Як приготувати плов з куркою? 7 докладних рецептів приготування

Плов є багатонаціональним стравою з тривалою історією. Цікаво, що спочатку воно було вегетаріанським, але сьогодні важко уявити собі обговорюване частування без м’яса. Далі розповідь піде про те, як правильно і смачно приготувати плов з куркою.

Як приготувати плов з куркою в каструлі?

Склад продуктів: 770 г курятини, по 320 г цибулі і моркви, кухонна сіль, 2 головки часнику, трохи менше літра фільтрованої води, 410 г рису, плову, спеції.

  • Промиті і обсушені шматки курки прямо у каструлі з товстим дном обсмажуються на великій кількості рафінованої олії.
  • Коли вони набудуть легкий золотистий відтінок, можна висипати до м’яса півкільця цибулі і великі довгі бруски моркви. Разом продукти смажаться ще 6-7 хвилин.
  • За смаком додається сіль і будь-які приправи.
  • Зверху викладається сирий рис, промитий до прозорої води. У нього встромляються головки часнику, позбавлення від лушпиння.
  • Інгредієнти заливаються гарячою водою.
  • Під кришкою плов у каструлі готується близько півгодини до повного випаровування рідини. Заважати блюдо в процесі не потрібно.