Як смачно посмажити кабачки на сковороді

Раннім літом, після редиски, встигають кабачки, які радують нас своїм неповторним смаком і свіжістю до пізньої осені. Овоч поширений і дешевий, з нього можна приготувати овочеве рагу, кабачкову ікру, настільки улюблену в Росії, різні закуски. Можна вживати тонко порізані і замариновані кабачки в сирому вигляді.
Кабачки містять вітаміни A, B, B 6, пектин, клітковину. З мікроелементів кабачки багаті калієм і магнієм, що робить їх особливо корисними для серцево – судинної системи, а так само цей овоч рекомендований діабетикам і маленьким дітям. У нашій статті розглянемо як смачно посмажити кабачки.

Рецепт смажених кабачків на сковороді

Для приготування цієї страви підходять кабачки будь-якого розміру зрілості. Підсмажені шматочки кабачки відмінно підходять для самостійного гарніру до м’ясних страв, основи для яєчні або складової частини до складних гарнірів. Це найпростіше блюдо з кабачків. З смаження кабачків починається приготування кабачкової ікри.

Інгредієнти для смажених кабачків:

  • кабачки -800 гр.,
  • масло рослинне – 50 гр.,
  • часник – 2 зубчики,
  • сіль,
  • перець.

Приготування смажених кабачків

  • Кабачки вимити, очистити і порізати крупними кубиками.
  • На розпечену сковороду влити масло, прогріти його, викласти підготовлені овочі смажити до готовності.
  • Кабачки містять багато води і необхідно, щоб вона повністю випарувалася.
  • Як посмажити кабачки з часником. Для цього необхідно часник промитий, очистити і дрібно порізати. Потім посипати часником смажені кабачки, посолити, поперчити, трохи підсмажити, закрити кришкою і настояти кілька хвилин.
  • Як смачно посмажити кабачки на сковороді і з часником

    Загрузка...

    Закусочний кабачковий торт

    Це будуть смажені кабачки кружечками..

    Інгредієнти для кабачкового торта:

    • кабачки молоді – 1 кг,
    • масло 70 гр.,
    • борошно – 40 гр.,
    • лимон – 1 шт.
    • майонез – 200 гр.,
    • часник – 2 зубчики,
    • зелень петрушки – 1 пучок,
    • спеції.

    Приготування кабачкового торта.

  • Готується страва з маленьких овочів з незрілими насінням. Промити овочі, можна не знімати шкірку. порізати кружечками. Кожен шматочок злегка обваляти в борошні і підсмажити на олії до рум’яності.
  • Часник потовкти у ступці або віджати в чеснокодавилке і покласти в майонез. Гарненько перемішати соус.
  • Лимон вимити і порізати тонкими кільцями, які потім розрізати на четвертинки.
  • Петрушку промити і дрібно порізати.
  • На кругле блюдо викласти рівним шаром половину підсмажених кабачків, помазати майонезом з часником, посипати половиною, належної по рецептурі зеленню петрушки.
  • Викласти зверху нижнього шару торта четвертинки лимона. Далі викласти залишилися кружечки кабачків, полити майонезом, посипати зеленню і поставити в холодильник для просочення на ніч.
  • Розрізати торт секторами, як звичайний торт, Подавати до столу як самостійну закуску.
  • Оладки з кабачків

    Просте вітамінне і поживне блюдо, яке можна давати навіть маленьким діткам.

    Інгредієнти для кабачкового оладок:

    • кабачки – 500 гр.,
    • яйця -1 шт,
    • борошно – 2 ст. л.,
    • сода – 5 гр.,
    • масло – 60 гр.,
    • сіль.

    Приготування кабачкового оладок.

  • Кабачки промити, очистити від шкірки і потерти на середній тертці.
  • У кабачкове пюре додати сире яйце, борошно, сіль, соду і ретельно перемішати, щоб не було грудочок.
  • На розпечену сковороду налити олію, трохи погріти його і наливати маленьким ополоником тісто, як на звичайні оладки. Прожарювати оладки з обох сторін.
  • Подавати до чаю або кави зі сметаною.
  • Закуска з свіжих кабачків

    Інгредієнти для закуски зі свіжих кабачків:

    • кабачки – 600 гр.,
    • оцет – 70 мл,
    • масло – 80 гр.,
    • часник – 3 зубчики,
    • Сіль, червоний перець, коріандр – за смаком,

    Приготування закуски з кабачків.

  • Молоді дрібні кабачки промити і порізати тонкими.
  • Олія рослинна прожарити і остудити.
  • Часник розім’яти в ступці або потерти на дрібній тертці.
  • У миску до кабачків додати масло, коріандр, сіль, червоний перець і оцет. Салат добре перемішати і залишити в холодильнику на кілька годин.
  • Готовий салат перекласти в салатник і подавати на обід перед першою стравою.
  • Спробуйте нові рецепти:

    Загрузка...