Як приготувати сосиски в тісті? 6 смачних рецептів!

До появи хот-догів наші любителі фастфуду купували сосиски в тісті, але ця випічка, приготовлена в домашніх умовах, виходить набагато смачніше і корисніше. Тривалість її приготування буде менше, ніж при випіканні пиріжків, адже не потрібно готувати начинку. У цій статті розказано, як приготувати сосиски в тісті в духовці, мультиварці і на сковороді з різних видів тіста.

Сосиски в листковому тісті, запечені в духовці

Оскільки листкове тісто для сосисок можна приготувати завчасно самостійно, або купити в тому ж магазині, де і самі сосиски, то з приготуванням цієї випічки зможе впоратися навіть школяр.

Щоб нагодувати всю сім’ю смачними сосисками в листковому тісті, знадобляться:

  • 500 г листкового дріжджового тіста;
  • 10-14 (залежно від розміру) сосисок;
  • 1 жовток;
  • 30-45 мл молока.

Послідовність випічки:

  • Пласт листкового тіста розкачати на припыленной борошном робочої поверхні до товщини 5-7 мм, далі нарізати його смужками по півтора – два сантиметра завтовшки.
  • З сосисок акуратно зняти оболонки і обернути кожну смужкою тіста трохи внахлест. Підготовлені сосиски викласти на застелений пергаментом лист для випічки на деякій відстані один від одного.
  • Жовток трохи збовтати до однорідності з невеликою кількістю молока. Отриманою сумішшю змастити поверхню заготовок, приділяючи особливу увагу стиках. Це надасть не тільки красиву блискучу кірку, але і не дасть тесту розійтися на стиках.
  • Піч сосиски слід при 180 градусах протягом 20-25 хвилин.

В дріжджовому тесті

Дріжджове тісто, приготовлене безопарним способом, можна використовувати не тільки для пиріжків і піци, але і для іншої нескладної випічки такий, як сосиски в тісті. При мінімумі витрат часу і продуктів це дозволить створити смачний перекус в школу або на роботу.

На одну порцію тіста, розраховану на десять сосисок, потрібно взяти:

  • 250 мл молока;
  • 90 г цукру;
  • 30 г свіжих пресованих дріжджів;
  • 2 яйця;
  • 5 г солі;
  • 100 мл соняшникової олії;
  • 500 г борошна.

Як спекти:

  • У теплому молоці розмішати цукор і дріжджі. У цю суміш влити трохи разболтанное куряче яйце, рослинне мало. Старанно все перемішати, посолити, додати борошно і вимісити м’яке тісто, яке залишить на 40 хвилин для підйому.
  • Підійшло тісто, ще раз обім’яти і розділити на десять рівних частин, кожну розкачати в джгут, яким обернути одну сосиску. Кожну із заготовок відправити на деко. Сосиски в тесті можна приготувати з додаванням сиру. Для цього в кожній сосисці попередньо роблять поздовжній надріз і наповнюють великої сирної стружкою, потім сосиску обертають тестом і готують, як зазвичай.
  • Залишився яйце збовтати виделкою до однорідності і змастити їх сосиски на деку. Дати заготівлях підійти 20 хвилин, після цього надіслати на 20 хвилин у розігріту духовку при 200 градусах. Випікати до апетитної рум’яної скоринки.
Дивіться також:  Курка в банці в духовці – 7 рецептів

Сосиски в тесті на кефірі

Сосиски в тісті в духовці можна готувати не тільки на основі або дріжджового листкового тіста, смачною виходить така випічка і з використанням бездріжджового тесту на кефірі. Кисломолочний продукт для замішування можна взяти з будь-яким відсотком жирності. В залежності від цього буде потрібно більше або менше муки.

Склад однієї порції сосисок у тісті на кефірі входять:

  • 200 мл кефіру;
  • 30 г цукру;
  • 5 г солі;
  • 5 г соди;
  • 1 яйце для змащування
  • 30 г кунжуту для обсипання;
  • 6-8 сосисок;
  • 300-320 г пшеничного борошна.

Хід роботи:

  • В теплому кефірі розчинити всі кристалики цукру і солі. Потім просіяти через ситечко соду, розмішати і залишити, поки маса не запіниться і збільшиться в розмірі в кілька разів.
  • Невеликими порціями просіяти в кефірну суміш борошно і вимісити м’яке, але не липнущее до рук тісто. Дати йому відпочити чверть години і можна приступати до «упаковці» сосисок в тісто.
  • Загорнувши кожну сосиску в тісто будь-яким звичним способом, перекласти їх на змащений маслом або вистелене пергаментом деко. Змастити вироби зверху збитим яйцем і посипати кунжутом. Піч від 25 хвилин до півгодини при 190-200 градусах.

З основою із здобного тіста на молоці

Вершкове масло і яйця – це здоба, яка обтяжує тісто, але і разом з тим робить його смачніше. Якщо використовувати перевірені пропорції інгредієнтів, то випічка виходить апетитною і пишною.

