Як приготувати стручкову квасолю заморожену?

Більшість господинь мріє про те, щоб проводити на кухні трохи часу, але при цьому радувати сім’ю смачними і корисними стравами. Підбірка простих рецептів підкаже, як приготувати заморожену стручкову квасолю. Цей овоч з морозилки — доступний продукт і влітку, і взимку, коли організм відчуває потребу у вітамінах.

Лобіо з замороженої стручкової квасолі

Лобіо—популярний на Кавказі страву із стручкової квасолі. Існує безліч варіантів приготування цієї апетитної закуски. Різні господині додають блюду особливий смак, регулюючи кількість спецій і зелені. В Узбекистані його готують з м’ясом, а в Грузії — з горіхами. Приготувати класичний варіант національного грузинського лобіо нескладно, при цьому можна використовувати заморожену стручкову квасолю.

Потрібно:

  • заморожування квасолі— 1 кг;
  • волоські горіхи—100 г;
  • цибуля — пару штук;
  • помідори —пару штук;
  • болгарський перчик—1 шт.;
  • пару зубків часнику;
  • оливкова олія— 70 г;
  • трохи зелені (кінза, петрушка і базилік);
  • на свій смак: сіль, червоний стручковий, і чорний мелений перчик горошком;
  • на свій смак спеції: орегано, хмелі-сунелі, зіра, паприка, чебрець.

Приготування.

  • Спочатку необхідно підготувати всі продукти: подрібнити у блендері волоські горіхи, вимити під проточною водою овочі та зелень, почистити часник.
  • Помідори попередньо тримають в окропі секунд 20-30, а потім знімають шкірку. Зелень, болгарський перець, цибуля, томат шаткують шматочками невеликого розміру. Кожен зубчик часнику розчавлюють на обробній дошці ножем на шматочки.
  • Квасоля ріжуть на частини довжиною приблизно 4 см, видаляють хвостики і відварюють у підсоленій воді 7-9 хвилин.
  • На розігріту з маслом сковороду кладуть цибулю. Його обсмажують до прозорого стану на середньому вогні.
  • Додають в отриману піджарку шматочки томатів. Постійно перемішують суміш, а через 3 хвилини приєднують салатний перець.
  • Овочі обсмажують 2 хвилини, потім вмішують подрібнену зелень, спеції, часник.
  • Всі пережарюють хвилину. Після цього додають квасолю, перчать і солять.
  • Тушкують суміш на самому маленькому вогні приблизно 6 хвилин.
  • В кінці приготування додають подрібнені горіхи, все добре перемішують і знімають страву з вогню. Їсти можна і в гарячому вигляді і як холодну закуску.