Як приготувати відбивні з яловичини?

Щоб приготувати цю страву, не потрібні особливі навички. М’ясо виходить дуже ніжним і соковитим. Сьогодні розповімо, як приготувати відбивні з яловичини і розкриємо деякі секрети приготування.

На сковороді

Інгредієнти:

  • Яловича вирізка – 0,5 кг;
  • Панірувальні сухарі – 0,15 кг;
  • Яйце – 1 штука (якщо занадто маленькі яйця, то краще взяти 2);
  • Вершкове масло (можна замінити соняшниковою) – для смаження;
  • Сіль, лимонний сік і перець (білий) – за смаком.

Приготування:

  • Вибирайте м’ясо з невеликою кількістю прожилок. Візьміть м’якоть і ретельно промийте її. Приберіть надлишки вологи серветками або паперовими рушниками.
  • Зріжте з м’яса всі плівки і зайвий жир.
  • Наріжте яловичину тонкими пластинами, близько 1,5-2 сантиметри.
  • Злегка відбийте кожен шматочок. Для цього, накрийте м’ясо харчовою плівкою, і лише потім пройдіться по ньому молоточком. Робіть це обережно, щоб не пошкодити.
  • Промийте яйце під краном. Розбийте його в глибоку тарілку. Ретельно збийте за допомогою міксера або звичайною виделкою.
  • Візьміть плоску тарілку і насипте в неї панірувальні сухарі. Якщо у вас підходящої посуду немає, то сухарі можна сипати прямо на обробну дошку (але вона обов’язково повинна бути сухою, так як сухарі можуть розмокнути).
  • Розтопіть на сковороді вершкове масло.
  • Беріть шматочок яловичини і кладіть її у збите яйце.
  • Потім гарненько обваляйте в панірувальних сухарях. Чим їх буде більше, тим краще. Адже саме паніровка утримує м’ясний сік, і відбивна виходить соковитою і м’якою. Тому можна після того, як занурили м’ясо в сухарі, знову покласти його в яйце, а потім ще раз обкатати в паніровці.
  • Тепер укладіть відбивну на дошку і ножем зробіть сіточку. Вона дозволить набагато краще проникати маслу до м’яса. Так м’ясо виглядає набагато апетитніше. Сіточку досить намалювати лише з одного боку.
  • На розпечену сковороду викладайте шматки яловичини. Нехай вона просмажиться близько 4-5 хвилин з одного боку, потім переверніть, і на іншій стороні обсмажте близько 4 хвилин. Вам знадобиться тільки один переворот відбивною, щоб паніровка не відпала, і не зіпсувався товарний вигляд продукції.
  • Готові відбивні викладайте на паперові рушники, щоб прибрати надлишки жиру.
  • Тепер трохи присоліть, посипте білим перцем (можна замінити чорним, але саме в цьому рецепті, коли перець зверху, краще зробити так, щоб він не виділявся).
  • Візьміть лимон, зробіть в ньому невеликий надріз і трохи покропите їм м’ясний виріб.
  • Все, відбивні з яловичини на сковороді готові. Подавайте їх з улюбленим гарніром і соусом.
  • Дивіться також:  Гарнір до котлет – 11 рецептів приготування

    Відбивні з яловичини — покроковий рецепт в духовці

    Інгредієнти:

    • Яловича вирізка – 0,5 кг;
    • Гірчиця – 2 чайних ложки;
    • Сіль і мелений перець (чорний) – за смаком;
    • Цибуля (великих розмірів) – 2 штуки;
    • Рослинне масло – для змазування дека;
    • Сир твердих сортів -0,1 кг;
    • Сметана – 1 ст. ложка (можна замінити майонезом).

    Приготування:

