Як прикрасити «Медовик» – 6 варіантів прикраси торта в домашніх умовах

«Медовик» не потребує реклами, він вже давно завоював серця мільйонів ласунів і посів гідне місце серед класичних представників кондитерського світу. П’янкий медовий аромат, що тануть у роті коржі, ніжний крем, хрустка горіхова крихта гармонійно доповнюють один одного. Недолік у торта, мабуть, тільки один – надто скромний зовнішній вигляд, який не завжди може підкреслити всю урочистість і значущість відзначається події. Саме тому ми зібрали найбільш вдалі ідеї, надихаючі і підказують, як прикрасити «Медовик», щоб він став «родзинкою» святкового столу.

Важливо! Попередньо слід вирівняти поверхню торта за допомогою крему, мастики чи глазурі.

Як прикрасити «Медовик» фруктами

Ідея №1 – проста, разом з тим соковита, яскрава і вітамінізована, – декорувати випічку фруктами.

Нам знадобляться:

  • сезонні або консервовані фрукти (віддавайте перевагу персика, апельсина, манго, груші, яблука, ківі, банану, винограду, ананасу; відмовтеся від використання в оздобленні хурми, дині, лайма, інших надмірно «водянистих» плодів);
  • желе для торту – для заливки фруктової композиції або змазування її окремих елементів, щоб надати їм глянсовий блиск –«ефект роси».

Прикрасити тортик дарами садів в домашніх умовах досить просто.

Далі слідують 5 цікавих задумок, які можна сміливо брати на озброєння:

  • «Віночок». Асорті з часточок улюблених фруктів викладають по краях випічки, центральна частина залишається вкритою білосніжним кремом, красиво контрастує з яскравими плодами.
  • «Веселка». Поверхня торта ділять на рівні сектори, кожен з яких засипають різнокольоровими фруктовими кубиками. Наприклад, червоний – з полуниці, оранжевий – з апельсина, жовтий – з ананаса і т. д.
  • Фруктові троянди. Для їх виготовлення знадобиться спочатку зварити в цукровому сиропі до еластичного стану часточки яблук, груш або апельсинову цедру, потім згорнути їх у «розетки», закріпити довільним візерунком на десерт.
  • Мінімалізм. По краях викладають карамелізовані райські яблучка, коктейльну вишню або розрізані навпіл дрібні мандаринки. Доповнюють ансамбль декількома гілочками м’яти.
  • «Поляна». Верхня частина випічки повністю покривається фруктами (наприклад, половинками виноградин, шматочками персика, асорті-візерунком), потім заливається прозорим желе.

Господиням, які люблять дивувати гостей своїми кулінарними талантами, рекомендуємо в якості прикраси «Медовика» карвінг – художню різання по овочах. З його допомогою просто красивий торт на день народження перетвориться на справжній витвір кондитерського мистецтва.

Насправді з фруктів можна зробити що завгодно: фігурки казкових персонажів або тварин, серця, геометричні фігури– все залежить від події, для якого випечено десерт, а також польоту вашої фантазії.