Як смачно приготувати курку в духовці? 33 рецепта

Кожна хороша господиня повинна знати, як смачно приготувати курку. Це недороге і малокалорийное м’ясо, яке обов’язково повинно стати частиною щоденного раціону сім’ї. Існує безліч вдалих страв на основі курки.

Як смачно приготувати курку в духовці

Простіше і швидше за все запекти птицю в духовці. М’ясо вийде соковитим і ніжним. Особливо, якщо подбати про ароматному смачному маринаді.

Запечена курка в спеціях цілком

Інгредієнти: велика тушка курки (близько 2 кг), половина лимона, 40 мл рафінованої олії, сіль, дрібку меленого коріандру, чорного і червоного перцю, імбиру, цілих насіння зіри, каррі.

  • Птах цілком промивається холодною водою. Зайва волога з тушки видаляється рушниками з паперу.
  • Курка поміщається в широку глибоку чашу. З усіх боків вона натирається спочатку лимонними часточками, а потім соком, вичавленим з половинки цитруса. Тушка залишається хвилин на 45.
  • Всі заявлені спеції з’єднуються і розтираються. До них виливається масло, всипається сіль.
  • Получившимся маринадом курка натирається з кожної сторони, чаша покривається плівкою і залишають прямо на столі на 3 години.
  • Підготовлена курка укладається у форму, покривається фольгою. Температура печі виставляється на 220 градусів.

Курка в духовці цілком запікається 40 – 45 хвилин, після чого забирається покриття. Температура знижується до 170 градусів. Ще через півгодини вона повертається до колишньої позначки. Незабаром на блюді з’явиться гарна скоринка.

Філе по-французьки

Інгредієнти: 540 г філе, по 4 ст. л. класичного майонезу і густої сметани, цибулина, 220 – 240 г несолоного сиру, часник в зубках, свіжий кріп, сіль, паприка солодка і чорний, розтертий у ступці, перець.

  • Філе рубається тонкими пластиками, кожна з яких обробляється кухонним молоточком, розтирається сіллю і спеціями.
  • Головка цибулі нарізане тонкими полуколечками, після чого вони зажариваются на розпеченому жирі до прозорості.
  • Для соусу з’єднується підсолена сметана, тертий сир (60 г), майонез і розтертий часник. До суміші додається подрібнений свіжий кріп.
  • Підготовлена форма промаслюється. На дно поміщаються шматочки курятини (більша частина). Зверху розмазується половина соусу і розкладається цибулю.
  • Далі розташовуються залишилися шматочки філе і решті соус.
  • Запіканка посипається іншим тертим сиром.

Блюдо печеться при високій температурі 25 – 30 хвилин.

Жульєн з грибами

Інгредієнти: цибулина, сіль, суха суміш прованських трав, куряче філе, 330 г розморожених печериць, 3 щіпки борошна, склянка вершків, 2 ст. л. вершкового масла, 220 г солоного сиру.

  • У сковороді розігрітий жир. На ньому зажариваются мініатюрні шматочки цибулини. Як тільки овоч стане прозорим, до нього пересипаються грибні слайсы і шматки філе.
  • Продукти обсмажують ще 4 – 7 хвилин. Засипаються спеції, сіль, борошно.
  • Через пару хвилин вливаються вершки. Маса після закипання залишається на маленькому вогні до загусання.
  • Отриманою сумішшю приблизно на ¾ заповнюються спеціальні формочки для жульєна.
  • Вільний простір заповнюється тертим сиром.

Запікається жульєн в духовій шафі 17 – 25 хвилин. За цей термін сир повинен зарум’янитися.

Як приготувати курку-гриль в духовці?

Склад продуктів: тушка (вагою близько 2 кг), велика ложка солі, щіпка солодкої паприки і чорного перцю, 3 великі ложки оливкової майонезу, 1 велика ложка гірчиці, рослинна олія.

