажуємо з обох сторін, на кожну виходить 1,5 хвилини.
  • Викладаємо готові млинці в стопку. При бажанні кожен змащуємо вершковим маслом, і посипається цукровим піском.
  • З заварного тіста на окропі

    Млинці на заварне тісто виходять дуже м’якими, тонкими і ніжними.

    Список продуктів:

    • окріп води — 200 мл;
    • молоко — 0,5 л;
    • розпушувач тіста — 10 гр;
    • пісне масло — 90 мл;
    • 2 столові яйця;
    • ваніль — 4 гр;
    • борошно — 0,22 кг;
    • цукрова пудра — 50 гр.

    Алгоритм дії:

  • З’єднати сирі курячі яйця, цукрову пудру і ваніль в глибокій посуді. Збити масу з допомогою віночка.
  • Перелити до яєць молоко.
  • Перед застосуванням борошно необхідно обробити ситом, і потім насипати до основних продуктів разом з розпушувачем.
  • Вийшло рідкувате тісто.
  • А тепер наливаємо в нього крутий окріп і відразу заважаємо ложкою або віночків. В окропі і полягає весь секрет таких млинців.
  • У підсумку виходить маса з безліччю бульбашок, і при обсмажуванні блюдо вийде ажурним і дуже тонким.
  • Наливаємо в тісто пісне масло.
  • Залишається посмажити млинці на сковороді з товстим дном, так більше ймовірність, що вони не підгорять.
  • Одержаний продукт можна згорнути конвертиком і полити згущеним молоком. Приємного апетиту!
  • На кислому молоці

    Якщо молоко в холодильнику трохи перестояло, не варто відразу його викидати. Приготуйте на ньому млинці.

    Склад компонентів:

    • борошно першого сорту — 0,25 кг;
    • одне яйце;
    • кисле молоко — 0,5 л;
    • сіль з цукром за смаком;
    • масло неароматное — 50 мл

    Дії:

  • Розбити яйця і окремо перетворити їх в однорідну жовту масу.
  • До них насипте цукор і сіль, налийте молоко.
  • Не перестаючи заважати, потихеньку засинайте просіяне борошно, додайте 25 мл неароматного олії.
  • Перемішати міксером тісто.
  • Ставимо на вогонь посуд для смаження, бризкаємо на її дно масло.
  • Як тільки сковорода нагрілася, починаємо процес смаження.
  • Спробуйте також:  Закваска для хліба - 8 рецептів як зробити закваску

    Тонкі млинці з дірочками

    Список інгредієнтів:

    • два яйця;
    • лимонний сік — 10 мл;
    • цукор – пісок — 50 гр;
    • молоко коров’яче — 0,5 л;
    • пісне масло — 80 мл;
    • сода — 12 гр.

    Дії:

  • Змішати сирі яйця і цукор, збити вручну до появи білої пінки.
  • Налити олію і молоко, перемішати ложкою.
  • Борошно провести через сито і додати до основної маси інгредієнтів.
  • Насипати окремо соду і залити її лимонним соком, таким чином, вийде гашене сода, яка і допомагає вийти візерунчастим млинців. Додаємо її в тісто.
  • Сильно нагріти сковороду, попередньо змастивши маслом за допомогою пензлика.
  • Зачерпнути тісто ополоником. Воно повинно заповнювати не більше половини ополоника.
  • Вилити в сковороду і розподілити рівномірно по всій поверхні.
  • Смажимо по хвилині з кожної сторони.
  • Таким чином, у нас вийшла чарочка ароматних, дихаючих жаром млинчиків.
  • Змащуємо їх вершковим маслом або вершками і подаємо до столу.
  • Без додавання соди

    Зазвичай господині кладуть в млинцеве тісто соду. Ми з’ясували, що і без соди виходить смачне і пишне ласощі.

    Вам знадобиться:

    • борошно першого сорту — 260 гр;
    • два курячих яйця;
    • сіль — 5 гр;
    • цукор за смаком;
    • молоко – 1/2 л.

