Як приготувати свинячий шлунок – 6 смачних рецептів в домашніх умовах

Свинячий шлунок у минулі часи часто був присутній на столах у селянських сім’ях, які не мають можливість щодня їсти дорогі м’ясні продукти. Сьогодні ж страви із внутрішніх органів присутні в раціоні багатьох сімей завдяки своїй високій харчовій цінності, яка порівнянна з поживністю м’яса. Перед тим як приготувати свинячий шлунок, необхідно вивчити нюанси підготовки субпродукту і познайомитися з найбільш популярними рецептів його приготування.

Підготовка шлунка до приготування

Щоб використовувати такий продукт для приготування різних страв, його необхідно правильно очистити.

  • Зовнішня поверхня промивається протягом 2 – 3 хвилин під краном.
  • Коли зовнішня оболонка буде готова, шлунок вивертається, а внутрішні складки вичищаються ножем.
  • Крім цього, внутрішня поверхня також промивається і ретельно звільняється від слизу за допомогою щітки для миття посуду.
  • У закипілу воду викладається підготовлений орган на 10 хвилин, після чого з нього знімається захисна плівка.
  • Продукт обсушивается і далі вимочується в сольовому розчині протягом 6 годин.

Як приготувати свинячий шлунок смажена з цибулею

Проста й ситна страва нескладно приготувати з таких продуктів:

  • 1,5 кг свинячого шлунка;
  • 30 г зеленої цибулі;
  • 15 г приправ;
  • соняшникової олії;
  • солі.

Етапи підготовки:

  • Підготовлений шлунок ріжеться на великі шматки, які відварюються до трьох годин в підсоленій воді.
  • Після охолодження субпродукт подрібнюється і обсмажується на олії до золотистого кольору.
  • Блюдо приправляється і притрушивается подрібненою цибулею.

«Ковбык» з сирим м’ясом

Ковбык – особливим чином фарширований запечений шлунок. Це несподівано смачне блюдо!

Для приготування, крім головного інгредієнта, потрібно взяти:

  • 2 курячих стегенця;
  • ½ Кг свинячого м’яса;
  • цибулина;
  • вино;
  • спеції і сіль.

Спосіб приготування:

  • Куряче м’ясо відділяється від кістки і ріжеться невеликими скибочками.
  • З м’якоті готуються такі ж кубики.
  • М’ясні продукти приправляються і солятся.
  • До м’яса додаються цибульні кільця, після чого все заливається вином на 2 – 3 години.
  • Попередньо підготовлений шлунок начиняється м’ясною сумішшю так, щоб залишалося трохи вільного простору, а потім проколюють в декількох місцях.
  • Основний отвір зашивають міцним шпагатом.
  • Ковбык опускається у воду, в яку додаються перець горошком і лавровий лист.
  • Проварюється заготівля 90 хвилин, після чого переміщається в гарячий духовий шафа на 60 хвилин при температурі 180 °C.
Дивіться також:  Броколі в духовці – 7 рецептів приготування

Свинячий шлунок, фарширований гречкою з грибами

Якщо нафарширувати багатий поживними елементами шлунок 300 г гречки, то страва вийде більш ситним. А використання 100 г грибів додасть страві чудовий аромат.

Додатково знадобляться:

  • морквина;
  • 2 цибулини;
  • невелика грудка куряча;
  • 100 г солоної грудинки;
  • 350 мл бульйону;
  • півголівки часнику;
  • сіль, спеції і соняшникову олію.

Щоб приготувати фаршировані свинячий шлунок, слідуємо простим алгоритмом:

  • М’язовий орган готується за вказаною вище схемою.
  • В цей час крупа відварюється до напівготовності.
  • Гриби бланшируются.
  • Цибуля подрібнюється, морква натирається, після чого овочі пассеруются до м’якості.
  • Курка нарізається кубиками і змішується з скибочками грудинки.
  • Підготовлені складові для начинки змішуються, солятся, приправляється і притрушиваются подрібненим часником.
  • Шлунок начиняється фаршем, зашивається, укладається в гусятницю і заливається бульйоном.
  • Ємність накривається кришкою і відправляється на 3 години в духовку при 180 °C.
  • За 20 хвилин до закінчення запікання кришка знімається.

