Як приготувати млинці? 15 способів

Млинці можуть стати прикрасою святкового столу і відмінним буденним сніданком, без них навряд чи обійдеться дитяче меню, а Масляну і зовсім неможливо уявити. Як приготувати млинці? Існує кілька рецептів приготування цієї страви. Крім того, млинці можуть смакувати соло або стати смачною «обгорткою» для делікатесів.

Як приготувати млинці на молоці

У всіх рецептах приготування млинців на молоці використовуються приблизно ті ж продукти, але навіть легкі варіації і відмінності у технології смаження здатні вплинути на кінцевий результат. Млинці на молоці – це своєрідна класика жанру. Крім одного літра цього продукту до складу тіста входять такі інгредієнти:

  • яйця курей– 3 шт;
  • борошно – 300 г;
  • цукровий пісок – 3-4 ст. л.;
  • розпушувач – 2 ч. л.;
  • сіль – щіпка;
  • масло рослинного походження – 3 ст. л.

Для замішування тіста зручно використовувати глибоку миску. У неї потрібно розбити яйця розтерти з цукром. Старатися не обов’язково, тому що пишна піна тут не доречна. Збивати масу можна віночком, блендером або міксером.

Тонкою цівкою влити молоко. Його можна підігріти, але не кип’ятити або нагрівати до дуже високої температури. У такому разі всыпанная борошно зіб’ється в твердий клубок.

Щоб млинці вийшли тонкими і ніжними, просіювати борошно можна безпосередньо в яєчну масу. При цьому не потрібно переривати процес збивання. Продовжувати його треба до тих пір, поки не зникнуть всі грудочки.

Додати сіль, розпушувач і рослинне масло. Останній компонент запобігає прилипання млинців до розпеченого днища.

Сковороду добре розігріти і змастити соняшниковою олією. Його потрібно зовсім небагато, щоб лише усунути сухість посудини. Потім за допомогою ополоника набирати рідке тісто і поступово виливати його на сковороду, повертаючи її, щоб рідина рівномірно розтеклася по дну. Смажити млинці потрібно з двох сторін до золотистого кольору. Кожен готовий млинець потрібно змастити вершковим маслом.

Як приготувати млинці на кефірі

Смачні млинці виходять і на кефірі. Багато хто вважають, що вони програють «молочним» аналогам, так як виходять товстими і жирними. Насправді, щоб млинці на кефірі не стали грудкою, потрібно знати не тільки правильну рецептуру, але і деякі хитрощі приготування цієї страви.

Необхідні інгредієнти, щоб приготувати млинці на кефірі:

  • кефір – 3 ст.;
  • яйця курей – 2 шт;
  • борошно – 8 ст. л.;
  • крохмаль – 4 ст. л.;
  • масло рослинного походження – 2 ст. л.;
  • цукровий пісок– 2 ст. л.;
  • сіль – 0,5 ч. л.;
  • сода – 0,5 ч. л.

Вилити кефір в миску і всипати в нього соду. Залишити інгредієнти на кілька хвилин.

В цей час В іншій ємності змішати жовтки з цукром і добре збити вручну або за допомогою відповідної техніки. Після цього ввести муку і крохмаль, не перестаючи ретельно помішувати масу.

У підготовлену суміш невеликими порціями додати кефір, розмішуючи тісто спочатку ложкою, а потім міксером до однорідності. Потім потрібно додати збиті білки, сіль і масло. Можна приступати до смаження. Готові млинці краще всього складати стопкою.

За смаком «кефірні» млинці не поступаються родичів на молоці. Вони виходять більш поживними і краще поєднуються з різними начинками.

Як приготувати млинці на воді

Навіть, якщо в холодильнику немає підходящої кисломолочної основи для тесту, а без млинців не представляється наближається вечерю, то приготувати їх можна на звичайній кип’яченій воді.

Дивіться також:  Рецепт млинців з житнього борошна з фото

Продукти, необхідні для приготування млинців на воді:

  • вода – 0,5 л;
  • яйця курей – 3 шт;
  • цукровий пісок – 2 ст. л.;
  • борошно – 2 ст. ;
  • оцет – 1 ч. л.;
  • сіль – щіпка.

Починається заміс, як і в попередніх рецептах, з яєць. Їх треба розбити в глибоку посудину і збити віночком. Потім необхідно влити воду і ретельно перемішати масу. До неї додається сіль, цукор і гашене оцтом сода. Знову все якісно перемішати.

Потім можна вводити борошно, не перестаючи помішувати масу. Тісто готове! Хоча в нього також можна додати пару ложок рослинного масла. Або ж замінити цей інгредієнт салом – їм потрібно змащувати сковороду перед кожним млинцем.

По такому рецепту млинці виходять тонкими і ніжними. Посилити ефект можна, періодичних помішуванням тіста, яке забезпечить йому хороший насичення киснем. Для цього потрібно зачерпувати тісто і виливати назад в миску.

