Як смачно посмажити кабачки на сковороді

Раннім літом, після редиски, встигають кабачки, які радують нас своїм неповторним смаком і свіжістю до пізньої осені. Овоч поширений і дешевий, з нього можна приготувати овочеве рагу, кабачкову ікру, настільки улюблену в Росії, різні закуски. Можна вживати тонко порізані і замариновані кабачки в сирому вигляді.
Кабачки містять вітаміни A, B, B 6, пектин, клітковину. З мікроелементів кабачки багаті калієм і магнієм, що робить їх особливо корисними для серцево – судинної системи, а так само цей овоч рекомендований діабетикам і маленьким дітям. У нашій статті розглянемо як смачно посмажити кабачки.

Рецепт смажених кабачків на сковороді

Для приготування цієї страви підходять кабачки будь-якого розміру зрілості. Підсмажені шматочки кабачки відмінно підходять для самостійного гарніру до м’ясних страв, основи для яєчні або складової частини до складних гарнірів. Це найпростіше блюдо з кабачків. З смаження кабачків починається приготування кабачкової ікри.

Інгредієнти для смажених кабачків:

  • кабачки -800 гр.,
  • масло рослинне – 50 гр.,
  • часник – 2 зубчики,
  • сіль,
  • перець.

Приготування смажених кабачків

  • Кабачки вимити, очистити і порізати крупними кубиками.
  • На розпечену сковороду влити масло, прогріти його, викласти підготовлені овочі смажити до готовності.
  • Кабачки містять багато води і необхідно, щоб вона повністю випарувалася.
  • Як посмажити кабачки з часником. Для цього необхідно часник промитий, очистити і дрібно порізати. Потім посипати часником смажені кабачки, посолити, поперчити, трохи підсмажити, закрити кришкою і настояти кілька хвилин.
  • Як смачно посмажити кабачки на сковороді і з часником