Як приготувати плов з куркою? 7 докладних рецептів приготування

Плов є багатонаціональним стравою з тривалою історією. Цікаво, що спочатку воно було вегетаріанським, але сьогодні важко уявити собі обговорюване частування без м’яса. Далі розповідь піде про те, як правильно і смачно приготувати плов з куркою.

Як приготувати плов з куркою в каструлі?

Склад продуктів: 770 г курятини, по 320 г цибулі і моркви, кухонна сіль, 2 головки часнику, трохи менше літра фільтрованої води, 410 г рису, плову, спеції.

  • Промиті і обсушені шматки курки прямо у каструлі з товстим дном обсмажуються на великій кількості рафінованої олії.
  • Коли вони набудуть легкий золотистий відтінок, можна висипати до м’яса півкільця цибулі і великі довгі бруски моркви. Разом продукти смажаться ще 6-7 хвилин.
  • За смаком додається сіль і будь-які приправи.
  • Зверху викладається сирий рис, промитий до прозорої води. У нього встромляються головки часнику, позбавлення від лушпиння.
  • Інгредієнти заливаються гарячою водою.
  • Під кришкою плов у каструлі готується близько півгодини до повного випаровування рідини. Заважати блюдо в процесі не потрібно.

    Готуємо по-узбецьки в казані

    Склад продуктів: 1 морква, повний стакан довгозернистого рису, 2 червоні цибулини, кухонна сіль, 270-290 г курятини, по дрібці барбарису і солодкої паприки, нерафінована соняшникова олія, 3 великі часникові часточки.

  • Морквина очищається і ріжеться тонкою соломкою, цибулю – півкільцями.
  • У казані з нерафінованою олією спочатку смажиться один цибулю, а потім він готується вже разом з морквою. Овочі повинні злегка розм’якнути.
  • Далі в казан закладаються великі шматки м’яса, а після всипати прянощі і сіль за смаком.
  • Продукти заливаються склянкою гарячої води і 12-14 хвилин нудяться під закритою кришкою при частому помішуванні.
  • Зверху на піджарку викладається добре промитий рис. В нього в різних місцях встромляються очищені часникові часточки.
  • Додається ще півсклянки гарячої води.
  • Дивіться також:  Галантин з курки – 5 покрокових рецептів приготування

    Після закипання блюдо готуватися під кришкою на маленькому вогні до вбирання рідини.

    В мультиварці

    Склад продуктів: велика морква, чверть куряча (300-350 г), рафінована олія, 380 г пропареного рису, 630 мл води, цибулина, головка часнику, ароматні трави.

  • Спочатку довільно нарізані овочі готуються в режимі смаження або випічки до рум’яності.
  • Далі до них, викладаються шматки курятини. М’ясо при нарізці також не потрібно занадто дрібнити.
  • Разом продукти смажать до тих пір, поки курка не побіліє.
  • Залишилося додати ароматні трави і сіль.
  • Зверху викладається сухий рис і неочищена головка часнику. Якщо правильно обраний сорт крупи, то промивати її не потрібно.
  • В чашу «розумної» каструлі виливається гаряча вода.
  • Ароматний плов з курки в мультиварці готується у відповідній програмі до її закінчення. Важливо залишити блюдо настоюватися ще на 12-14 хвилин в режимі підігріву.

    З грибами

    Склад продуктів: 2 цибулини, 280 г грибів, 1,5 склянки рису, плову, 330 г курячого філе, 3 моркви, 3-4 часточки часнику, рафінована олія, сіль, трохи шафрану, зіри і куркуми.

  • На сильному вогні до рум’яного кольору смажиться соломка кубики моркви і цибулі.
  • Далі вони вже готуються з скибочками філе, доки воно не побіліє.
  • Зверху розподіляється ретельно промитий рис. Крупа розрівнюється лопаткою, а після, в неї встромляються очищені часникові часточки.
  • Маса солиться і заливається водою. Рідина повинна бути на 1 см вище за інших інгредієнтів.
  • Під кришкою майбутній плов буде нудитися 17-20 хвилин.
  • В цей час на окремій сковорідці обсмажуються гриби.
  • Коли страва майже готова, в нього закладаються спеції. Поверх частування викладаються смажені гриби. Після цього плов повинен настоюватися ще 12-14 хвилин.
  • Перед подачею до столу страву ретельно перемішується.

    Дивіться також:  Як приготувати коропа в духовці – 9 смачних рецептів

    Як зробити плов з куркою в сковороді?

    Склад продуктів: 570 г курятини, велика морква, 2 головки цибулі, 2 склянки рису «Баракат», 4-5 часникових зубчиків, сіль, рафінована олія.

  • Спочатку на сковорідці по черзі смажаться крупно нарізані овочі. Потім вони готуються вже з шматками курки. Для такої страви підійдуть будь-які частини тушки.
  • Вміст сковороди солиться.
  • Зверху розподіляється промитий рис, який хаотично вставляються часникові часточки. Після, в сковороду виливається 3 склянки фільтрованої холодної води.
  • Спочатку плов з куркою в сковороді готується на сильному вогні 10-12 хвилин, а потім ще 12-14 хвилин на повільному. Перед подачею до столу частування потрібно настоятися ще 10 хвилин під кришкою.

    Розсипчастий і смачний плов в духовці

    Склад продуктів: 1 морква, 7-8 курячих стегон, 270-290 г довгозернистого рису, ароматні трави для плову, 3-4 невеликі цибулини, 2 ст. ложки солодкої гірчиці.

  • З стегон знімається м’якоть, солиться і змішується з гірчицею. На кісточках також повинно залишитися трохи м’яса.
  • Цибуля мельчится кубиками, морквина ріжеться соломкою.
  • Овочі викладаються на дно скляної форми. Зверху розподіляється промитий рис, і сиплються приправи.
  • Інгредієнти перемішуються і заливаються водою, рівень якої повинен бути нарівні з рисом.
  • Зверху викладається замаринована м’якоть і кістки з м’ясом.
  • Під кришкою плов буде готуватися в духовці 90-110 хвилин. Достатньо температури 180-190 градусів.

    З додаванням чорносливу

    Склад продуктів: 2 моркви, 1,5 гранчастого стакана рису, 720 г курятини, головка часнику, по 5 грам куркуми і зіри, 8-9 шт. чорносливу, 2 цибулини, сіль, свіжа зелень.

  • Овочі подрібнюються і обсмажуються на рафінованій олії. Коли вони зарум’яняться, у сковорідку можна додавати спеції, сіль і шматки курки. Разом продукти готуються до тих пір, поки м’ясо не побіліє.
  • Зверху розподіляється добре промитий рис. В його поверхню в різних місцях встромляються часникові часточки і чорнослив.
  • Зверху виливається вода. Вона повинна бути на палець вище рівня крупи.
  • Дивіться також:  Різотто з куркою і грибами – 7 рецептів приготування

    Під кришкою частування нудиться трохи менше півгодини. Перемішувати можна лише вже готовий плов.