Як приготувати млинці на дріжджах

Млинці – це давнє слов’янське блюдо. Воно не тільки вважалося смачною і ситною їжею, але і символічною. Адже млинець круглий, теплий і приємний, як сонечко. В пошані поживний продукт був не тільки у предків. Сучасні жителі мегаполісів теж з задоволенням смакують млинці. А варіантів приготування досить багато, один з яких базується на дріжджах.

Тим, хто вирішив приготувати млинці на дрожжая, варто звернути увагу на те, щоб вони були свіжі. Про це розповість їх приємний аромат, а також крохмальний наліт, який негайно проявляється після того, як потерти пальцем.

Крім однієї пачки дріжджів потрібні наступні продукти:

  • борошно – 400 г;
  • молоко – 0,5 склянки;
  • яйце – 1 шт;
  • масло рослинного походження – 2 ст. л.;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • сіль – 1 ч. л.

Приготування справжніх дріжджових млинців починається з опари. Це – рідке тісто з борошна і молока. Більшу половину молока потрібно нагріти до температури 40 градусів. Потім необхідно додати дріжджі, при цьому молоко потрібно помішувати, поки вони повністю не розчиняться. Далі вводиться борошно і цукор. Маса знову ж помішується, щоб не було грудочок.

Підготовлене тісто своєю консистенцією має нагадувати сметану. Його потрібно помістити в тепле місце, накривши серветкою або рушником на півгодини. За цей час воно підніметься в кілька разів. Поки опара буде підходити важливо, щоб на кухні була стабільно тепла температура, і були відсутні протяги.

У піднялася опару потрібно додати залишки цукру, олія. Все ретельно перемішати. Потім вбити яйце і знову братися орудувати віночком, поки тісто не стане однорідним. У таку масу вводиться молоко, яке зробить консистенцію схожою на кефір. Тісто слід залишити ще на півгодини в затишному місці.

Після цього можна приступати до смаження на розпеченій і змащеній маслом сковороді.

Як приготувати млинці без яєць. Пісні млинці – рецепт

Хоча Пост відіграє важливу роль в житті кожного християнина, але це не означає, що потрібно відмовлятися від улюблених млинців. Якщо, звичайно, вони приготовані по особливому пісного рецептом.

Подібний спосіб приготування змушує триматися тісто буквально на чесному слові, адже є млинці без молока, яєць та інших скоромних продуктів на складі. Однак це ніяк не відбивається на їх смаколики і ситності. Такі рецепти можуть взяти на озброєння, хто стежити за фігурою, але не бажає відмовлятися від улюблених ласощів.

Дивіться також:  Бананові млинці – 7 рецептів приготування

Для приготування млинців без яєць знадобляться наступні продукти:

  • молоко – 400 р;
  • вода – 450 г;
  • борошно – 300 г;
  • цукровий пісок – 4 ч. л.;
  • сіль – 1 год. л.;
  • гашене оцтом сода – 1 ч. л.;
  • вершкове масло – 60 р.

100 г води, молоко, сіль, цукор, борошно і соду збити міксером або віночком. Щоб надати продукту легкості, бажано просіяти борошно.

Потім додати розтоплене вершкове масло, а також приблизно по 200 г постигла кип’яченої води і окропу. Перемішати ретельно масу і безпосередньо приступати до роботи біля плити.

Подібний рецепт дуже простий. Мінімальні часові та продуктові витрати дозволяють приготувати відмінну закуску або «самостійне блюдо. Але все-таки при такому складі вона не тягне на пісну їжу. Щоб можна їсти млинці, не порушуючи церковних заборон, з рецепту потрібно виключити і молочну складову.

Пісні млинці можна приготувати на газованій воді (солодкій воді або мінералці). Для цього потрібні такі інгредієнти:

  • вода сильногазована – 1 ст.;
  • мукат – 1 ст;
  • окріп – 1 ст.;
  • масло рослинного походження – 2 ст. л.;
  • цукровий пісок – 1 ст. л.;
  • сіль – щіпка.

Процес замішування тіста починається з просіювання борошна. В неї потрібно додати сіль і цукор, а потім залити газованою водою і залишити в накритою кришкою посудині на півгодини.

По закінченню цього часу в суміш необхідно влити склянку окропу і рослинне масло. Все ретельно розмішати, тісто готове до випічки. Смажаться такі млинці, як і звичайні.

Як приготувати тонкі, товсті, ажурні, пишні, в дірочку млинці

Перераховані вище рецепти дають можливість приготувати різні по щільності і зовнішньому вигляду млинці. На молоці вони виходити тонкими, якщо добре постаратися і чітко слідувати рецептурою, незначної товщини можна домогтися, використовуючи кефірну основу.

Любителям товстих млинців, схожі за смаком на оладки, також доведеться запастися кефіром для приготування ласощів.

