Як приготувати пончики – 9 смачних рецептів

Ніжні, м’які, соковиті, апетитні пончики створені, щоб бути головною прикрасою на чаюванні. Їх можна зробити і своїми руками з вершками, шоколадом, глазур’ю або цукровою пудрою. Ми розповімо, як приготувати пончики правильно.

Пончики — класичний рецепт

Пончики можна приготувати кількома способами. Класичний рецепт найпростіший і надійний.

У духовці

Випічка виходить з духовки ніжною, соковитою. Пончики просто тануть у роті.

Необхідні інгредієнти:

  • сметана — 0,1 кг;
  • борошно — 0,2 кг;
  • два яйця;
  • молоко — 20 мл;
  • жменя волоських горіхів;
  • кориця — 4 гр;
  • вершкове масло — 100 гр;
  • розпушувач тіста — 12 гр;
  • цукор — 80 гр.

Покрокове приготування:

  • Заздалегідь вийміть масло з холодильника. Як тільки воно розм’якшиться. Перетворіть його в однорідну масу у блендері.
  • Туди ж додайте цукор, і розбийте яйця.
  • З’єднайте в мисці розпушувач і борошно. 1/2 від цієї кількості перекладіть в блендер і збийте з додаванням сметани.
  • Отриману масу перекладіть до що залишилася борошно в миску.
  • Форму для пончиків обробіть рослинним маслом і завантажте тісто в кожну з них.
  • Не кладіть занадто багато тесту, так як в процесі випічки воно підніметься.
  • Час приготування — 35 хвилин. Температура духовки — 180 градусів.
  • Для глазурі змішайте в загальній посуді корицю, молоко і цукрову пудру.
  • Як тільки будуть готові пончики, остудіть їх і покрийте вийшла глазур’ю.
  • Можна насипати зверху подрібнені волоські горіхи. Приємного чаювання!
  • На сковороді

    У сковороді пончики набувають гарну золотисту скоринку, а всередині тісто залишається повітряним, з мільйонами бульбашок.

    Вам знадобиться:

    • цукровий пісок — 40 гр;
    • борошно — 0,9 кг;
    • дріжджі — 11 гр;
    • вода — 0,1 л;
    • молоко — 0,5 л;
    • олія — 0,5 л;
    • масло вершкового виду — 100 гр;
    • ванілін і сіль за смаком.

    Тонкощі приготування:

  • Кип’ятимо воду і переливаємо її в миску, туди ж насипаємо цукор і дріжджі.
  • Розбиваємо в загальну масу яйця, наливаємо тепле молоко, додаємо м’яке масло, сіль і ванілін.
  • Всі разом перетворюємо в однорідну суміш з допомогою міксера.
  • Поступово додаємо борошно.
  • В результаті повинен вийти пружний колобок тесту.
  • Ставимо його підніматися в тепло на півтори години.
  • Збільшене в об’ємі тісто розгортаємо в млинець.
  • Беремо склянку і вдавлюємо в пласт тіста, наскільки його вистачить. Виходить багато маленьких кружечків.
  • У кожному з гуртків з допомогою склянки поменше робимо ще один кружечок. Це буде дірочка від пампуха.
  • Кружочкам надаємо руками пишність і кладемо на сковороду з олією.
  • Обсмажуємо з усіх боків по 2 хвилини.
  • У підсумку виходять золотисті жирні пончики, якщо ви не любите масло, то промокніть десерт серветкою.
  • Насипаємо на них цукрову пудру і подаємо до столу.
  • Дивіться також:  Полуничне варення – як приготувати, як зварити?

    В мультиварці

    Список продуктів:

    • вода — 0,1 л;
    • вершкове масло — 50 гр;
    • борошно першого сорту — 270 гр;
    • дріжджі — 15 гр;
    • три яйця;
    • цукор — 25 гр;
    • сіль, цукрова пудра за смаком.

    Секрети приготування:

  • Борошно розділити на дві частини. Одну — просіяти разом з сіллю, змішати з дріжджами, цукром і залити водою.
  • Зробити тісто і прибрати на годину.
  • Після того, як час вийде поєднати опару з іншою частиною тіста, розбити в цю масу яйця і покласти м’яке вершкове масло, сформувати грудку тіста.
  • Ділимо один великий колобок на кілька маленьких, пальцем видавлюємо середину і обвалюємо в борошні.
  • Заливаємо в каструлю масло, викладаємо зверху майбутні пончики.
  • У програмному меню встановлюємо програму «Смаження».
  • Обсмажуємо до золотавої скоринки.
  • На кефірі

    Пончики на кефірі готуються швидко, а тісто виходить більш м’яким і повітряним, ніж на воді та олії.

