Як приготувати пасту «Карбонара» – 8 рецептів в домашніх умовах

Італійці знають толк у смачній їжі, саме тому в них так багато різноманітних страв, які вже полюбилися всьому світу. Серед них лідирує, безумовно, паста, рецептів якої просто не злічити. Давайте розглянемо, як приготувати пасту «Карбонара», адже вона є однією з найбільш популярних серед своїх «колег».

Як приготувати класичну пасту «Карбонара»?

Класичний рецепт передбачає використання деяких інгредієнтів, про які не всі чули, і їх досить важко знайти в магазинах – це панчетта і пекоріно.

Тому будемо готувати страву з беконом і звичайним твердим сиром.

Для страви потрібно:

  • 130 грам сиру (бажано, Пармезану);
  • два яйця;
  • олія оливкова – 20 мілілітрів;
  • 200 грамів спагетті;
  • спеції за смаком;
  • 140 грам будь-якого бекону.

Процес приготування:

  • Вбиваємо яйця в глибоку миску, добре перемішуємо вінчиком, додаємо приправи (наприклад, сіль і перець). Потім туди ж кладемо половину сиру, який заздалегідь натерли.
  • Решту натертого сиру змішуємо з чорним меленим перцем в окремій ємності.
  • Спагетті поміщаємо в киплячу воду і варимо майже до готовності, вони повинні бути злегка тверді.
  • Бекон нарізаємо на прямокутні шматочки і обсмажуємо на сковороді в оливковій олії.
  • До нього вливаємо суміш з яєць з сиром і прогріваємо соус.
  • Пасту покласти на блюдо, зверху поливаємо її соусом з беконом і присипаємо залишилися сиром.

Додаємо в рецептуру гриби

В домашніх умовах пасту можна зробити не тільки за традиційним рецептом, але ще і з іншими продуктами. Наприклад, можна додати гриби. Ідеально підійдуть печериці.

Необхідні інгредієнти:

  • одна невелика цибулина;
  • 300 грамів спагетті;
  • приправи за своїм смаком;
  • дві ложки масла вершкового;
  • 0,2 літра вершків;
  • 250 грам шампіньйонів;
  • 150 грам бекону.

Процес приготування:

  • Гриби нарізаємо на скибочки, цибулю подрібнюємо на маленькі квадратики і обидва компоненти відправляємо смажитися до красивого золотистого кольору.
  • Додаємо до них вершки, різні спеції за своїм бажанням і варимо близько п’яти хвилин, щоб суміш стала густішою.
  • Нарізаємо на невеликі шматочки бекон, обсмажуємо його у вершковому маслі.
  • Спагетті відварюємо до готовності і розкладаємо по тарілках. Зверху кладемо бекон, а потім поливаємо блюдо соусом.
Дивіться також:  Котлети з яловичої печінки – 8 рецептів приготування

Покрокове приготування з шинкою

Домашня паста «Карбонара» не обов’язково готується з беконом, його цілком можна замінити шинкою.

Звичайно, смак злегка зміниться, але гірше точно не стане.

Необхідні продукти:

  • три яйця;
  • 200 грам шинки;
  • ложка оливкової олії;
  • половина пачки спагетті;
  • 0,2 літра вершків;
  • 100 грам Пармезану.

Процес приготування:

  • Бекон потрібно подрібнити. Краще всього, якщо ви перетворите його на невеликі брусочки. Потім обсмажте їх з додаванням масла.
  • Окремо змішуємо вершки зі спеціями і тертим сиром, отриману масу заливаємо до бекону.
  • Добре прогріваємо, щоб соус трохи загус, додаємо туди вже відварені макарони і перешиваємо для рівномірного розподілу вершків та сиру. Після цього страву готове до подачі.

Паста «Карбонара» з куркою у вершковому соусі

Хочете приготувати цікавий, насичений і, найголовніше, не дуже дорогий вечерю? Паста «Карбонара» з вершками і куркою – відмінне рішення.

Інгредієнти для страви:

  • 300 грамів спагетті;
  • половина філе;
  • 0,1 літра вершків;
  • сир – 50 грам;
  • приправи – за смаком;
  • яйця – три штуки;
  • ложка рослинного масла.

