Як приготувати сирники: 10 розкішних рецептів

Навіть маленькі діти точно знають, що в сирники немає сиру, та й їсти сирими їх теж не слід. Але звідки походить така дивна назва?

Вважається, що це суто українська страва, адже українською мовою сир звучить як «сир». Це думка на ділі може виявитися досить спірним, єдине, що залишається незмінним — це однозначна приналежність сирників до слов’янської кухні.

У давню пору господині помітили, що скисле молоко має особливість розшаровуватися на рідину, яку пізніше стали називати сироваткою, і більш щільну масу. Саме остання і стала основою для численних експериментів. Так і з’явилися незвичайні оладки з сиру, які сьогодні ми називаємо «сирниками».

Сирники — дуже смачні і дуже корисні

До речі, сирники — не просто смачне і ситне блюдо, яке з величезним задоволенням їдять і діти, і дорослі. Це блюдо дуже корисно, так як сир сам по собі є дуже корисним продуктом. У нього входять такі цінні елементи, як кальцій, магній, фосфор, калій і ряд вітамінів. Звичайно, в ході теплової обробки їх рівень дещо знижується, але часом приготування сирників це єдиний спосіб змусити дитину їсти сир, який вкрай необхідний організму, що росте.

Щоб підвищити корисність сирників можна додавати до них різні інгредієнти, наприклад, родзинки, курагу, яблуко, банани, часник і навіть кабачки з морквою. А якщо в тісто вмішати трохи какао і подати з рідким шоколадним соусом, так і зовсім вийде їжа Богів. Від такої страви не відмовиться навіть самий примхливий образ малоїжки, так і дорослі будуть в захваті.