    Дії:

  • У кухонному комбайні обробляємо суміш сирих яєць, цукру, молока і солі. Цей процес можна зробити міксером або звичайним віночком.
  • Перелийте масу в глибоку чашку і поступово насипайте борошно.
  • Для ситності можна відрізати шматочок масла, розм’якшити його і додати в млинцеве тісто.
  • Добре прогріваємо сковороду, змащуємо її маслом дно рослинного виду.
  • Зачерпываем тісто і починаємо випікати тонкі млинці.
  • Подавати краще всього гарячі вироби.
  • Дієтичний рецепт приготування

    Якщо ви стежите за своєю вагою або дотримуєтеся посту, зробіть на сніданок смачні дієтичні млинці. Для них зовсім не обов’язково брати пшеничне борошно.

    Базові компоненти:

    • вівсяні пластівці — 160 гр;
    • вода — 0,5 л;
    • молоко — 0,5 л;
    • одне яйце;
    • сіль;
    • цукровий пісок — 15 гр.

    Секрети приготування:

  • Спочатку зваріть вівсянку. Для цього насипте пластівці в каструльку і залийте їх розчином води і молока.
  • Як тільки каша буде готова, обробіть її блендером, так, щоб пластівці повністю измельчились в крупу.
  • Насипте до них цукор з сіллю, розбийте одне яйце.
  • Вийшло однорідне тісто без зайвих калорій.
  • Починайте смажити страву на розпеченій сковороді.
  • Щоб млинці не підгоріли, використовуйте оливкову олію.
  • Товсті млинці на кефірі

    В масляну традиційно головним блюдо вважаються товсті млинці. Часу на таке блюдо йде набагато менше.

    Вам знадобиться:

    • сіль — 5 гр;
    • щіпка лимонної кислоти;
    • кефір — 0,5 л;
    • сода — 4 гр;
    • борошно пшеничне — 300 гр;
    • масло неароматное — 50 гр;
    • три яйця;
    • ванілін — 2 гр.
    Спробуйте також:  6 рецептів печива на огірковому розсолі

    Алгоритм дії:

  • В посуд з борошном насипати цукор, соду, ванілін, лимонну кислоту і сіль.
  • Кефір дістати з холодильника і розігріти на плит або в мікрохвильовій печі до теплого стану. Перелити його до розбитих яєць і збовтати віночком.
  • Налити в отриману масу рослинне масло.
  • Вилити складу в суху суміш борошна, постійно помішуючи. Простежте, щоб не було грудок.
  • Залишити тісто на півгодини на кухні.
  • Загострити посуд для смаження, її дно збризнути маслом.
  • Для товстих млинців набираємо повний ополоник тесту. Після випікання повинен вийти пласт товщиною в пів сантиметра.
  • Він обсмажується за три хвилини з кожного боку.
  • Як зробити з коньяком

    Якщо ви вважаєте млинці простим і нудним стравою, то ви помиляєтеся. Приготуйте млинці на коньяку, як начинки використовувати шоколад або фрукти, і отримаєте чудове, вишукану страву.

    Базові компоненти:

    • цукор — 25 гр;
    • молоко — 200 мл;
    • сіль — 4 гр;
    • коньяк — 20 гр;
    • одне яйце;
    • борошно — 230 гр;
    • олія оливкова — 40 гр.

    Спосіб приготування:

  • З’єднуємо яєчну масу з цукром і сіллю. Збиваємо.
  • Поступово наливаємо молоко, а потім всипаємо оброблену і подрібнену борошно.
  • Весь час збиваємо суміш виделкою або вінчиком.
  • Наливають коньяк і оливкове масло. Ось і вийшло млинцеве тісто з коньяком.
  • Тепер діємо за стандартною схемою: нагріваємо сковороду на плиті, пензликом змащуємо її поверхню олією.
  • Набираємо половину ополоника — потрібно, щоб вийшли тонкі мереживні млинці.
  • Смажимо кожен пласт за 3 хвилини.
  • Насолоджуйтеся приємним ароматом і терпким смаком приготовленого страви!
  • На мінеральній воді і кефірі

    Ще один варіант приготування пухирчастих м’яких млинчиків.

    Склад продуктів:

    • щіпка солі;
    • мінеральна газована вода — 0,2 л;
    • два яйця;
    • цукор — пісок — 50 гр;
    • кефір — 0.2 л;
    • масло неароматное — 30 мл;
    • сода — 5 гр;
    • борошно першого сорту — 130 гр.