Процес приготування:

  • Макарони відправляємо варитися майже до готовності.
  • Курку ріжемо на кубики, посипаємо обраними приправами і смажимо на олії.
  • Яйця змішуємо з вершками, тертим сиром і, звичайно ж, не забуваємо про спеції.
  • До обсмаженої курки викладаємо макарони, заливаємо все вершковим соусом, перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні пару хвилин.

Без додавання вершків

Необхідні продукти:

  • одне яйце;
  • приправи;
  • близько 50 грам сиру;
  • близько 60 грам бекону;
  • 200 грамів спагетті.

Процес приготування:

  • Яйце збиваємо, кладемо до нього вибрані за своїм смаком приправи і перемішуємо.
  • Ставимо варитися спагетті, а в цей час нарізаємо бекон і смажимо його.
  • Коли макарони будуть готові, заливаємо їх яєчної сумішшю, перемішуємо і даємо якийсь час постояти, щоб соус прогрівся.
  • Зверху кладемо бекон і посипаємо блюдо тертим сиром.
Дивіться також:  Свинина з чорносливом – 8 рецептів приготування в духовці, в мультиварці і на сковороді

Готуємо в мультиварці

Необхідні продукти:

  • два яйця;
  • приправи;
  • 0,1 кг сиру;
  • 0,2 літра вершків;
  • паста – 0,2 кг;
  • 150 грам бекону;
  • півлітра води.

Процес приготування:

  • Запускаємо режим «Випічка». На дно чаші викладаємо подрібнену бекон і обсмажуємо його близько 15 хвилин до рум’яності. Масло краще не додавати, оскільки м’ясо і так жирне.
  • Потім заливаємо вершки, кладемо спеції, перемішуємо і варимо ще близько 10 хвилин, щоб суміш стала густішою.
  • Додаємо туди розламані навпіл спагетті і заливаємо все водою. Продовжуємо тримати у тому ж режимі ще 20 хвилин.
  • Через це час знову заважаємо отриманий склад, перемикаємо режим на «Плов» і готуємо страву до закінчення програми.
  • Перед подачею на пасту поміщаємо по одному яєчного жовтка і тертий сир.

Паста «Карбонара» з м’ясним фаршем

Інгредієнти для страви:

  • приправи за смаком;
  • 0,2 літра вершків;
  • 0,1 кг сиру;
  • 350 грам фаршу;
  • 150 грам макаронів;
  • три жовтка.

Процес приготування:

  • Ставимо отвариваться макарони, а в цей час готуємо соус.
  • Вибраний фарш потрібно обсмажити, при цьому в процесі розминайте його виделкою або лопаткою, щоб не було грудок.
  • Окремо змішуємо жовтки, до них кладемо заздалегідь перетертий сир і спеції за власним смаком.
  • До фаршу додаємо спагетті, туди ж вливаємо яєчну суміш, перемішуємо і на повільному вогні тушкуємо блюдо близько 10 хвилин, щоб соус загус.

Рецепт від Юлії Висоцької

Необхідні продукти:

  • три яйця;
  • 120 грам бекону;
  • невелика цибулина;
  • будь-які приправи;
  • зелень петрушки;
  • 0,15 кг макаронів;
  • дві ложки оливкової олії;
  • 120 грам Пармезану.

Процес приготування:

  • Для початку подрібнюємо будь-яким способом цибулю і смажимо його на олії.
  • Потім додаємо до нього бекон смужками і продовжуємо тримати інгредієнти на вогні, поки він не стане хрустким.
  • Відварюємо макарони майже до готовності, викладаємо до бекону і перемішуємо.
  • Сир перетираємо на дрібній тертці, додаємо до нього яйця, кладемо сіль і перець.
  • Чекаємо, коли макарони трохи охолонуть, і з’єднуємо їх з яєчною масою. Подаємо, прикрасивши дрібно нарізаною зеленню.
Дивіться також:  Бутерброди на швидку руку – 11 рецептів сендвічів

Крім цих рецептів, є багато й інших варіантів приготування пасти. Ви можете змінювати інгредієнти і таким чином знайти для себе ідеальне смакове поєднання якісних макаронів з іншими м’ясними і овочевими добавками.