Як приготувати салат з бринзою?

Бринза сир з козячого, коров’ячого або овечого молока з однорідною консистенцією і приємним вершковим смаком. У складі цього сиру є безліч корисних і поживних речовин, мінералів, вітамінів В і З і легкозасвоюваного білка. Цей ропні сир нормалізує обмін речовин і роботу травної системи, покращує стан шкіри і волосся.

 

Рецепт салату з бринзою

Бринза поєднується з багатьма інгредієнтами, особливо зі свіжими овочами і відмінно підходить в якості закуски або складової салату.

Існує неймовірна різноманітність рецептів салату з бринзою. Пропонуємо вашій увазі найбільш поширені і популярні салати з цим продуктом.

Рецепт салату з бринзою, огірками та помідорами

Цей рецепт знайшов величезну популярність, так як свіжі овочі відмінно підходять і поєднуються з бринзою. Салат дуже легкий і його склад робить користь на організм. Сто грам бринзи містять добову норму кальцію. При регулярному вживанні цього сиру зміцнюються зуби, кістки і нігті. Свіжі овочі містять клітковину, яка необхідна нашому організму. Салат з бринзою, свіжими помідорами й огірками дуже легкий, дієтичний і простий у приготуванні.

Час приготування: 15 хвилин.

Кількість порцій: 3.

Інгредієнти:

  • Бринза – 120 гр
  • Помідор – 2 шт.
  • Огірок – 2 шт.
  • Сметана – 50 гр
  • Свіжа петрушка – 10 гр

Спосіб приготування:

  • Вимити помідори і огірки. Нарізати невеликими кубиками.
  • Бринзу натерти на крупній тертці або нарізати невеликими шматочками.
  • У салатницю викласти порізані овочі, бринзу, додати дрібно січену петрушку.
  • Заправити салат з бринзою, огірками та помідорами сметаною і подавати до столу. За бажанням сметану можна замінити на рослинне масло або іншу улюблену заправку.

Грецький салат з бринзою

Один з найбільш популярних салатів в кулінарії – грецький салат з бринзою, який містить досить прості інгредієнти і приготування не вимагає тривалого часу. Салат вважається низькокалорійним і відмінно підходить для дієтичного і здорового харчування.

Дивіться також:  Покроково готуємо сирний крем

Час приготування: 15 хвилин.

Кількість порцій: 1.

Інгредієнти:

  • Бринза – 120 гр
  • Помідор 1 шт.
  • Болгарський солодкий перець – 1 шт.
  • Маслини або оливки – 50 гр
  • Ріпчасту або фіолетовий цибулю – 20 гр
  • Свіжа зелень
  • Оливкова олія

Спосіб приготування:

  • Солодкий болгарський перець ретельно промити і очистити від насіння. Потім порізати тонкими пластинками.
  • Вимитий помідор порізати кубиками.
  • Нашаткувати цибулю довгими смужками.
  • Нарізати бринзу на маленькі шматочки.
  • У глибокій чашці змішати всі інгредієнти: помідор, перець, цибулю, бринзу, додати оливки або маслини, які за бажанням можна попередньо нарізати.
  • Заправити грецький салат з бринзою оливковою олією.
  • При подачі використовувати свіжу зелень в якості прикраси.

Рецепт салату з пекінською капустою і бринзою

Легке і ніжне поєднання хрусткою, соковитою капусти і м’якого, трохи солонуватого сиру. Салат з пекінською капустою і бринзою володіє величезною користю для здоров’я. Пекінська капуста багата органічними кислотами, великою кількістю вітаміну С, мікроелементи та амінокислоти.

Час приготування: 20 хвилин.

Кількість порцій: 2.

Інгредієнти:

  • Пекінська капуста – 1 качан
  • Бринза – 150 гр
  • Кукурудза – 50 гр
  • Куряче яйце – 2 шт.
  • Сметана – 30 гр

Спосіб приготування:

  • Зварити курячі яйця в невеликій каструлі з підсоленою водою протягом десяти хвилин після того, як закипить вода. Для того щоб яйця очистити від шкаралупи швидко і легко, слід після готовності опустити їх у холодну воду на хвилину. Очищені яйця натерти на тертці.
  • Вимити пекінську капусту нашаткувати гострим кухонним ножем.
  • Бринзу натерти на тертці або дрібно нарізати.
  • У глибокій салатниці змішати яйця, пекінську капусту, бринзу, додати консервовану кукурудзу.
  • Заправити салат з пекінською капустою і бринзою, сметаною.

Приємного апетиту!