З начинкою зі свинячого і курячого фаршу

Свинячий м’язовий орган з фаршем хоч і має гарний вигляд, відрізняється приємним смаком і ароматом.

Крім середнього розміру шлунка, використовуються для приготування також інші інгредієнти:

  • по 2 кг свинини і курячого філе;
  • 100 мл соєвого соусу;
  • 3 морквини;
  • сіль і спеції.

У процесі створення страви слідуємо простим алгоритмом:

  • М’ясне асорті ріжеться шматочками, які пропускаються через м’ясорубку.
  • Фарш заливається соусом і притрушивается спеціями.
  • Морква, яка попередньо нарізати брусками, втручається в м’ясну масу.
  • Фарш під плівкою на 8 годин відправляється в холод.
  • Настоявшейся м’ясної масою начиняється підготовлений шлунок, який зашивається і проколюють у декількох місцях.
  • Заготівля укладається в каструлю з водою, де вариться 3 години на неінтенсивному вогні.
  • По готовності шлунок на ніч залишається під гнітом.
Дивіться також:  Домашній майонез: класичний рецепт – 8 способів приготування в домашніх умовах за допомогою блендера і міксера

Готуємо за німецьким рецептом

Холодна страва німецької кухні, відоме як зельц, виходить дуже апетитним.

Багатьом здається, що подібні автентичні страви смачно готують тільки ті, хто знають особливі секрети, що передаються з покоління в покоління, однак у цьому конкретному випадку все набагато простіше.

Слід заздалегідь підготувати:

  • 1 кг свинячого серця;
  • 1 кг легені;
  • 1 кг печінки;
  • 500 г сала;
  • свинячий шлунок;
  • часник;
  • сіль і спеції.

Черговість дій:

  • Підготовлені легке і серце відварюють до напівготовності.
  • Очищена печінка також відварюється, але окремо, оскільки їй необхідно менше часу.
  • Субпродукти подрібнюються і змішуються разом з кубиками сала, сіллю, спеціями і товченим часником.
  • Очищений шлунок начиняється ароматним фаршем, після чого зашивається і відварюється 30 хвилин.
  • Фарширована заготівля поміщається в ємність, де затискається між двох дощечок і ставиться під гніт на пару діб.

Як приготувати «Сальтисон» у свинячому шлунку

Ароматне блюдо з різних типів м’яса, що йде історичними коренями в Італію, придбала величезну популярність у слов’ян.

Щоб продегустувати таку страву, слід підготувати:

  • шлунок;
  • 250 г яловичої м’якоті;
  • стільки ж свинячого серця;
  • 300 г яловичої печінки;
  • 2 курячих стегенця;
  • 300 г свинячої грудинки;
  • 200 г мови;
  • головку часнику;
  • пучок кропу;
  • сіль і прянощі.

Покрокова інструкція приготування:

  • Від кістки відділяється куряче м’ясо, після чого філе птиці, печінка, грудинка, серце, язик, часник і яловичина подрібнюються. Продукти солятся, приправляється і притрушиваются рубаною зеленню.
  • Підготовлений шлунок наповнюється фаршем, зашивається і поміщається в каструлю з водою.
  • Після закипання рідини і набухання шлунка останній проколюється, а потім продовжує варитися близько 90 хвилин.
  • Коли страва охолоне, в нарізаному вигляді його можна подавати до столу.

При правильній підготовці з свинячого шлунка можна приготувати смачні і ситні страви з додаванням різних інгредієнтів. Такі страви поживні, незвичні і не побито, а при грамотній подачі ще й витончені, а тому гідні самого урочистого столу.

Дивіться також:  Азербайджанський плов – 7 рецептів приготування