  • Підготовлена птах з кожної сторони натирається сіллю, спеціями (крім паприки). Обробити її потрібно і всередині.
  • В іншій чаші змішуються оливковий майонез і гірчиця. Пікантною масою зверху покривається курятина.
  • Курка викладається на решітку. Знизу встановлюється велика форма з водою.

Тушка запікається близько години, після чого натирається сумішшю з 2 ст. л. масла і паприки і доводиться до готовності ще хвилин 10. Це дозволить приготувати страву з рум’яною скоринкою.

Грудка запечена з ананасами

Інгредієнти: велика грудка, 4 «шайби» свіжого або консервованого ананаса, 60 г твердого сиру, 5 ст. л. несолодкого густого йогурту, олія, карі, морська сіль, паприка.

  • Грудка ріжеться на 4 тонкі пластинки. Вони відбиваються, натираються сіллю, каррі і паприкою.
  • Шматочки птиці укладаються в промаслений форму. Зверху розподіляються колечка фрукта. Додається підсолений йогурт. Замість нього можна використовувати класичний майонез.
  • Зверху розсипається натертий сир.

Печеться грудка в такому вигляді півгодини. Досить буде середньої температури

Картопляна запіканка з птахом

Інгредієнти: за півкіло картоплі і м’яса, 2 цибулини, 230 г сиру, 4 зубки часнику, 1,5 ст. среднежирной сметани, 3 ст. л. класичного майонезу, кам’яна сіль, спеції.

  • Філе тончайше ріжеться, змащується маринадом з майонезу, часнику, солі і спецій.
  • Курятина настоюється близько чверті години.
  • У підготовлену форму викладаються тонкі картопляні кружальця. На них розподіляються цибульні кільця.
  • Далі йде підсолена сметана зі спеціями і курятина.
  • Зверху висипається весь тертий сир.

Запіканка готується близько години при 180 – 190 градусах. Готовність страви перевіряється зубочисткою або гострим ножем.

Класичний курча тютюну

Інгредієнти: тушка курчати, 6 ст. л. рафінованої олії, по 1 ч. л. хмелі-сунелі, гострої аджики і сушеного коріандру, сіль, 2 часточки часнику.

  • Підготовлену тушку птиці потрібно распластать уздовж спини шкіркою вгору.
  • Всі спеції перетираються. До них засипається роздавлений часник і велика сіль.
  • Отриманою масою змащується тушка з кожної сторони.
  • Спочатку курча смажиться до зарум’янювання на сковорідці, потім переміщається в форму і відправляється в розігрітий духову шафу.

Птицю обов’язково потрібно придавити важкою кришкою. Готуватися вона буде ще близько чверті години.

Випікаємо з овочами в горщиках

Інгредієнти: 1 шт. цибулі, стільки ж картоплі, кабачків, баклажанів і моркви, 1 кг курячої грудки, стакан тертого сиру, 4 – 6 зубків часнику, по дрібці солі і перцю.

  • Спочатку потрібно посмажити півкільця очищеного лука. Потім висипати до них подрібненої м’ясо і тушкувати продукти разом до готовності.
  • Довільно подрібнюються всі інші очищені і вимиті овочі. Вони смажаться до розм’якшення. Солятся, перчатся. Додається розім’ятим часник.
  • В горщики викладається спочатку м’ясо, потім овочі. Додається трохи солоної води.
Дивіться також:  Як приготувати смачне картопляне пюре

Зверху курка з картоплею та іншими овочами присипається тертим сиром. Страву в горщиках запікається близько години при високій температурі в духовці.

Курка, запечена з лимоном і чебрецем у фользі

Інгредієнти: 230 г курячих стегон і курячих гомілок, великий лимон, 30 мл олії оливи, 30 г жирного масла, 20 г чебрецю, 4 зубки часнику, 120 мл білого сухого вина, сіль.

  • Всі курячі частини натираються перцем, сіллю, укладаються в підготовлену форму для запікання.
  • В окремій ємності змішується цедра цілого лимона (дрібно терта), сушений чебрець, два види масла, подрібнений часник. Вершкове масло потрібно попередньо розм’якшити.
  • Вийшла на другому кроці сумішшю натирається поверхню курятини. Залишився без цедри лимона розрізається на скибочки і розкладається поруч.
  • У форму виливається вино.

