Як швидко зварити горох – 7 рецептів

Якщо ви не знаєте, як швидко зварити горох, ми готові поділитися з вами знаннями. А приготувати його можна самими різними способами. Отже, почнемо.

Як швидко зварити горох з мочінням у воді?

У магазині ви купуєте твердий упакований горох, який може бути як цілісний, так і половинчастий. Від цього залежить, скільки буде потрібно часу для замочування.

Цілі горошини заливаються холодною водою в пропорції 1:2. Тобто якщо у вас один стакан гороху, то води має бути в два рази більше. На процес буде потрібно не менше п’яти годин. Коли бобові розбухнуть і збільшаться в розмірі їх можна використовувати для подальшої варіння, на яку потрібно близько 90 хвилин.

Колотий горох вважається більш популярним компонентом, за рахунок того що не вимагає тривалої підготовки. Його достатньо залишити в холодній воді лише на 30-60 хвилин, а потім опустити в холодну воду і довести до готовності протягом 50 хвилин на повільному вогні.

Варіант швидкого варіння без замочування

Якщо у вас зовсім немає часу чекати поки горох стане м’яким, то можна скористатися швидкими рецептами, які не передбачають замочування.

Процес варіння:

  • Бобові добре промиваємо, заливаємо холодною водою, так щоб вона приблизно на два сантиметри їх покривала. Доводимо до кипіння, відразу зливаємо воду, промиваємо і робимо так ще раз.
  • Всього буде потрібно повторити ці дії три рази, а перед закінченням готування трохи посолити, щоб горох зовсім не розвалився.

Інший спосіб приготувати горох без замочування – додати соду. Треба довести його до кипіння і покласти половину чайної ложки соди на два літри води. Тоді вже хвилин через п’ять ви отримаєте м’який продукт.

Дивіться також:  Рисова каша з гарбузом на молоці – 6 смачних рецептів

Як швидко зварити горохове пюре?

Страви з гороху завжди відштовхують довгим процесом приготування, але є спосіб швидко зварити горохове пюре.

Необхідні продукти:

  • два склянки гороху;
  • чверть маленької ложки соди;
  • приправи на свій смак.

Процес приготування:

  • Горох ретельно промиваємо, так щоб вода стала майже прозора.
  • Поміщаємо його в каструлю бажано з товстим дном і заливаємо холодною водою, так щоб вона приблизно на 2 сантиметри покривала вміст, всипте соду.
  • Доведіть до готовності протягом 60 хвилин після початку кипіння. Якщо раптом горох початку пригорати, то при необхідності додайте ще води. Перед тим як зняти з вогню викладіть спеції за смаком і подрібніть в блендері або товкачиком.

З додаванням води під час кипіння

Незважаючи на всю простоту цього способу, він дійсно працює і дозволяє за мінімальну кількість часу довести горох до повної готовності і при цьому не потрібно застосовувати щось особливе.

Необхідні продукти:

  • два склянки гороху;
  • потрібну кількість води;
  • сіль за смаком;
  • півсклянки холодної води.

Процес приготування:

  • Горох промиваємо, опускаємо в каструлю і заливаємо водою. Її повинно бути в два рази більше, ніж продукту.
  • Додаємо сіль і спеції за своїм бажанням.
  • Чекаємо, поки вміст дійде до кипіння і через 10 хвилин вливаємо вказаної кількості холодної води. Після цього маса стане м’якою вже через п’ять хвилин.

З вершковим маслом

Цей варіант приготування також не займаємо багато часу, виключає замочування, а за рахунок вершкового масла горох виходить м’яким, смачним і насиченим.

Необхідні продукти:

  • дві маленькі ложки олії;
  • склянка гороху;
  • потрібно кількість води;
  • приправи за смаком.

Процес приготування:

  • Зазначене кількість гороху промиваємо, так щоб вода перестала бути каламутною, заливаємо холодною рідиною, її має бути в два рази більше, і ставимо каструлю на плиту, включивши слабкий рівень нагріву.
  • Чекаємо, коли вміст закипить, додаємо масло, приправи за смаком і доводимо до повної готовності.
Дивіться також:  Смажений короп на сковороді – 5 рецептів приготування

Як швидко приготувати гороховий суп без замочування?

Приготувати гороховий суп без замочування зовсім не складно, якщо слідувати інструкції. У підсумку виходить смачне і наваристое блюдо.

Необхідні продукти:

  • цибулина;
  • дві картоплини;
  • склянка гороху;
  • половинка ложки соди;
  • приправи і зелень на свій смак.

Процес приготування:

  • Викладіть вказану кількість гороху в миску і почніть його промивати, зробіть це кілька разів, поки вода не стане майже прозорою.
  • Промитий горох залийте окропом, дайте йому постояти 15 хвилин, потім злийте, додайте гарячої води, щоб вона покривала вміст, всипте соду. Варіть близько 30 хвилин на слабкому вогні під кришкою, поки не випарується вся рідина.
  • В цей час наріжте картоплю кубиками, залийте до гороху ще два літра окропу і викладіть картоплю.
  • Цибулю і моркву наріжте, злегка обсмажте і відправте в каструлю до супу. На цьому етапі можна покласти вибрані приправи. Тримайте близько п’яти хвилин на плиті, потім вимкніть і дайте настоятися 10 хвилин.

З допомогою мультиварки

Швидко і смачно приготувати горох можна і з допомогою такого універсального пристрою як мультиварка. Причому він вийде ще краще, ніж в каструлі, а процес практично не вимагає ніяких зусиль. Звичайно, часу піде більше, але зате в результаті ви спробуєте зовсім інше блюдо.

Необхідні продукти для приготування:

  • два склянки гороху;
  • 20 грам масла вершкового;
  • половина чайної ложки соди;
  • приправи на свій смак;
  • потрібну кількість води.

Процес приготування:

  • Як завжди, починаємо з підготовки гороху, його обов’язково потрібно промити, щоб вода перестала бути каламутною і очистити від домішок.
  • Після цього поміщаємо його в чашу мультиварки і вливаємо холодну воду. Її повинно бути приблизно в два рази більше, ніж самого продукту.
  • Встановити піч в режим «Гасіння» виставивши час не менш ніж на дві години.
  • Залишилося дочекатися, коли пройде зазначений час, приправити горох обраними спеціями за смаком, додати до нього олії.
Дивіться також:  Тефтелі з підливою – 10 рецептів

Готовий відварений горох можна поєднувати з різними продуктами, наприклад обсмаженими овочами, грибами або м’ясом, куркою, шинкою. Його можна подрібнити і подавати, як пюре або ж використовувати для супу. Вийде дуже поживний і корисний обід.