Для сосисок в сдобном тесті використовуються:

  • 250 мл молока;
  • 1 яйце і жовток для змазування;
  • 30 г цукру;
  • 50 г вершкового масла;
  • 11 г сухих дріжджів;
  • 3 г солі;
  • 500 г пшеничного борошна;
  • 12 сосисок.

Порядок замішування тіста і випічки:

  • У теплому молоці розвести 5 г цукру і дріжджі. Залишити суміш в теплі не 10-15 хвилин. Яйце розтерти з залишками цукру і сіллю.
  • З’єднати яйце з опарою, борошном і м’яким вершковим маслом. Вимісити тісто, яке розділити на дванадцять рівних шматочків.
  • Кожен шматочок тіста розкачати в тонкий джгут, який буде довшим сосиски в два рази, обернути їм сосиски по спіралі.
  • Ковбасні вироби «упаковані» в тісто розкласти на деко, змастити жовтком і випікати в духовці після п’ятнадцятихвилинної расстойки до рум’яної скоринки.
Дивіться також:  Куряча печінка в сметані – 6 рецептів приготування

При випічці сосисок у тісті зверху їх можна посипати насінням кунжуту, маку або кмину.

В мультиварці

Спекти підсмажені сосиски в тісті вийде навіть без духовки, просто скориставшись диво-помічницею мультиварка. Вона підходить для приготування випічки з будь-яких видів тіста, але особливо ніжними виходять вироби з сирного дріжджового тіста.

Для нього потрібно взяти:

  • 7 г сухих швидкодіючих дріжджів;
  • 200 мл молока;
  • 50 г цукру;
  • 4 г солі;
  • 200 г сиру;
  • 500 г борошна;
  • 2 жовтка;
  • 50 г вершкового масла.
  • 7 сосисок.

Як приготувати сосиски в тісті в мультиварці:

  • Для тіста 50 мл теплого молока з’єднати з цукром, дріжджами і двома столовими ложками борошна. Залишити опару на чверть години.
  • Тим часом у час, що залишився молоко протерти через сито сир. Отриману сирно-молочну масу посолити, з’єднати з жовтками і опарою. Вмішати муку. Тісто зібрати в кому і залишити на столі, прикривши рушником, підходити 1-2 години.
  • Коли маса дозріє, обвити нею сосиски і перекласти на дно змащеної маслом чаші мультиварки. Готувати в режимі «Випічка» 20 хвилин, потім перевернути на іншу сторону і піч ще стільки ж, використовуючи ту ж функцію.

Покроковий рецепт приготування на сковороді

Сосиски в тесті на сковороді, звичайно, не саме корисне блюдо, але, незважаючи на калорійність, у цієї випічки багато шанувальників. На сковороді вийде приготувати сосиску, обгорнуту в дріжджове, кефірний бездріжджове і картопляне тісто.

Оскільки рецептури двох перших видів тіста вже були описані, розглянемо варіант випічки на картопляному тесті:

  • 900 р картоплі;
  • 1 куряче яйце;
  • 80 г борошна;
  • сіль за смаком;
  • 6-8 сосисок;
  • 100 мл рослинного масла для обсмажування.

Етапи випічки:

  • З картопляних бульб зняти шкірку, вимити і відварити їх у підсоленій воді до м’якості, відцідити воду і розім’яти в пюре.
  • Дати картоплі охолонути, додати яйце і борошно. Вимісити м’яке картопляне тісто.
  • Кожну сосиску обернути в отриману масу і обсмажити з усіх боків до красивого золотистого кольору. Виймати готові сосиски на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.
Дивіться також:  Закуска на чіпсах – 7 оригінальних рецептів з різними начинками

Як оригінально загорнути сосиску в тісто?

Існує кілька варіантів того, як загорнути сосиску в тісто. Деякі господині створюють їстівні шедеври у вигляді квітів і тварин, використовуючи тісто і сосиски.

Але розглянемо більш практичні способи, які не потребують тривалих маніпуляцій:

  • Джгутом. З тесту формується тонкий джгут, який обвивають навколо сосиски, щільно укладаючи витки один до одного.
  • Смугами. Тісто розкочують в тонкий пласт, який нарізають смугами від півтора до двох сантиметрів. Ці смуги в невеликий нахлест обмотують навколо сосисок.
  • Кіскою. Шматочок тіста розкачують в круглу корж на сантиметр більше довжини сосиски. Сосиску кладуть по центру, вільні краї з косою надрізають смугами шириною 1-2 див. Потім їх складають поперемінно кіскою внапуск.
  • Пирогом. Тісто ділять на дві частини і розгортають їх в прямокутники, ширина яких дорівнює довжині сосисок, а довжина – достатня, щоб укласти їх на відстані півтора сантиметра один від одного. На одному пласті розкласти сосиски, накрити другим. Краї заліпити, а самі сосиски розділити, придавивши верхній пласт тіста до нижнього тильною стороною ножа.