Щоб блюдо вийшло пишним і повітряним, у процесі готування потрібно відокремлювати білки від жовтків. Для приготування млинців в дірочку базовим буде рецепт з теплим молоком.

Справжнім шедевром можуть стати ажурні млинці. Вони вимагають певного досвіду, терпіння і величезного бажання здивувати коханого чоловіка або дитини. Для приготування може використовуватися будь-який рецепт, але краще зупинитися на класичному першому варіанті готування.

Підготовлену млинцеву суміш потрібно помістити в щось подібне кондитерського шприца. Виготовити її можна самому з підручних засобів. Згодиться пляшка від кетчупу або звичайна пластикова пляшка з прорізаним отвором у кришці. Також можна пристосувати пакет з-під молока з акуратно відрізаним куточком. В обрану ємність наливають тісто і на розігрітій сковороді дуже швидко малюється візерунок. Спочатку потрібно виконати контури, а потім заповнювати середину. «Картинку» необхідно обсмажувати з двох сторін, акуратно перевертаючи лопаткою.

Ідей зображень може бути маса. Наприклад, коханій людині можна «намалювати» ажурна серце, для дочки спекти млинцеві квіти, а синові створити машинку на сковороді. До процесу важливо підключити фантазію і старанність.

Тим, хто любить млинці з джемом, варенням, медом, можна приготувати млинці в дірочки. В маленькі отвори буде затікати наповнювач, і робити смак страви ще більш насиченим. Такі «пори» виходять, якщо тісто добре насичується киснем. Для цього в нього потрібно додати гашену соду або розпушувач, а також не забувати помішувати масу.

Дивіться також:  Вівсяні млинці – 6 простих і смачних рецептів

Як приготувати млинці з сиром, м’ясом, фаршем

Загорнути начинку можна і в тонкі і товсті млинці. Багато хто пам’ятає смак з дитинства – млинці з сиром. Приготувати цей наповнювач дуже легко. Для цього потрібно змішати сир з цукром і родзинками. Додавати інгредієнти потрібно на свій смак – хто-то любить якнайсолодше, а хтось не дозволяє собі розгулятися. Перед тим, як з’єднати сир з родзинками, останній потрібно ретельно промити і дати кілька хвилин полежати в гарячій воді. Можна додати ванільний цукор. Він додасть м’який і ненав’язливий аромат страви.

Підготовлена начинка викладається на середину млинця. Потім «обгортка» складається, як конвертик або закручується, як рулет. У другому випадку начинку розкладати потрібно більше до одного з країв, звільняючи простір навпаки. Це дозволить якісно згорнути рулет, і начинка буде симетрично розташована в млинці.

Бажаючим приготувати млинці з м’ясом, потрібно відварити і остудити яловичину. У процесі варіння необхідно її посолити, додати трохи перцю і лавровий листок. М’ясо потрібно подрібнити ножем або за допомогою блендера. До м’ясної маси додати підсмажену до золотистого кольору цибулю кільцями. Потім начинку можна загортати в млинець.

Можна млинці нафарширувати. В якості начинки в такому разі може бути використаний будь-нежирний фарш: курячий, яловичий і т. д. Підготувати його просто. На сковороді на соняшниковому маслі пасерувати дрібно нарізану цибулю. Можна додати пару зубчиків часнику і зелень. Далі потрібно додати фарш і обсмажити до готовності. Дати начинці охолонути, щоб було зручніше загортати її в млинці.

Примітно, що млинці необхідно обсмажувати лише з одного боку, якщо в них буде заморочуватися м’ясний продукт. Коли начинка укладена, то млинцеві конвертики обсмажуються на олії до хрусткої скоринки.

Як приготувати кислі млинці

Комусь подобаються млинці з різними начинками, хто віддає перевагу солодкі і пишні «кругляшки», а є й любителі кислих млинців. До речі, такі млинці також можуть бути нафаршировані або подаватися з солодкими доповненнями або сметаною. Їх назва обумовлена тим, що ключовим інгредієнтом рецепту є кисле молоко. Воно забезпечує рум’яність, пишність і неповторний смак млинців.

Щоб приготувати кислі млинці в холодильнику потрібно взяти наступне:

  • кисле молоко – півлітра;
  • масло рослинного походження – 2 ст. л.;
  • крохмаль – 2 ст. л.;
  • цукровий пісок – 2 ст. л.;
  • яйця курей – 3 шт;
  • борошно – 8 ст. л.;
  • сіль – 0,5 ч. л.;
  • сода – 0,5 ч. л. ( не гасити оцтом).

Послідовність приготування знайома: яйця потрібно розтерти з сіллю і цукром, додати в суміш молоко і соду. В окремій мисці змішати борошно з крохмалем, а далі поступово в неї ввести масу з молока і яєць. Все ретельно перемішати, розбити утворилися грудочки. Наостанок додати рослинне масло і приступати до смаження.

Радувати млинцями близьких і друзів можна хоч кожен день завдяки різним рецептам цієї страви!