Як смачно приготувати щуку в домашніх умовах

У російській кухні особливе місце займають страви з щуки. М’ясо цієї риби ніжне і не жирне, при цьому в ньому міститься велика кількість корисних речовин, вітамінів і мінералів. Приготувати з щуки можна найрізноманітніші страви – її можна смажити, запікати в духовці з овочами, варити з неї юшку або зробити апетитне холодець. А ось як приготувати щуку смачно різними способами ми і розповімо в цій статті.

Домашні котлети з щуки

Домашні котлети з щуки можуть стати хорошим вибором для повсякденного вечері. У приготуванні страви важливо врахувати, що щука – риба не жирна, тому фарш з неї може вийти сухуватим.

Щоб котлети вийшли соковитими, у фарш потрібно додати трохи свинячого сала або вершкового масла. А ось велика кількість прянощів буде зайвим – вони можуть перебити яскравий смак риби.

Інгредієнти:

  • 700 г філе щуки;
  • ріпчаста цибуля;
  • яйце;
  • сіль, перець, рослинна олія.

Спосіб приготування:

  • Філе прокручуємо разом з цибулею.
  • Додаємо яйце, спеції, трохи вершкового масла або терту картоплю, щоб котлети вийшли соковитими і ніжними.
  • З фаршу формуємо биточки, обвалюємо їх у панірувальних сухарях і обсмажуємо на сильному вогні до готовності.