Як приготувати плов в мультиварці?

Чи вмієте ви правильно готувати плов? На перший погляд здається, що це нескладно. Змішується рис з м’ясом, додається морква і все це приправляється спеціями – плов готовий. Але рис з м’ясом не завжди є пловом, навіть при використанні самих дорогих приправ для його приготування. Приготування цієї страви є цілим мистецтвом. На Сході плов дозволяється готувати лише чоловікам. Але в інших країнах приготуванням будь-якої страви, в основному, займаються жінки.

Рецепт плову в мультиварці

 

Класичний плов готується з рису, баранини і спецій. Але кожна національна кухня вносить свої зміни в рецептуру плову. Замінити баранину можуть яловичина, свинина, курка або морепродукти. Також замість м’яса в плов можна додати гриби, овочі або сухофрукти. Також і рис подобається всім різний: хтось любить розсипчастий, сухуватий, комусь подобається разваристый, соковитий плов. Крім цього доповненням до рису може бути пшениця, горох, і навіть кукурудза, все залежить від особистих переваг.

Єдиним правилом для плову, є те, що для його приготування повинен використовуватися товстостінний казан. Проте, в наш час, навіть простіше приготувати плов в мультиварці. У багатьох мультиварках є програма «Плов». Для його приготування потрібно враховувати особливі нюанси, щоб не вийшла звичайна рисова каша з м’ясом.

 

 

Як смачно приготувати плов в мультиварці

 

Попередня обробка продуктів для приготування плову в мультиварці:

 

Спочатку потрібно визначитися у виборі сорту рису. Для розсипчастого плову краще використовувати довгозернистий сорт. Щоб плов вийшов більш жирним використовуйте круглозернистий рис. Попередньо рис промивається в прохолодній воді. М’ясо промивається, нарізати середніми кубиками і обсушивается. При наявність кісток у м’ясі, нарубаєте і їх, для насиченого смаку. Морква нарізати великою соломкою. З цибулі робимо півкільця або кільця. Класичний варіант плову передбачає однакове співвідношення м’яса і овочів. Але ви можете змінювати кількість інгредієнтів за смаком. Часник додається неочищеним цілим, або ж зубчиками. В плові потрібно використовувати різноманітність спецій, але обов’язково використання сушеного барбарису, семен коріандру, зіри, куркуми.

Дивіться також:  Кращі рецепти паски в домашніх умовах

 

Рецепт приготування плову в мультиварці

Найбільш популярний є плов з баранини, який готується в мультиварці без проблем.

 

 

Варіант приготування плову в мультиварці з баранини

Для приготування потрібні такі продукти: баранина – 800 гр; курдючний жир – 100 гр. (необов’язковий компонент), соняшникову олію; зіра, часник, родзинки і спеції для плову, цибуля – 2 шт.; одна морквина.

Для початку обсмажується м’ясо, цибуля та морква. У ємність мультиварки додається невелику кількість рослинної олії і додається курдючний жир. Вибираємо програму «Смаження» і кладемо в ємність овочі з м’ясом. Попередньо м’ясо підсолюємо і приправляємо. Обсмажується воно до золотистої скоринки. Далі в мультиварку відправляється рис, зіра і родзинки. Головка часнику просто вставляється в рис. Заливаємо все інгредієнти гарячою водою. Виставляємо програму «Плов» на 40 хвилин. Очікуємо сигнал закінчення роботи. Готовий плов можна викладати в красиве блюдо.

Яку частину баранини краще використовувати для плову в мультиварці:

Щоб плов в мультиварці вийшов з ніжним, м’яким м’ясом, потрібно правильно його підібрати. Найкраще підходить лопатка, грудна частина або вирізка. Використовуючи ці частини, ви приготуєте смачний плов для своєї сім’ї.

 

 

Зверніть увагу на такі страви:

Йогурт в мультиварці

Яблучний пиріг в мультиварці

Картопля в мультиварці

Як варити рисову локшину

Як посмажити котлети

Як смажать курку

Заварних млинців