    Склад рецепта:

    • сода — 5 гр;
    • одне яйце;
    • кефір — 0,25 л;
    • лимонна кислота — 3 г;
    • щіпка солі;
    • пшеничне борошно — 0,3 кг;
    • кориця — 3 гр;
    • олія соняшникова — 0,5 л;
    • цукор — 50 гр.

    Як приготувати смачні ласощі:

  • Збийте в глибокій мисці сире яйце, сіль, 40 мл масла і цукор.
  • Борошно змішайте з корицею, лимонною кислотою і содою.
  • Пересипте її в яєчну суміш і зробіть тісто.
  • Руки і обробну дошку змастіть рослинною олією.
  • Від грудки тіста по черзі відривайте невеликі шматочки і формуйте кульки.
  • Руками зробіть дірку посередині колобка і викладайте їх на попередньо нагріту сковороду з олією.
  • Обсмажте з обох сторін. На пампушках дуже скоро утворюється тоненька рум’яна кірочка. Краще всього подавати блюдо гарячим.
  • З тіста на молоці

    Вам знадобиться:

    • два яйця;
    • вода — 0,1 л;
    • борошно — 0,4 кг;
    • дріжджі — 10 гр;
    • молоко — 0,5 л;
    • цукор — 50 гр;
    • маргарин або масло — 125 гр;
    • сіль — 15 гр.

    Як зробити тісто для пампушок:

  • Налийте в одну каструлю воду і молоко, розігрійте суміш, насипте в неї дріжджі і цукор, залишити на 15 хвилин.
  • Окремо збийте яйця, нагрійте в мікрохвильовці масло і перелийте його до яєць в миску разом з сіллю.
  • З’єднайте вміст обох каструльок і додайте борошно.
  • Залиште вийшов колобок тесту на півтори години під рушником.
  • Розкачайте кулька в пласт, склянкою зробіть в ньому багато маленьких кружечків.
  • Не торкайтеся до них, поки вони не збільшаться вдвічі.
  • Налийте в сковороду масло і розжарте її.
  • Готуйте пончики 4 хвилини, обсмажуючи по 2 хвилини з кожного боку.
  • Позбавтеся від капає з пончиків олії з допомогою паперових серветок.
  • Залишилося посипати димляче ласощі цукровою пудрою або полити розтопленим шоколадом. Приємного апетиту!
  • Дивіться також:  Крем зі згущеного молока і вершкового масла – 6 рецептів приготування

    Сирні пончики

    Такі пончики виходять дуже смачними, корисними та поживними.

    Базові інгредієнти:

    • два курячих яйця;
    • сода — 5 гр;
    • сіль — 8 гр;
    • сир — 400 гр;
    • олія для смаження;
    • борошно — 0,3 кг;
    • цукор — 65 гр;
    • цукрова пудра для прикраси;
    • ванільний цукор.

    Покрокова інструкція:

  • З’єднати в глибокій посуді сир, соду, цукор, яйця, борошно, сіль.
  • Все ретельно змішати.
  • Руками зробити тісто і скачати невеликі колобки.
  • Видавіть з кожного грудочки середину.
  • Розігрійте сковороду з олією.
  • Як тільки масло запузырится, надсилайте першу партію пончиків.
  • Посмажте до освіти рум’яною скоринкою і видаліть капающее масло паперовим рушником.
  • Посипте десерт ванільним цукром або пудрою.
  • Шоколадне ласощі

    Пончики, вкриті солодкої шоколадною глазур’ю, неодмінно опиняться в центрі загальної уваги за столом.

    Вам знадобиться:

    • какао — 50 гр;
    • сіль — 10 гр;
    • один жовток;
    • борошно — 0,56 кг;
    • розпушувач тіста — 8 гр;
    • масло вершкове — 60 г;
    • цукор — 0,18 кг;
    • білий йогурт — 0.3 л;
    • два курячих яйця;
    • кориця — 5 гр;
    • сода — 4 гр.

    Поетапне приготування:

  • Наріжте масло на шматочки і поставте в мікрохвильовку растапливаться.
  • Змішайте в загальній посуді всі сухі продукти крім цукру.
  • Після цього розбийте яйця в іншу миску. Від одного з них попередньо відокремте жовток.
  • Насипте цукор і збийте ще раз.
  • Налийте йогурт і масло, перемішайте.
  • Зробіть руками темне ароматне тісто.
  • Закрийте його в холодильнику на годину.
  • Розкачайте колобок товстий пласт.
  • Зовнішній коло вирізуйте з допомогою широкого склянки, а внутрішній — кришкою від пляшки.
  • Нагрійте на сковороді олію і починайте обсмажувати пончики.
  • Як тільки вироби пережарятся, залиште їх остигати і приготуйте глазур.
  • Розведіть в дещиці води цукрову пудру.
  • Помакайте остиглі пончики в отриману суміш.
  • На згущеному молоці

    Список продуктів:

    • сода — 3 гр;
    • згущене молоко — 400 гр;
    • борошно — 0,3 кг;
    • пакетик цукрової пудри;
    • чотири яйця;
    • масло рослинне для смаження.