  • Візьміть вирізку і ретельно промийте її. Промокніть зайву вологу паперовими серветками.
  • Зачистите яловичину від плівок, зайвого жиру і сухожиль.
  • Тепер м’ясо треба нарізати пластинами по 1,5 див. Різати яловичину необхідно поперек волокон.
  • Візьміть одну цибулину і зніміть з неї шкірку.
  • Переріжте цибулю навпіл і наріжте його тонкими півкільцями.
  • Приготуйте миску, в якій буде зручно маринувати м’ясо.
  • Складіть нарізану яловичину в глибоку ємність. Додайте до м’яса гірчицю. Вона допоможе пом’якшити м’ясо, а гіркоти від неї в готовому блюді зовсім не буде. Гірчицю потрібно брати рідку, а не в горошинках. Зайве домішки в гірчиці теж не потрібні.
  • Додайте до яловичині цибулю і все перемішайте. Цибуля притискайте як можна сильніше, щоб він пустив сік.
  • Накрийте миску кришкою або тарілкою (якщо нічого немає, то можна натягнути на миску харчову плівку) і відправте яловичину маринуватися. Мінімум – на 4 години, краще на ніч.
  • Діставайте промаринованную яловичину з холодильника. Приберіть з м’яса лук, він нам більше не знадобиться.
  • Розігрійте духовку до 200 градусів. Почекайте, поки вона нагріється.
  • Укладіть шматок м’яса на обробну дошку і трохи відбийте його.
  • Візьміть деко і змастіть його маслом.
  • Яловичину трохи присолити і поперчити з обох сторін.
  • Викладайте м’ясо у форму для запікання.
  • Кожен шматочок м’яса зверху змастіть майонезом або сметаною (дуже тонкий шар). Сметана нам допоможе зробити м’ясо ніжнішим.
  • Візьміть другу цибулину, очистіть її і промийте в холодній воді.
  • Наріжте цибулю тонкими кільцями або півкільцями. Розкладіть його на відбивні.
  • Візьміть твердий сир натріть його на крупній тертці.
  • Посипте яловичину сиром.
  • Надсилайте відбивні з яловичини в розігріту духовку на 20 хвилин.
  • По закінченню вказаного часу діставайте яловичину. Перевірте її готовність, якщо добре просмажене м’ясо – його можна діставати та складати на паперові рушники (вони вберуть в себе зайвий жир).
  • Відбивні з яловичини в духовці готові. З ними дуже добре поєднується салат зі свіжих овочів. Також, відбивні можна прикрасити зеленню, наприклад, свіжим кропом.
  • Дивіться також:  Гур’євська каша класичний рецепт і 4 варіанти приготування

    Як приготувати відбивні з яловичини в клярі?

    Інгредієнти:

    • Яйце – 1 штука;
    • Борошно – 2 ст. ложки;
    • Чебрець (гілочки) – 3 штуки;
    • Яловичі медальйони – 2 штуки;
    • Сіль, куркума і чорний перець – за смаком;
    • Мінеральна вода (газована) – 4 ст. ложки;
    • Масло – для смаження;
    • Часник – 1 зубчик;
    • Лимон – 1 штука.

    Приготування:

  • Дістаньте готові медальйони і гарненько промийте їх під краном.
  • Викладіть яловичину на дошку, нехай вона 10-15 хвилин полежить. М’ясо повинно бути кімнатної температури.
  • Посипте яловичину сіллю і чорним меленим перцем. Можна взяти перець в горошинах і самостійно його подрібнити, наприклад, в кавомолці або розчавити горошинку ножем.
  • Візьміть харчову плівку і накрийте нею м’ясо. Це потрібно для того, щоб сік не розприскувався.
  • Тепер візьміть молоток і відбийте яловичину. Оскільки ми її посолили, то сіль буде убиватися вглиб відбивною, це зробить її дуже смачною і рівномірно присоленной.
  • Промийте яйце і розбийте його в глибоку миску.
  • До нього додайте мінеральну воду.
  • Помістіть в миску борошно і трохи куркуми (2 щіпки буде достатньо), вона додасть отбивным красивий відтінок. Ретельно перемішайте весь кляр.
  • Зніміть з часнику шкірку і наріжте його тонкими пластинами.
  • Візьміть сковорідку і поставте її на середній вогонь. Влийте масло.
  • На розпечену сковороду покладіть часник і гілочки чебрецю. Трохи прожарте ці ароматні компоненти і приберіть їх зі сковороди.
  • Візьміть відбивну і занурте її повністю в кляр. Опустіть м’ясо в кляр ще раз, щоб він рівномірно покрив кожна ділянка відбивною.
  • Викладайте яловичину на сковороду. Накрийте відбивні кришкою.
  • Коли відбивна придбає золотистий колір з однієї сторони (це близько 5 хвилин), її можна перевертати.
  • З іншого боку відбивну теж потрібно смажити до рум’яної скоринки.
  • Готові відбивні помістити на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир.
  • Подавайте відбивні разом з гарніром, наприклад, з гречаною крупою.
  • На кожну відбивну обов’язково покладіть шматочок лимона, щоб у процесі видавити його сік на відбивну. Це тільки поліпшить смак готового блюда і додасть йому родзинки.
  • Дивіться також:  Як смачно приготувати тріску? 11 рецептів

    Розглянуті найбільш популярні рецепти відбивних. Спробуйте приготувати м’ясо самостійно, застосовуючи різні гарніри.