Як смачно приготувати плов з курки — 7 рецептів

Плов – одне з найпоширеніших страв східної кухні. У нашому розумінні – це рис з м’ясом, але, мало хто знає, що існує безліч технологій приготування страви. Дана стаття допоможе вибрати саме той рецепт приготування, який доведеться вам до душі.

Плов з курки — простий рецепт у каструлі

Як приготувати плов з курки новачкові? Дуже просто. Технологія приготування страви в каструлі вважається класичною, вона не складна і швидка. Страва неодмінно сподобається дорослим і дітям, адже рис в поєднанні з ніжним курячим м’ясом просто тане у роті.

Інгредієнти:

  • 2 склянки рису;
  • 0.5 кг курячого філе;
  • 1 л гарячої дистильованої води;
  • 1 цибуля;
  • 1 корінь моркви;
  • 1 головка часничку;
  • 50 мл соняшникової олії;
  • щіпка солі;
  • мелений перець за смаком.

Приготування:

  • Щоб приготувати плов з курки, перш за все, потрібно філе промити водою, підсушити і подрібнити кубиками.Необхідно правильно вибрати каструлю. Вона повинна бути з товстим дном, а в ідеалі – чавунна.
  • Ставимо каструлю на вогонь, наливаємо олію і обсмажуємо куряче м’ясо до появи рум’яної скоринки.
  • Тим часом овочі потрібно помити і подрібнити. Моркву можна як нарізати кубиками, так і натерти теркою. Кидаємо все в каструлю, насипаємо солі, перцю і обсмажуємо 10 хвилин.
  • Рис, попередньо замочений у гарячій воді, моєму, висипаємо в каструлю і наливаємо гарячої води.
  • Часник чистимо, промиваємо і кидаємо, не подрібнюючи, в ємність. Тушкуємо приблизно пів годинки, постійно заважаючи, поки вода не википить.

Загрузка...

Рецепт приготування в мультиварці

Ця технологія приготування плову з куркою в мультиварці є найпростішою, адже головне завдання господині – підготувати продукти, а решту зробить кухонна машина. Страва буде ароматним і ніжним.

Інгредієнти:

  • 1 куряче філе;
  • 1 склянку рису грубозернистого;
  • 0.5 літра чистої води;
  • 1 цибуля;
  • 1 морква;
  • 1 пучок зеленого кропу;
  • 1 столова ложка соняшникової олії;
  • 3 зубчики часнику;
  • сіль за смаком.
Спробуйте також:  Холодні закуски на святковий стіл — 17 рецептів та ідей приготування

Приготування:

  • Куряче філе миємо під краном і нарізаємо середніми кубиками. Тим часом, у чашу мультиварки наливаємо олію, кидаємо філе і натискаємо режим «смаження» на 10 хвилин.
  • Цибулю і моркву треба помити і нарізати кубиками або натерти моркву на тертці. Кидаємо все в каструлю і продовжуємо смажити ще 10 хвилин.
  • Рис, попередньо постояв в гарячій воді, моєму, насипаємо в чашу мультиварки, заливаємо гарячою водою, додаємо спеції, очищений часник і включаємо режим «гасіння» на 20 хвилин.
  • Подаємо з подрібненою зеленню кропу.

Як зробити плов з куркою в сковороді?

Це блюдо не менш смачне, ніж при інших технологіях приготування. Більш того, куркума і зіра зроблять плов з куркою в сковороді надзвичайно ароматним.

Інгредієнти:

  • 0.5 кг курячого філе;
  • 2 цибулини;
  • 2 кореня моркви;
  • 1 склянку рису;
  • 0.5 чайної ложки куркуми;
  • 0.5 чайної ложки зіри;
  • 5 зубчиків часничку;
  • 2 столові ложки соняшникової олії;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  • М’ясо промиваємо, нарізаємо кубиками. Овочі очистити і також ріжемо кубиками. Рис промиваємо до прозорості води.
  • Розігріваємо Сковороду, наливаємо олію, кидаємо подрібнене філе і смажимо до появи золотої скоринки.
  • Додаємо овочі і приправи, тушкуємо ще 10 хвилин.
  • Насипаємо в сковороду підготовлений рис, рівномірно розподіляємо по поверхні, і заливаємо солоною водою на 1 см вище поверхні рису.
  • Коли вода практично випарувалася, встромляємо в плов очищені зубчики часнику і тушкуємо до повного випаровування води.

По-узбецьки в казані

Плов з курки в казані дуже смачний на природі, коли вся рідня зібралася на пікніку. Узбецька технологія приготування робить страву неповторним і трохи пікантним. Його смак неперевершений.