    Як приготувати млинці на кефірі тонкі з дірочками:

  • Додаємо соду в кефір.
  • Борошно обробляємо з допомогою сита, викидаємо грудочки і дрібне сміття.
  • Змішуємо яйця з цукром і перетворюємо їх в білу піну.
  • Насипаємо сіль і продовжуємо збивати.
  • Вливаємо кефір із содою.
  • Додаємо рослинне масло і мінеральну воду.
  • Насипаємо оброблену борошно.
  • Після кожного приєднання нового продукту всю суміш ретельно збиваємо.
  • Одержане однорідне тісто ставимо в тепле місце на 20 хвилин.
  • Беремо сковороду з товстим дном і антипригарним покриттям, нагріваємо, мажемо рослинним маслом і починаємо процес смаження.
  • Якщо тісто вийшло дуже густим в’язким і, налийте ще трохи мінералки.
  • Панкейкі на молоці

    Панкейкі — це варіант американських млинчиків. За своєю формою вони більше схожі на оладки. Їх ніколи не роблять тонкими, як наші млинці. Але начинку можна покласти всередині такого виробу. Неймовірно смачно!

    Спробуйте також:  Шоколадний бісквіт - 7 рецептів приготування

    Основні продукти:

    • два курячих яйця;
    • щіпка ваніліну;
    • молоко — 0,24 л;
    • борошно — 0,24 кг;
    • згущене молоко для начинки;
    • розпушувач тіста — 10 гр;
    • цукровий пісок — 60 гр.

    Процес приготування:

  • Молоко розігріти, але не доводити до кипіння.
  • Влити його до розбитих курячим яйцям і збовтати віночком.
  • Борошно першого сорту просіяти і насипати до основних інгредієнтів.
  • Додати ванілін і розпушувач тіста, весь час помішуючи виделкою.
  • Тісто має бути густіше, ніж на звичайні млинці, приблизно, як сметана.
  • Розігріти блинницу. Масло додавати не варто. Американський варіант печеться на сухій сковороді.
  • Зачерпываем столовою ложкою тісто. Для одного млинця необхідно покласти в центр млинниці 3 ложки.
  • Розподіляємо тісто рівномірно по всій поверхні сковороди.
  • Готувати до появи пухирців і перевернути на іншу сторону.
  • Складіть готовий продукт стопкою, нанесіть згущене молоко. Дуже добре подавати млинці гарячими і з ягодами.
  • Як приготувати хрусткі млинці

    Вам знадобиться:

    • п’ять курячих яєць;
    • борошно — 260 гр;
    • молоко — 1 л;
    • цукор — 50 гр;
    • сода — 10 гр;
    • сіль — 12 гр;
    • жменя панірувальних сухарів;
    • масло рослинне — 25 гр;
    • сир і шинка по 300 гр як варіант начинки.

    Покрокова інструкція:

  • Розбити в окрему миску чотири яйця, влити молоко, насипати сіль, оброблену борошно, цукор, соду і додати рослинне масло. Перемішати.
  • Вийде рідкувате тісто для млинців.
  • Набрати підлогу ополоника і вилити в розпечену сковороду з часткою рослинної олії.
  • Використовувати все тісто для стопки хрустких млинчиків.
  • Нарізати соломкою шинку, сир твердий провести через тертку.
  • Взяти частину начинки і покласти на середину млинця, загорнути його в трубочку.
  • Окремо розбити п’яте яйце в чашку.
  • Трубочки вмочити спочатку в яйці, а потім у панірувальних сухарях.
  • Блюдо закрити в холодильнику на півгодини.
  • Після цього холодні трубочки ще раз обробляємо яйцем і сухарями.
  • Наливаємо трохи олії в сковороду і протягом хвилини обсмажуємо кожну трубочку.
  • Вийшло чудове ароматна страва на обід. Приємного апетиту!
  • Рецепт на воді

    Самий простий і легкий спосіб приготування – це млинці на воді.

    Необхідні продукти:

    • три яйця курячі;
    • вода — 0,6 л;
    • сода — 5 гр;
    • борошно — 0,3 кг;
    • цукор — 45 гр;
    • сіль — 6 г;
    • лимонна кислота — 4 гр;
    • олія оливкова — 30 мл

    Як приготувати:

  • Збити за допомогою міксера яйця, до них налити півлітра води.
  • В іншому посуді з’єднати решту води з лимонною кислотою.
  • У третій мисці змішати всі сипучі інгредієнти і додати в яєчну суміш.
  • Зробити млинцеве тісто і прибрати на 20 хвилин.
  • Після цього виливаємо в нього лимонну кислоту.
  • Тепер можна смажити смачні вироби.
  • Загрузка...