Блюдо печеться 45 – 55 хвилин. Досить 190 градусів в духовій шафі.

Стегна в рукаві

Інгредієнти: 8 – 9 стегенець, суміш з класичного майонезу зі сметаною, 5 часникових зубчиків, сіль, спеції.

  • Підготовлені стегна покриваються сіллю, улюбленими спеціями і перетертим часником. Якщо є час, варто залишити маринуватися на 40 – 50 хвилин.
  • Стегна змазують сумішшю з сметани і майонезу, розташовуються в рукаві. З боків він закріплюється спеціальними кліпсами. В кількох місцях рукав проколюється зубочисткою. В іншому випадку на курятині не буде апетитної рум’яної скоринки.
  • Блюдо печеться при 220 градусах в духовці. На весь процес піде 40 – 45 хвилин.

Курятина, запечена таким чином, відмінно поєднується з різними овочевими салатами.

Крильця в медово-соєвому соусі

Інгредієнти: півкіло курячих крилець, 1 ст. л. рідкого натурального меду, 3 зубки часнику, 1 ст. л. рафінованої олії, 3 ст. л. класичного соєвого соусу, сіль, суміш перців.

  • Для маринаду змішуються соєвий соус, масло, рідкий мед, роздавлений часник.
  • Кожне крильце ділиться на 3 частини. Крайня маленька частина відрізається і викидається. На ній немає м’яса.
  • Птах укладається в глибоку миску. Натирається сіллю і сумішшю перців. Потрібно пам’ятати, що соєвий соус також солоний.
  • Зверху виливається маринад. У такому вигляді крила залишаються на пару годин.
  • Курятина викладається в жароміцну форму і забирається в розпечену духовку на 40 хвилин.

Готовність страви визначається з яскравого румяному кольором скоринки.

В мультиварці

Якщо в розпорядженні кулінара є мультиварка, то її можна активно використовувати в приготуванні курячого м’яса. Особливо актуально таке пристрій, якщо планується зробити здоровий малокалорійний обід.

Холодець з курки в мультиварці

Інгредієнти: ціла куряча тушка (на 1,6 – 1,8 кг), 1 кг курячих лапок, 2 ріпчасті цибулини, середня морквина, 2 лаврових листа, часник, сіль, вода, спеції.

  • Лапки промиваються, з них зрізаються кігті. Далі ці частини туші замочуються в холодній воді на 2 години.
  • Ціла курка промивається, рубається на частини і теж заливається водою.
  • Підготовлене м’ясо перекладається в чашу приладу разом з сіллю, спеціями, лаврушкой і овочами.
  • Вміст чаші заливається водою, щоб вона повністю покрила продукти. Активується режим гасіння. М’ясо буде варитися 3,5 – 4 години. Якщо воно повністю готове, то буде легко відокремлюватися від кісток.
  • За 20 хвилин до готовності бульйону він пробується на сіль. У чашу відправляється подрібнений часник. Його кількість регулюється за смаком.
  • М’ясо знімається з кісток, ріжеться і розкладається по формочках.
  • Зверху виливається проціджений бульйон.
  • Холодець відправляється застигати.

Закуску можна прикрасити шматочками вареної моркви.

Смачний плов

Інгредієнти: середня пташина тушка, 2 морквини, 2 мультистакана довгого рису, 2 ст. л. свіжого подрібненого імбиру, стільки ж сушеного барбарису, 6 мультистаканов води, 3 цибулини, кам’яна сіль.

  • На розігрітому жирі в пристрої смажиться соломка овочів до красивого рум’яного кольору.
  • В піджарку викладається куряча тушка, розрубана на шматки.
  • Міну через 12 – 15 додаються всі спеції і половина підсоленої води.
  • Активується режим гасіння на 20 хвилин.
  • Далі в чашу закладається промита крупа, виливається вода, що залишилася, та додається сіль за смаком.
  • Встановлюється режим «Плов» з стандартним для нього часом.

