Як швидко зварити квасолю червону і білу без замочування?

Далеко не секрет, що перед варінням бобових обов’язково потрібно провести ряд необхідних маніпуляцій, щоб з них вийшли ферменти, що впливають на підвищене газоутворення. Тому корисно буде дізнатися, як швидко зварити квасолю, якщо вона вам терміново потрібна в якості інгредієнта для будь-якої страви.

Як швидко зварити квасолю в каструлі без замочування?

Квасоля зараховують до одним з найбільш повільних продуктів в плані приготування. Але що ж робити, якщо вона вам терміново необхідна, а часу на підготовку зовсім мало або його зовсім немає? Тоді спробуйте зварити квасолю без замочування. Способи приготування трохи різняться між собою, в залежності від її виду.

Існує також кілька секретів, які дозволяють зберегти квасоля смачною і привабливою на вигляд, якщо для вас це має велике значення.

  • Боби залийте водою з розрахунку 1:4. Додайте туди столову ложку цукру. Підійде звичайний білий пісок, не коричневий. На плиті увімкніть сильний вогонь, а потім, коли вода закипить, зменшіть до середнього. Квасоля швидко розм’якшиться: червона буде готова вже через півгодини, а біла або чорна через 40-50 хвилин.
  • Щоб квасоля приготувалася швидше, покладіть в каструлю маленький листочок сушеної морської капусти. Підійдуть також водорості норі, використовувані для приготування японських ролів. Доведіть боби до кипіння, потім зменшіть вогонь до середнього і варити квасолю півгодини.
  • Якщо ви знаєте, що вам знадобиться приготувати квасолю, але часу на вимочування немає, то можна скористатися ще одним методом. Розкладіть боби по пакетиках, відправте їх у морозилку. Коли прийде час готувати, дістаньте квасоля з холодильника, попередньо не розморожуючи. Відразу покладіть її в прохолодну воду, доведіть до кипіння і варіть півгодини на середньому вогні. Не забудьте перевірити готовність через півгодини після закипання.

Червону квасолю

Червона квасоля промивається і заливається в каструлі водою таким чином, щоб та на пару сантиметрів прикривала бобові. Доведіть до кипіння і варіть 3 хвилини. Після цього вода з каструлі зливається, а замість неї набирається нова. Квасоля знову доводять до кипіння. Вимкніть плиту і замочіть боби на півгодини під кришкою.

По закінченні вказаного часу, поміняйте воду і проваріть квасоля ще раз на середньому вогні протягом п’ятдесяти хвилин. Надто но розварювати не потрібно, тому готуйте боби у несолоній воді. Після цього квасоля готова до подачі або додавання в інші страви.

Білу квасолю

Способів варіння білої квасолі існує два. Перший передбачає заливання холодною водою і варіння на середньому вогні. Після того, як вода закипить, поміняйте її і знову доведіть до кипіння. Процедура повторюється стільки разів, поки квасоля не досягне повної готовності. Це можна визначити по її м’якості: якщо боби вільно накалываются на виделку, то вони готові.

Другий спосіб ще простіше. Для досягнення бажаного результату додайте у воду, де вариться квасоля, дрібку соди, а потім в самому кінці трохи лимонного соку, щоб нейтралізувати дію лугу. Це необхідно для того, щоб смак не зіпсувався.

Запам’ятайте, що солити квасолю слід тільки в самому кінці варіння. В іншому випадку, готування сповільниться і ви втратите час.