Як приготувати свинячий шлунок – 6 смачних рецептів в домашніх умовах

Свинячий шлунок у минулі часи часто був присутній на столах у селянських сім’ях, які не мають можливість щодня їсти дорогі м’ясні продукти. Сьогодні ж страви із внутрішніх органів присутні в раціоні багатьох сімей завдяки своїй високій харчовій цінності, яка порівнянна з поживністю м’яса. Перед тим як приготувати свинячий шлунок, необхідно вивчити нюанси підготовки субпродукту і познайомитися з найбільш популярними рецептів його приготування.

Підготовка шлунка до приготування

Щоб використовувати такий продукт для приготування різних страв, його необхідно правильно очистити.

  • Зовнішня поверхня промивається протягом 2 – 3 хвилин під краном.
  • Коли зовнішня оболонка буде готова, шлунок вивертається, а внутрішні складки вичищаються ножем.
  • Крім цього, внутрішня поверхня також промивається і ретельно звільняється від слизу за допомогою щітки для миття посуду.
  • У закипілу воду викладається підготовлений орган на 10 хвилин, після чого з нього знімається захисна плівка.
  • Продукт обсушивается і далі вимочується в сольовому розчині протягом 6 годин.