Вже готовий плов з курки ще на півгодини залишається на підігріві.

Легкий курячий суп з вермішеллю

Інгредієнти: 2 л води, лаврове листя, 90 г дрібної вермішелі, 3 картоплини, 2 морквини, стегенце, цибулина, свіжа зелень, сіль, спеції.

  • Кругляш морквини обсмажуються у відповідному режимі, поки не стануть м’якими.
  • До овочу викладаються кубики картоплі, ціла цибулина, стегенце і лаврове листя.
  • Додається сіль, спеції.
  • У програмі варіння страва готується 50 – 55 хвилин.
  • Цибулю і лаврушка викидаються, м’ясо знімається з кістки і повертається в суп невеликими шматочками.
  • До потрібного рівня доливається вода, додається ще сіль.
  • Всипається вермішель.

Залишилося варити суп 8 – 9 хвилин. Готову страву прикрашають свіжою зеленню.

Дієтичне куряче філе на пару

Інгредієнти: 2 курячих філе, 1 л сирої води.

  • Філе грудки добре промивається, позбувається всіх плівок.
  • Курятина розташовується на підставці, призначеної для обробки продуктів парою.
  • В електричну каструлю переливається вся підігріта вода. Зверху розташовується конструкція з другого кроку.

Під кришкою філе обробляється парою 40 – 45 хвилин у відповідному режимі.

Тушкуємо зі сметаною і часником

Інгредієнти: 1 кг будь-яких частин курки, повний стакан домашньої сметани, 4 – 5 часточок свіжого часнику, 3 листків лавра, вода, сіль, спеції.

  • Курятина ріжеться порційними шматочками і відразу викладається в пристрій.
  • Зверху розподіляється вся сметана, змішана з размятым часником. Кількість останнього можна за смаком збільшувати.
  • Додаються спеції і лаврове листя, а також близько 1 ст. гарячої води.
  • Запускається режим «Молочна каша» на 40 – 55 хвилин.
Дивіться також:  Деруни з кабачків – 6 рецептів

Дуже смачно подавати таку курочку з підливкою до будь-яким сухим гарнірів.

Відбивні з сиром в мультиварці

Інгредієнти: велика куряча грудка, 90 – 120 г сиру, спеції для курки, сіль, 3 столові яйця, 4 великі ложки класичного майонезу, 1 ст. борошна, перець.

  • Філе грудки нарізати однаковими тонкими шматочками. Найкраще робити це, поки курятина ще злегка подморожена.
  • Шматочки покриваються двома шарами харчової плівки або звичайним пакетом, після чого ретельно відбиваються стороною молоточка з зубчиками. Головне, щоб у процесі філе не порвалося.
  • Підготовлені скибочки солятся, перчатся, натираються обраними спеціями для птиці.
  • Сир крупно треться.
  • З решти продуктів готується кляр. Вони інтенсивно збиваються віночком. У вже готовий склад також додається трохи суміші перців.
  • В отриману масу мачає кожен курячий шматочок.
  • Далі він викладається в чашу мультиварки з розігрітим маслом в режимі смаження.

Коли одна сторона відбивних буде готова, вони перевертаються, а на другу сторону висипається натертий сир. Поки обсмажується нижня частина, що він повинен повністю розплавитися.

Макарони з куркою в мультиварці

Інгредієнти: 620 г філе грудки, морквина, пара солодких перців, цибулина, півкіло макаронних виробів, сіль, пахучі трави.

  • Спочатку у пристрої на розігрітому жирі смажиться до м’якості подрібнена морква з цибулею. Потім до овочів додається соломка перців. Обсмажування триває ще 11 – 13 хвилин.
  • У чашу висипаються невеликі шматочки філе курятини.
  • Приблизно хвилин через 9 – 10 додаються макарони.
  • Вливається вода з розчиненою сіллю і травами. Рідина повинна злегка покривати макарони.

