Як смачно приготувати свинину?

Вчені вважають, що Homo sapiens (людина розумна) став таким, коли пристрастився до м’яса. Чи відповідає це дійсності — вирішувати фахівцям, але ми сьогодні дізнаємося іншу таємницю — як приготувати свинину не гірше, ніж це робили наші предки.

Як отримати смачне м’ясо в духовці

З усіх способів кулінарної обробки свинини, самим корисним технологічним прийомом визнано запікання м’яса в духовці.

Рецепт відбивних зі свинини

Інгредієнти:

  • яйця — 2 шт.;
  • сир — 150 г;
  • свинячий карбонат (окіст, лопатка або грудинка) — 300 г;
  • масло рослинне — 30 г;
  • цибулина;
  • борошно — 60 г;
  • зубки часнику — 3 шт.;
  • майонез — 30 г;
  • помідори — 2 шт.;
  • сіль, перець.

Приготування:

  • Для отримання соковитою відбивною вибираємо нежирний шматок м’яса. Розрізаємо упоперек волокон, утворюючи пласти товщиною до 2 див. Відбиваємо кулінарним молотком кожен скибочку, починаючи це робити з країв. Найзручніше придбати тендерайзер для обробки і розм’якшення м’яса.
  • На змащене маслом деко викладаємо відбивні, зверху розміщуємо кільця цибулі, часточки нарізаних помідорів і подрібнений часник.
  • Солимо і перчимо продукти, посипаємо стружкою тертого сиру, наносимо «грати» з майонезу, прикрашаємо страву нарубаною зеленню.
  • Запікаємо заготовки 40 хв. в духовці, нагрітій до t 180°С.

Виймаємо м’ясо з печі, чекаємо 10 хвилин, після чого подаємо ніжну і дуже соковиту відбивну зі свинини.

М’ясо по-французьки

Інгредієнти:

  • сир з твердих сортів — 300 г;
  • свіжий майонез — 250 г;
  • вирізка — 1 кг;
  • картопля — 6 шт.;
  • помідори — 5 шт.;
  • цибулини — 4 шт.;
  • рослинний жир;
  • петрушка, перець чорний (свіжого помелу), спеції, прянощі.

Приготування:

  • Цибулю нарізаємо кільцями, очищені коренеплоди ділимо тонкими пластинами, з помідорів утворимо круглі часточки.
  • Відбиті скибочки нарізаною (до 1,5 см) свинини натираємо перцем, спеціями, сіллю і через чверть години викладаємо шаром на оброблений маслом деко. Закриваємо м’ясо картопляними кружечками, далі розміщуємо помідори.
  • Наносимо на поверхню їжі «грати» з майонезу, «ховаємо» страву під нарубаної зеленню і стружкою тертого сиру.
  • Відправляємо заготовки на 40 хв. у духовку, запікаємо при t 200°C. Через чверть години знижуємо температуру до 140 градусів — нехай м’ясо «дійде»

Шашлик в духовці з свинини

Запропонований спосіб отримання популярного страви дозволяє забезпечити смак і аромат м’яса, практично невідмітний від шашлику, приготованого на природі.

Інгредієнти:

  • свинина — 1 кг;
  • пісне масло — 100 мл;
  • звичайний цукор — 20 г;
  • зубки часнику — 3 шт.;
  • цибулина;
  • сік лимона;
  • бутон гвоздики, сіль, перець;
  • «рідкий дим» для шашлику — 30 р.

Приготування:

  • З’єднуємо в чаші масло, подрібнений часник, кільця цибулі, гвоздику, сік лимона, цукор, сіль і «рідкий дим».
  • М’ясо нарізаємо порційними шматочками трохи меншого розміру, ніж на звичайний шашлик. Поміщаємо свинину в приготований маринад, змішуємо з запашним соусом і залишаємо години на три.
  • Нанизуємо шматочки на дерев’яні шампури, чергуючи м’ясо з цибулею. Встановлюємо шашлики вертикально в 3-літрові банки, виливаємо в них залишки маринаду і закриваємо ємності фольгою.
  • Відправляємо банки в холодну (!) духовку. Починаємо поступове нагрівання печі, доводимо температуру до 220°C. Через 45 хв. знімаємо фольгу і запікаємо м’ясо ще чверть години до появи рум’яної скоринки.