 

 

Інгредієнти:

  • 1 кг курки;
  • 800 грам рису;
  • 4 цибулини;
  • 4 кореня моркви;
  • 2 головки часнику;
  • 1 столова ложка солі;
  • 1 столова ложка зіри;
  • 0.5 чайної ложки меленого коріандру;
  • 0.5 чайної ложки меленого червоного перцю;
  • 200 мл соняшникової олії.
Спробуйте також:  Рисова каша з гарбузом - рецепти на молоці та воді

Приготування:

  • Попередньо промиваємо рис кілька разів і заливаємо окропом. Очищаємо овочі, м’ясо промиваємо.
  • Нарізаємо цибулю кільцями, моркву брусочками, а м’ясо кубиками.
  • На великому вогні прогріваємо казан, наливаємо в нього соняшникова олія, смажимо м’ясо 5 хвилинок. Додаємо овочі, тушкуємо ще 5 хвилин, постійно помішуючи.
  • Наливаємо в казан 1,5 літра гарячої води, солимо і приправляємо. Всипаємо рис і, при необхідності, доливаємо гарячої води так, щоб рівень її був вище рівня рису на 1 див.
  • До плову кидаємо очищений часник, накриваємо і на малому вогні тушкуємо, поки вода повністю не випарується. Плов в казані буде смачним і дуже ароматним.

 

З додаванням грибів

Курячий плов з додаванням грибів вражає неповторним смаком. Таке блюдо неодмінно сподобається близьким і друзям господині.

Інгредієнти:

  • 2 склянки рису;
  • 0.5 кг філе курки;
  • 0.3 кг печериць;
  • 1 л гарячої дистильованої води;
  • 1 цибулина;
  • 1 корінь моркви;
  • 1 головка часнику;
  • 50 мл соняшникової олії;
  • щіпка солі;
  • перець мелений за смаком.

Приготування:

  • Попередньо промиваємо рис кілька разів, заливаємо окропом і залишаємо хоча б на 20 хвилин.
  • М’ясо нарізаємо кубиками. Ставимо каструльку на вогонь, потім наливаємо олію і обсмажуємо курку до появи рум’яної скоринки.
  • Тим часом очищаємо овочі і гриби. Гриби нарізаємо пластинками і окремо обсмажуємо в сковороді 10 хвилинок.
  • Овочі подрібнюємо, додаємо до м’яса, насипаємо сіль, перчик і обсмажуємо 10 хвилин. Потім додаємо гриби.
  • Рис висипаємо в каструлю і наливаємо гарячої води.
  • Часник очищаємо, моєму і додаємо до плову. Тушкуємо близько 30 хвилинок, притому постійно помішуємо, поки вода не википить.

 

З чорносливом

Плов з чорносливом – самий незвичайний варіант приготування страви, але, будьте впевнені, курка з чорносливом в поєднанні має неперевершений і вишуканий смак.

Спробуйте також:  Тартар з яловичини – 2 рецепта, як правильно їсти тартар?

Інгредієнти:

  • 2 філе курки;
  • 1 склянку рису;
  • 10-15 ягід чорносливу;
  • 2 кореня моркви;
  • 2 цибулини;
  • 1 чайна ложка зіри;
  • 1 чайна ложка куркуми;
  • 1 пучок зелені;
  • 50 мл соняшникової олії;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

  • Рис промиваємо і заливаємо окропом на пів годинки. Чорнослив також замочуємо в окропі. Овочі очищаємо, нарізаємо кубиками. Філе також подрібнюємо.
  • В чавунну каструлю наливаємо масло, смажимо філе з овочами 15 хвилин.
  • Додаємо промитий рис, заливаємо його водою на 1,5 см вище рівня рису, солимо і приправляємо.
  • Часник очищаємо, чорнослив нарізаємо кубиками і кидаємо до плову. Тушкуємо до повного випаровування води.
  • Подаємо плов з дрібно нарізаною зеленню.

Розсипчастий і смачний плов в духовці

Ароматний плов з запахом вогню можна приготувати не тільки на дровах, але і в звичайній домашній духовці. Страва буде неймовірно ароматним і смачним.

Інгредієнти:

  • 0.5 кг пропареного рису;
  • 3 курячих філе;
  • 100 мл рослинного масла;
  • 2 цибулини;
  • 2 кореня моркви;
  • 1 л гарячої дистильованої води;
  • 1 пучок зелені;
  • щіпка солі;
  • перець червоний і чорний мелений — за смаком.

Приготування:

  • Для початку промиваємо і замочуємо рис в окропі на пів годинки.
  • Подрібнюємо овочі у вигляді кубиків, м’ясо нарізаємо кубиками.
  • У сковорідці смажимо овочі з філе 15 хвилин, потім перекладаємо в каструлю, насипаємо рис, заливаємо водою.
  • Часник очищаємо, кладемо в каструлю, додаємо сіль, перчик і поміщаємо в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.
  • Коли вода повністю випарувалася, посипаємо плов нарізаною зеленню і подаємо гостям.

Загрузка...