Курка в мультиварці буде готуватися в програмі для плову до її закінчення. Блюдо відразу вийде з гарніром.

Курка, тушкована з грибами і картоплею

Інгредієнти: півкіло грибів, 5 картоплин, 420 г філе курятини, 1 шт. цибулі, соковита морква, півсклянки сметани, часник, спеції, дрібна сіль.

  • Спочатку у пристрої на олії смажаться всі порізані овочі. Потім вони готуються вже з грибними слайсами до випаровування рідини з чаші мультиварки.
  • У ємність додаються шматочки курятини. Приготування триває, поки м’ясо не побіліє.
  • Картопля ріжеться кружальцями, які потім викладаються поверх обжарювання. Додається сметана, сіль, подрібнений часник, спеції. Виливається стакан гарячої води.

Після ретельного перемішування частування гаситься в мультиварці 60 – 70 хвилин.

Смажимо і тушкуємо на сковороді

Навіть найпростішої сковорідці з курки можна приготувати справжній кулінарний шедевр. Бажано вибирати для цієї мети товстостінну посуд. Наприклад, сковороду з чавуну.

Чахохбілі з курки

Інгредієнти: 1,4 кг курячих стегенець, 2 цибулини, 3 помідори, пучок свіжого базиліка і кінзи, 3 зубки часнику, 30 г вершкового масла, сіль.

  • Стегенця промиваються і розрізають на дві частини. Далі вони з кожної сторони обсмажуються до появи рум’яності на вершковому жирі. На курці повинна з’явитися хрустка скоринка.
  • До м’яса викладаються кубики помідорів. Під кришкою продукти тушкують разом чверть години.
  • У сковорідку відправляється окремо обсмажений рум’яний цибулю.
  • Ще через півгодини додається вся подрібнена зелень, часник, сіль.

Блюдо нудиться під кришкою ще 7 – 8 хвилин.

Смажена шматочками курка на сковороді

Склад продуктів: велика тушка курки, приправа для птиці, сіль.

  • Промита тушка рубається на скибки. Кожен злегка відбивається молоточком, натирається обраними спеціями і сіллю.
  • М’ясо залишається хвилин на 10.
  • Підготовлені шматочки смажаться на сковорідці невеликими партіями на розігрітому маслі. На кожному скибі повинна з’явитися хрустка скоринка.

Якщо смажена курка на сковороді готова, то при проколі шматочки ножем біля кістки буде виділятися прозорий сік.

Соковиті курячі котлетки

Інгредієнти: 1 кг філе курки, 230 г білого хліба, 2 цибулини, 2 яйця, 90 будь-якого бульйону, сухарі для панірування, сіль, спеції.

  • Хліб позбавляється від кірочок і заливається бульйоном.
  • Лук ріжеться середніми скибочками.
  • Філе довільно рубається.
  • Куряче м’ясо прокручується через м’ясорубку разом з цибулею і віджатим хлібом.
  • Маса посипається спеціями і сіллю, після чого трохи відбивається про дно миски.
  • Фарш повинен постояти в прохолоді близько півгодини.
  • Далі можна формувати з нього котлети, обкачувати їх в сухарях і смажити з обох боків до готовності.

Не варто робити заготовки занадто тонкими, інакше готове блюдо вийде сухуватим.

Рецепт смаження в соєвому соусі

Інгредієнти: близько 1 кг будь-яких частин тушки (гомілки курки, крила, ніжки), 2 цибулини, 120 мл класичного соєвого соусу, сушені трави, сіль, 1 ст. л. рафінованої олії.

  • Курячі частини промиваються, з них знімається шкіра.
  • Цибуля рубається півкільцями.
  • Шматки курки солятся, змішуються з овочем.
  • Зверху розливається маринад з решти компонентів.
  • Курка настоюється в ньому від 1 до 12 годин.
  • На розпеченій сковороді з гарячим маслом замариновані шматочки обсмажуються з кожної сторони.