Щоб скляні ємності не тріснули, а шашлик знайшов закінчений смак, вимикаємо піч і залишаємо банки на час у відкритій духовці.

Запечений свинячий окіст з медової скоринкою

Інгредієнти:

  • гірчиця — 20 р;
  • свинячий окіст — 2 кг;
  • часник — 2 головки;
  • мед — 120 г;
  • сіль, листочки лавра, розмарин, горошини перцю, насіння фенхелю, суха суміш хмелі-сунелі;
  • сік ананаса — 200 мл

Приготування:

  • Свинину залишаємо на 10 годин в очищеній воді, додавши до складу лавровий лист і горошини перцю.
  • Витягаємо окіст з рідини, обсушуємо серветками, шпигуємо зубками однієї головки часнику. Натираємо м’ясо сумішшю гірчиці, солі, хмелі-сунелі і перцю. Загортаємо шматок у фольгу, запікаємо 90 хв. при t 190°C.
  • З’єднуємо в піалі мед, половину головки подрібненого часнику, сухий розмарин, стовчені насіння фенхелю. Розгортаємо окіст і натираємо одержаним складом.
  • Викладаємо м’ясо на оброблений маслом деко і відправляємо в духовку (180°C) ще на 40 хв. Періодично поливаємо шматок соком, що виділився.

Дістаємо з печі свинячий окіст з медової скоринкою, готуємо страву зеленим горошком, овочами і зеленню.

Рулька, запечена в пиві

Інгредієнти:

  • пів-лимона;
  • соус соєвий — 3 ст. л.;
  • свиняча рулька;
  • пиво — 0,5 л;
  • головка часнику;
  • гірчиця — 30 г;
  • сіль, перець використовуємо смакам.

Приготування:

  • М’ясо поміщаємо в бутильовану воду, вимочуємо до 5 годин, кілька разів міняємо рідина.
  • Викладаємо в миску до 5 очищених зубчиків часнику, гірчицю, сік, видавлений з половини лимона, соєвий соус, сіль і перець. Вливаємо пиво, добре розмішуємо складу.
  • Опускаємо рульку в приготовлену суміш і залишаємо в ароматному маринаді на 12 годин.
  • Виймаємо м’ясо з пивного соусу, шпигуємо зубками часнику, викладаємо в рукав для запікання. Виливаємо залишки маринаду, затискаємо кінці упаковки спеціальними кліпсами, для виходу пари робимо на пакеті кілька проколів.
  • Поміщаємо рукав з м’ясом на деко і відправляємо в духовку на 2,5 години (120°C).
Дивіться також:  Як приготувати шаурму в домашніх умовах

Урочисто подаємо на красивому блюді рульку, запечену в пиві.

Святкова буженина з м’яса

Інгредієнти:

  • філейна частина свинячої туші — 1,5 кг;
  • вино столове червоне — 700 мл;
  • цибулини — 3 шт.;
  • часник — головка;
  • пакетик декоративного обсипання для м’яса;
  • гвоздика, лаврове листя, горошинки перцю.

Приготування:

  • Перетираємо в ступі половину очищеної головки часнику разом з трьома бутонами гвоздики. Цибулю нарізаємо кільцями. Всі компоненти кладемо в каструлю, заливаємо вином, додаємо сіль, листочки лавра і спеції.
  • Опускаємо свинину в маринад, повністю покриваючи м’ясо пряним соусом. Відправляємо буженину в холодильник на три доби. Далі виймаємо продукт з терпкого складу і залишаємо на тарілці, щоб м’ясо трохи підсохло.
  • Поділяємо зубки часнику на половинки, робимо в м’ясі розрізи і вставляємо в них шматочки овоча. Обсипаємо свинину декоративним складом, викладаємо її на деко і наливаємо на дно трохи маринаду.
  • Запікаємо страва 15 хв. при t 200°C, потім знижуємо температуру до 150 градусів. Готуємо ще півгодини, не забуваємо поливати м’ясо запашним складом з дека.

Святкова буженина вийшла надзвичайно соковитою, ароматною, урочисто «ошатною». Так і проситься очолити застілля!

Готуємо шурпу з свинини

Інгредієнти:

  • морквина;
  • картопля — 4 шт.;
  • свинина — 500 г;
  • масло пісне;
  • помідори — 2 шт.;
  • чилі;
  • плід солодкого перцю;
  • зубки часнику — 5 шт.;
  • зіра — 10 г;
  • кріп, петрушка, перець запашний, сіль.