    Як приготувати пончики на згущеному молоці:

  • Борошно провести через сито і з’єднати з содою.
  • У миску зі згущеним молоком вилити сирі яйця і збити за допомогою віночка.
  • Перелити вміст миски в борошно.
  • Повинно вийти густувате тісто.
  • Налити в каструлю олію і нагріти.
  • Ложкою викласти туди грудочки тіста і обсмажити до появи золотистої скоринки.
  • Посипати готову страву цукровою пудрою. Приємного апетиту!
  • Пончики Берлинеры в домашніх умовах

    Берлинеры — це пампушки з начинкою всередині. Вони схожі на маленькі круглі пампушки.

    Список продуктів:

    • цукрова пудра — 75 гр;
    • два яйця;
    • борошно — 390 гр;
    • молоко — 0,1 л;
    • цукор — 50 гр;
    • шматочок вершкового масла;
    • сіль — 3 г;
    • ванільний цукор — 11 гр;
    • вода — 50 мл;
    • дріжджі — 10 гр.
    Дивіться також:  Фруктовий салат з йогуртом – 10 рецептів приготування

    Покрокове приготування:

  • Залити дріжджі кип’яченою водою, і прибрати розчин на 15 хвилин.
  • В окремий посуд розбити яйця, налити молоко і дріжджі з водою, насипати цукор і половину всієї кількості борошна. Перемішати.
  • Покласти масло і досипати муку, ще раз змішати до однорідності.
  • Прибрати тісто в тепло на 2 години, за цей час він має добре піднятися і разомлеть.
  • Розкачуємо гурток тесту, а всередині нього робимо маленькі кружечки. Залишити їх на 60 хвилин.
  • Отримані пончики смажимо на сковороді на середньому вогні у великій кількості олії.
  • В якості начинки можна використовувати варення, заварний крем або розтоплений шоколад.
  • Закачуємо начинку всередину пончика з допомогою кондитерського шприца, а зверху обсипаємо ласощі пудрою. Приємного апетиту!
  • Варіанти начинок для пончиків і глазурі

    В основному тісто для пампушок робиться за схожим рецептом, але начинки і глазур може бути сама різна. Для такого десерту використовується все, що знаходиться під рукою: фрукти, повидло, шоколад, цукрова пудра або кориця. Для начинки добре підійдуть згущене молоко, варення, топлений шоколад або сир. Все залежить від ваших уподобань. Можна зробити додаткове прикраса для пончиків, використовуючи цукрову пудру, волоські горіхи, ванілін або пластівці різних кольорів.

    Глазур з шоколаду і малини

    Основні інгредієнти:

    • протерта малина — 60 гр;
    • цукрова пудра — 100 гр;
    • темний шоколад — 50 гр;
    • молоко — 50 мл;
    • ваніль — 5 гр.

    Як зробити приголомшливу глазур?

    Налити в каструлю молоко, до нього додати ваніль і цукрову пудру. Нагрійте суміш на газу і занурте в неї кожен пончик. Після цього залишилася масу покладіть малину. Наберіть суміш у кондитерський шприц і розподіліть її по пончику, після цього в іншій посудині розплавте шоколад і повторіть те ж дію, що і з малиною.

    Чорнична пончиковая глазур

    Інгредієнти:

    • сік чорниці — 60 мл;
    • подрібнений цукровий пісок — 100 гр.

    Як приготувати:

    З’єднайте цукор з чорничним соком. Як тільки консистенція суміші стане густою, опустіть в неї пончики. В якості додаткового прикраси можна взяти цукрову пудру або пластівці.

    Кольорова глазур

    Список продуктів:

    • два яєчних білка;
    • лимонний сік — 40 г;
    • цукрова пудра — 200 гр;
    • морквяний і буряковий сік.

    Спосіб приготування:

    Збити білки разом з цукровою пудрою. Налити в цю масу лимонний сік. Далі розливаємо рідина в різні чашки, і в кожну з них додаємо сік різного кольору. Можна використовувати вишневий, апельсиновий сік або какао. Вмочаємо в глазурі пончики, чекаємо, поки вона висохне, і подаємо десерт до столу.