Вже рум’яна курка покривається маринадом і продовжує «доходити» під кришкою близько півгодини.

Рубані котлети

Інгредієнти: півкіло філе курки, 1 ст. відвареного круглого рису, болгарський перець, 2 ст. л. подрібненого кропу, 2 яйця, сіль, спеції.

  • М’ясо нарізати дуже дрібними кубиками.
  • Курятина ще змішується з теплим вареним рисом, спеціями, кропом і сіллю.
  • До м’яса додається дрібна соломка болгарського перцю.
  • Яйця забиваються в масу по одному. Потрібно дивитися на густоту фаршу. Можливо, виявиться достатньо навіть одного яйця.

З отриманої маси ліпляться невеликі коржі, які обсмажують до золотистого відтінку на розігрітому маслі.

Відбивна з курячого філе

Інгредієнти: 3 філе курки, склянку крихти з сухарів, велике яйце, сіль, спеції.

  • Кожне філе ріжеться на дві частини, відбивається молоточком, солиться і пересипається сухими травами.
  • Яйце розбовтується в мисці.
  • В окремий посуд засипається сухарна крихта.
  • Відбивні спочатку занурюються в яєчну масу, потім обвалюються в сухарях.
Дивіться також:  Начинка для тарталеток — 18 рецептів приготування до святкового столу

Далі заготовки смажаться до рум’яності з обох сторін. Подають їх до обіду з солодким кетчупом.

У вершковій підливі

Інгредієнти: 330 г курячого філе, 1 цибулина, часник, 1/2 склянки густої сметани, 140 мл жирних вершків, сіль, суміш перців.

  • Філе ріжуться невеликими шматочками і зажариваются до рум’яності на будь-якому розігрітому жирі.
  • До курки спочатку висипаються тонкі скибочки цибулі. Коли він стане прозорим, додається подрібнений часник.
  • Маса присаливается, перчится.
  • Ще через 2 – 4 хвилини в сковорідку виливаються вершки і перекладається сметана.
  • Підлива доводиться до закипання і гаситься на маленькому вогні до готовності.

Смачно подавати страву з макаронними виробами.

Курячі стегенця на сковороді з золотистою скоринкою

Інгредієнти: 5 курячих стегенець, сіль, приправа для птиці, 80 мл води.

  • Стегна ретельно промиваються. З них зрізається весь зайвий жир. Курятина просушується серветками з паперу.
  • Стегенця солятся і натираються приправою. Далі вони залишаються на 10 – 12 хвилин.
  • Курятина викладається на розпечений жир і смажиться з кожної сторони до красивої скориночки.

Як смачно приготувати курячі крильця на сковороді

Склад продуктів: 6 крилець, 2 ст. л. соєвого соусу, 1 ст. л. червоного сухого вина, 1 ч. л. меду і гірчиці, 2 щіпки суміші мелених перців, 2 ст. л. рафінованої олії.

  • Кожне крило ділиться на три частини. Курятина рубається по суглобам. Крайня частина без м’яса викидається.
  • Всі інші заявлені продукти, крім гірчиці і меду, змішуються. Червоне вино можна замінити натуральним гранатовим соком.
  • Гірчиця з медом розтираються в окремому посуді.
  • Підготовлені крильця заливаються маринадом і залишають мінімум на годину при кімнатній температурі. В процесі вони періодично перемішуються руками. Для більш тривалого маринування масу можна прибрати в холодильник.
  • Далі курятина висипається в один шар на сковорідку з розігрітим жиром. Першим ділом крила смажаться на сильному вогні 5 – 6 хвилин, щоб вони покрилися кіркою.
  • Потім заготовки поливаються маринадом, закривають кришкою і готувати на слабкому вогні ще 25 – 30 хвилин.

За 3 – 4 хвилини до повної готовності крила змазують сумішшю гірчиці і меду. Зручно робити це силіконової пензликом. Це дозволить м’яса придбати апетитну карамельну скоринку.

