Як смачно приготувати морс з журавлини: свіжої та замороженої?

Хочете побалувати себе смачним, корисним і освіжаючим напоєм? Давайте дізнаємося, як приготувати морс з журавлини, використовуючи різні способи.

Як смачно приготувати класичний морс із свіжої журавлини?

Морс із свіжої журавлини готується дуже просто і не вимагає великого списку інгредієнтів.

Необхідні продукти:

  • половина склянки цукру;
  • 0,15 кг свіжої журавлини;
  • 0,6 літра води.

Процес приготування:

  • Ягоду добре промити, засипати в ємність, яка не окислюється і ретельно пом’яти за допомогою дерев’яної товкачика.
  • Перекладаємо масу на друшляк і віджимаємо з неї сік в інший посуд.
  • Те, що залишилося від журавлини повністю покриваємо водою, ставимо варитися і після того, як вміст закипить його потрібно процідити і підсолодити по смаку.
  • Коли напій охолоне, додаємо до нього віджатий раніше сік і перемішуємо.

Загрузка...

Готуємо з замороженої журавлини

Журавлинний морс із замороженої ягоди позитивно впливає на імунітет і має бактерицидну дію. А його приготування не забере багато часу.

Необхідні продукти:

  • п’ять ложок цукру або на свій смак;
  • два літри води;
  • 200 грам мороженої журавлини.

Процес приготування:

  • Для початку журавлину необхідно розморозити: промиваємо її прохолодною водою і залишаємо при кімнатній температурі.
  • Будь-яким способом розімніть ягоди до стану пюре. Можна скористатися товкачиком, блендером або соковижималкою.
  • За допомогою сита або марлі отриману масу відіжміть, так щоб виділився сік.
  • Нагріваємо воду, засипаємо в неї цукор і вливаємо віджатий сік. Чекаємо, поки суміш закипить, вимикаємо плиту і даємо постояти 15 хвилин. Після чого проціджуємо і напій готовий до вживання.

Освіжаючий напій з додаванням брусниці

Спробуйте зварити морс з журавлини і брусниці. Сам по собі він виходить трохи кисленьким, тому обов’язково додайте трохи цукру.

Необхідні продукти:

  • 0,1 кг брусниці;
  • літр чистої води;
  • дві ложки цукру або меду;
  • 100 грам журавлини.
Спробуйте також:  Як варити каву - 8 смачних рецептів

Процес приготування:

  • Промиваємо ягоди якщо вони у вас свіжі. Якщо заморожений варіант, то даємо їм повністю відтанути. З’єднуємо і перетворюємо в кашку будь-яким зручним способом.
  • Перекладаємо все в каструлю, заливаємо зазначеною кількістю води і чекаємо, коли закипить.
  • Як тільки процес пішов, кладемо цукор або мед, перемішуємо і знімаємо з плити. Даємо охолонути, і перелити в келихи.

Журавлинний морс в мультиварці

Зварити морс можна і в мультиварці. Процес буде більш довгим, але в результаті ви отримаєте цінний напій.

Необхідні продукти:

  • 0,2 кг цукру;
  • два літри чистої води;
  • 0,5 кг журавлини.

Процес приготування:

  • Ягоди добре перебираємо, прибираємо все зайве, поміщаємо в сито, промиваємо водою і чекаємо, поки стече вся зайва рідина.
  • Перекладаємо в блендер і перебиваємо до стану пюре, яке відразу ж кладемо в чашу мультиварки, присипаємо цукром і заливаємо водою.
  • Включаємо прилад на 40 хвилин, встановивши режим «Суп» або «Гасіння».

Швидкий морс з журавлини і калини

Компот з журавлини по цьому рецепту неодмінно сподобається дітям. А його цілющі властивості сприятливо вплинуть на здоров’я.

Необхідні продукти:

  • півсклянки калини;
  • велика ложка цукру;
  • журавлина – 0,2 кг;
  • мед по своєму смаку;
  • літр води.

Процес приготування:

  • Ягоди ретельно вимиваємо під прохолодною водою, складаємо в каструлю і там розминаємо в кашку. А щоб процес йшов краще і швидше, присипте масу цукром.
  • Поставте грітися літр води, залийте їй ягоди, настоюйте під кришкою 10 хвилин.
  • Процідіть напій, притискаючи ягоди як можна сильніше, щоб максимально віджати сік.
  • Додайте трохи меду за смаком і охолодіть.

З медом

Мед завжди краще використовувати замість цукру, адже він робить напій набагато більш насиченим і целебнее.

Спробуйте також:  Настоянка на журавлині – 6 рецептів

Необхідні продукти:

  • 0,7 кг журавлини;
  • три літри води;
  • 300 грам меду.

Процес приготування:

  • Ягоди добре вимийте, дайте їм трохи обсохнути, викладіть в посуд, що не окислюється, і ретельно передавите. Можна також скористатися блендером.
  • Кладемо отриману кашку на марлю згорнуту в кілька шарів і віджимаємо.
  • Залишилися шматочки ягід заливаємо зазначеною кількістю води, тримаємо на середньому вогні приблизно п’ять хвилин, а потім проціджуємо будь-яким способом.
  • Змішуємо відвар з віджатим соком, медом і охолоджуємо.

Як зварити морс з журавлини і кореня імбиру

Справжній зимовий напій! Насичений, корисний і зовсім малокалорійний.

Необхідні продукти:

  • один невеликий корінь імбиру;
  • цукор або мед на свій смак;
  • вода – 2 літри;
  • 0,3 кг журавлини.

Процес приготування:

  • Заморожену ягоду залиште на деякий час, щоб вона відтанула. Якщо у вас свіжий варіант, то її добре промийте, покладіть в друшляк, а під нього каструлю.
  • Почніть тиснути журавлину, так щоб сік стікав в ємність внизу. Залишки ягід викидаємо, а в сік додаємо вказану кількість води, очищений імбир, цукор і мед на свій смак. Все перемішуємо, трохи наполягаємо і подаємо в теплому або холодному вигляді.

З шипшиною

Необхідні продукти:

  • два літри води;
  • 0,5 кг журавлини;
  • цукор на свій смак;
  • стакан шипшини.

Процес приготування:

  • Під прохолодною водою ретельно промиваємо журавлину, залишаємо, щоб вона просохла, потім тиснемо ягоди і відокремлюємо від них утворився сік.
  • Те, що залишилося від ягід змішуємо з водою і тримаємо на плиті після закипання приблизно 5 хвилин.
  • Знову проціджуємо напій, змішуємо з соком, цукром.
  • Тепер черга шипшини, його потрібно настояти. Заливаємо плоди окропом, прикриваємо ємність і прибираємо на ніч. Змішуємо отриманий настій з відваром і можна пити.
Спробуйте також:  Гарячий шоколад – 8 рецептів в домашніх умовах

Рада. Шипшина зручно настоювати в термосі.

З додаванням чорниці

Необхідні продукти:

  • по половині склянки журавлини і чорниці;
  • стакан цукру;
  • півтора літра води.

Процес приготування:

  • Ягоди промиваємо, кладемо в блендер, відразу присипаємо зазначеною кількістю цукру і заливаємо 500 мл води.
  • Всі інгредієнти збиваємо приблизно одну хвилину і проціджуємо. Додаємо воду, що залишилася, розмішуємо і пробуємо на солодкість. Можна покласти ще трохи цукру, а якщо занадто густа консистенція то влити води.
Загрузка...