Щоб отримати густий і наваристий суп, м’ясо нарізаємо великими шматками і тушкуємо в бульйоні не менше 2 годин. В дотриманні цих умов укладений секрет справжнього східного блюда.

Приготування:

  • Свинину покласти в казан, обсмажуємо в свіжому олії до ніжної скоринки. Додаємо крупно нарізану цибулю, нарізану кружальцями моркву.
  • Через три хвилини приєднуємо очищений від насіння і нашатковану смужками солодкий перець, стручок чилі. Смажимо м’ясо ще п’ять хвилин і поміщаємо до нього розділені на 4 частини коренеплоди.
  • Тушкуємо продукти чверть години, потім вливаємо бутильовану воду, солимо, перчимо, доводимо складу до кипіння. Зменшуємо вогонь, тушкуємо суп 1,5 години, контролюючи процес нагрівання. Бульйон повинен злегка «злегка тремтіти», випускаючи маленькі бульбашки повітря.
  • В кінці приготування викладаємо в суп подрібнений часник, половинки очищених томатів, листочки лавра, зіру, нарубану зелень. Через 5 хвилин вимикаємо вогонь.

Шурпа вийшла по-східному запашної, апетитною і божественно смачною!

Свинина в мультиварці

Приступаючи до приготування м’яса, ми не думаємо про те, як смачно приготувати свинину, але і як перетворити роботу в приємний і ненав’язливий процес. Найкращий для цього помічник — кухонний електроприлад мультиварка!

Плов з свинини

Інгредієнти:

  • рис — 180 г (склянку);
  • бутильована вода — 540 мл;
  • свинина (реберця або м’якоть) — ½ кг;
  • цибулини і морква — по 2 шт.;
  • олія (оливкова або соняшникова) — 100 мл;
  • томат-паста — 20 г;
  • кількість спецій, солі, прянощів підбираємо за бажанням.

Приготування:

  • Для забезпечення необхідного смаку і текстури плову використовуємо рис «Басматі» чи інший сорт, призначений саме для цієї страви. Миті у великій кількості води зерна залишаємо на годину в рідині, додавши ложку солі.
  • Підготовлене м’ясо нарізаємо порційними частинами і викладаємо на дно нагрітої з маслом мультичаши. Підсмажуємо свинину в режимі «Смаження», перевертаючи шматочки по мірі появи рожевої скоринки.
  • Додаємо до м’яса нарізану кільцями цибулю, нашатковану моркву, спеції (запашний перець, сухі трави), приправляємо сіллю, продовжуємо приготування ще 10 хвилин.
  • Ще раз моєму рис, викладаємо в плов, вливаємо очищену воду і трохи солимо.
  • Пасту томатів змішуємо з водою, додаємо до решти продуктів. В центр страви поміщаємо чисту головку часнику. Тушкуємо продукти не менше двох годин в закритому вигляді, встановивши режим «Плов» або «Каша».

Подаємо плов з свинини на великому блюді. Споруджену з рису і овочів гірку «вінчаємо» золотистими шматочками м’яса і відвареною головкою часнику.

Бефстроганов з свинини зі сметаною

Інгредієнти:

  • цибулини — 3 шт.;
  • вирізка свиняча — 600 г;
  • борошно — 60 г;
  • сметана (34%) — 100 г;
  • масло пісне вершкове — 50 г;
  • спеції, приправи підбираємо за вподобанням.

Приготування:

  • Чисту і обсушену свинину нарізаємо пластами, злегка відбиваємо, поділяємо поперек волокон на брусочки завтовшки 2 див.
  • Нагріваємо в чаші обидва виду жиру, вкладаємо нарізану кільцями цибулю і обсмажуємо практично до готовності.
  • Викладаємо шматочки м’яса на рум’яну овочеву «подушку», солимо, перчимо. Постійно перемішуючи їжу, обсмажуємо її 7 хв. в режимі «Смаження», потім додаємо борошно, розподіляючи складу по всіх компонентів страви.
  • Коли м’ясо підрум’янилося, заливаємо його свіжою сметаною, знову перемішуємо продукти і готуємо до одержання густої консистенції страви, змінивши програму на «Гасіння».
Дивіться також:  Шлунки курячі тушковані в сметані – 7 рецептів приготування

Розкладаємо бефстроганов з свинини по тарілках, прикрашаємо гілочками свіжої зелені.