Закуски

Куряче м’ясо входить до складу різних закусок. Це і холодні, і гарячі їх варіанти. Філе птиці може стати основою ситних святкових салатів і начинкою для різноманітних закусочних рулетів.

Салат з вареної грудинки і пекінської капусти

Інгредієнти: 210 г вареної курячої грудки, 30 р сиру, половина склянки корейської моркви, сіль, 1/3 склянки консервованої солодкої кукурудзи, 150 г пекінкі, класичний майонез.

  • Китайська капуста шинкуется дуже тонкою довгою соломкою. Весь сир дрібно треться.
  • Охолоджена курятина нарізати невеликими шматочками.
  • У великій мисці з’єднуються всі підготовлені у попередніх кроках продукти, а також віджата від маринаду морквина і кукурудзяні зерна.

Вийшла закуска солиться, заливається майонезом і перемішують.

Рулетики з курки з грибами

Інгредієнти: 190 г розморожених печериць, 2 цибулини, спеції, кілограм курячого філе, сіль.

  • Цибуля тончайше ріжеться і засмажується на розігрітому жирі до рум’яності.
  • Печериці подрібнюються тонкими пластинками і висипаються до овочу. Разом продукти готуються до тих пір, поки з сковорідки не випарується вся рідина.
  • М’ясо нарізають тонкими пластинками, солиться, натирається обраними спеціями.
  • У кожен шматочок філе загортається невелику кількість грибної начинки. Згортаються щільні акуратні рулети.
  • Кожен з них закріплюється зубочисткою. Заготовки переміщаються на деко, застелений промасленим фольгою, швом донизу.

Рулетики запікаються 15 – 17 хвилин в дуже гарячій духовій шафі.

Грибний салат з курячим філе

Інгредієнти: півкіло філе стегна, 320 г маринованих шампіньйонів, 5 зварених яєць, сіль, майонез, великий кислий огірок.

  • Філе відварюється або запікається до готовності. Остигле м’ясо нарізати невеликими кубиками. Так само нарізається кислий огірок.
  • Яйця поділяються на складові. Білок крупно треться. Жовток кришиться пальцями.
  • З грибів зливається маринад. При необхідності вони нарізати пластинками.
  • Першим шаром закуски стане м’ясо з солоним майонезом.
  • Другим – кубики огірків.
  • Наступними: білок, гриби з майонезом і розкришений жовток.

Замість маринованих можна взяти свіжі гриби і перед додаванням в салат обсмажити його з цибулею.

Рулет з лаваша з курячим філе

Інгредієнти: 2 великих вірменських лаваша, велике куряче філе, класичний майонез, 3 – 4 зубки часнику, 90 г твердого сиру, сіль.

  • Грудка вариться, після чого залишають остигати і перекручується в комбайні до стану середньої або дрібної крихти.
  • Майонез підсолювати і змішується з размятым часником. Суміш додається до м’яса. Маса вимішується до однорідності.
  • Перший лаваш змащується майонезом з подрібненої куркою і покривається другим листом.
  • Верхній шар промащується підсоленим соусом і покривається тертим сиром.

Загортається тугий акуратний рулет. Його потрібно обернути пакет і прибрати в холод.

Салат з корейською морквою і огірком

Інгредієнти: півкіло філе курки, стільки ж моркви по-корейськи, 3 зварених яйця, половина склянки тертого сиру, 2 свіжих щільних огірка, солоний майонез.

  • Курятина вариться, остуджується і ріжеться кубиками.
  • Так само подрібнюються огірки без шкірки і охолоджені яйця.
  • Морквина віджимається від маринаду.
  • Всі продукти змішуються. До них додається тертий сир.

Блюдо поливається підсоленим майонезом.

Щоб курка завжди виходила соковитою і з яскравим насиченим смаком, перед термічною обробкою її слід маринувати. Наприклад, просто натирати її рослинною олією зі спеціями або поливати соєвим соусом. Для салатів особливо зручно купувати вже готову копчену курятину.