Як прикрасити торт фруктами – 6 варіантів прикраси торта в домашніх умовах

Як прикрасити торт фруктами, щоб гостям хотілося сфотографувати десерт, перш ніж з’їсти його? Як домогтися, щоб композиція виглядала ефектно, а сік із фруктів та ягід не псував крем? У всього є свої секрети.

Як прикрасити торт фруктами: найкращі ідеї

Стиглі барвисті плоди гарні самі по собі, а в апетитному десерті – подвійно.

  • Будь-яка композиція з фруктів на поверхні торта буде виглядати ефектно: мальовнича розсип або стильний вінок, каскад і так далі.
  • Великі фрукти нарізують часточками або половинками, дрібні використовують цілими.
  • Популярним стає оформлення десертів в стилі бохо. Крем викладається тільки між коржами, в ньому втоплюють великі шматочки фруктів або цілі великі ягоди. Все це хаотично визирає між несмазанными краями коржів. Трохи фруктів використовується для верхнього коржа. Уявна недбалість в оформленні має певну гармонію і привабливість.
  • Можна нарізати фрукти тонкими пластинками і викласти з них візерунки, як із шматочків пазла.
  • Самий трудомісткий спосіб – техніка карвінг. Фрукти хитромудро нарізають, надаючи їм цікаву форму. Це оригінальне мистецтво – свого роду різновид примітивної скульптури.

Маючи під рукою гострий ніж і невеликий запас часу, можна потренуватися у створенні простих елементів, щоб при оформленні торта все вийшло легко і просто.

Листочки з яблук або груш.

  • Для одного листка знадобиться четвертинка плоду, але тільки м’якоть, вирізана до серцевини.
  • На шкірці в центрі зробити два напівкруглих симетричних надрізу, щоб вийшов маленький листочок. Відкласти його.
  • Відступивши 3 – 4 мм зробити паралельні надрізи, виймаючи з часточки яблука пластину у формі куточка. Вмочити її в підкислену лимонним соком воду, щоб зрізи не потемніли.
  • Повторити дії, поки не залишиться останній тонкий куточок.
  • Скласти всі деталі як книжку і зрушити в одну сторону, відкриваючи по 3 – 4 мм зрізу між деталями.

Зірка з яблука.

  • Верхню третину яблука без серцевини розділити на п’ять сегментів.
  • Видалити плодоніжку.
  • У кожному з них зробити маленький листочок, за попередньою методикою з 3 – 4 елементів.
  • Розтягнути листочки в сторони.

Квітка з яблука.

  • Зрізати з шкірку плоду по спіралі.
  • З одного боку зрізаної стрічки повинна бути кольорова смужка шкірки, з іншого – широка смужка м’якоті.
  • Згорнути цю стрічку в рулет, кольоровим краєм догори.
  • Трохи стягнути низ, щоб зверху відкрилися пелюстки.

Зрізи потрібно обробляти не тільки у яблук. Соковиті шматочки апельсина змочують розчином желатину, а ківі злегка ошпарюють гарячою водою.

Вирізані своїми руками прикраси притягнуть до торту заслужене загальну увагу