Шурпа з м’яса в мультиварці

Інгредієнти:

  • коренеплоди картоплі — 3 шт.;
  • свинина свіжа — 300 г;
  • стиглі томати — 2 шт.;
  • луковичка, морквина, плід перцю;
  • очищена вода — 1 л;
  • олія (соняшникова чи оливкова) — 30 г;
  • зіра, спеції, приправи.

Приготування:

  • М’ясо поділяємо на невеликі шматочки. Нагріваємо в чаші мульварки свіже масло, викладаємо свинину і обсмажуємо 20 хв. (режим «Випічка»).
  • Далі приєднуємо нашатковану моркву, смужки перцю (без насіння), кільця цибулі, половинки помідорів, зіру, приправи і спеції.
  • Через 20 хвилин додаємо в ємність очищений, розділений на великі частини картопля, вливаємо окріп. Включаємо на агрегаті програму «Гасіння», встановлюємо час 60 хв.

Шурпа з м’яса у мульварке готова! Розливаємо суп по тарілках, посипаємо їжу нарубаною зеленню.

Гармошка зі свинини з сиром

Інгредієнти:

  • помідори — 2 шт.;
  • свіжа (сильна) гірчиця — 20 р;
  • шийна частина свинини — 800 г;
  • зубки часнику — 3 шт.;
  • сир улюбленого сорту — 150 г;
  • соус соєвий — 20 г;
  • сік лимона — 1 ст. л.

Приготування:

  • Поділяємо свинину на пласти (до 2 см), але це справах, зберігаючи шматок цілим. Отримуємо шмат м’яса, нагадує гармошку.
  • Вливаємо в піалу соєвий соус, додаємо гірчицю, сік лимона, подрібнений часник і перемішуємо складу.
  • Змащуємо м’ясо отриманою сумішшю, не забуваючи обробити продукт на зрізах пластин.
  • Розміщуємо свинячу шийку на два шари фольги, між скибочками вставляємо круглі часточки нарізаних помідорів і такі ж шматочки сиру.
  • Щільно загортаємо фаршироване м’ясо в папір, запікаємо 2 години в режимі «Випічка».

Тепер ми знаємо, як приготувати свинину з сиром, додавши страви форму російської гармошки.

Картопляна запіканка з м’ясом

Інгредієнти:

  • томати — 4 шт.;
  • філе свинини — 1 кг;
  • олія (оливкова і вершкове масло) — 50 г;
  • морква — 4 шт.;
  • сир — 150 г;
  • паприка — 1 ч. л.;
  • яйця — 4 шт.;
  • коренеплоди картоплі — 1 кг.

Приготування:

  • Очищаємо картоплю, заливаємо окропом, додаємо трохи солі, відварюємо до готовності. Подрібнюємо бульби товкачем або міксером, поміщаємо в пюре свіже масло і збиті до пишної піни яйця.
  • Відварюємо філе свинини, охолоджуємо, розрізаємо на маленькі шматочки. Ці два кроки можна зробити і в мультиварці, але щоб не витрачати час, краще підготувати продукти на плиті.
  • Пасеруємо в чаші на олії оливок нашатковану моркву і нарізані помідори. Викладаємо на тарілку.
  • Розподіляємо по дну мультичаши шар з половини складу пюре, а потім нарубленное м’ясо. Далі розміщуємо запашні овочі і залишилася картопляну масу.
  • Посипаємо майбутню запіканку стружкою тертого сиру, закриваємо кришкою, запікаємо страва 40 хв. в режимі «Випічка».

Отримуємо розкішну запіканку з м’ясом під апетитною золотистою скоринкою. При наявності часу, можна не готувати заздалегідь м’ясо з овочами, а вкласти їх у сирому вигляді відразу в мультічашу. Тоді час приготування слід збільшити хвилин на 25-30.

Свинина шматком з медом і гірчицею

Інгредієнти:

  • морква — 2 шт.;
  • м’ясо — 1,7 кг;
  • бджолиний мед — 60 г;
  • цибулина;
  • гірчиця, імбир, соєвий соус — 2 ст. л.;
  • пекучий перець, паприка — по ½ ч. л.;
  • солимо за смаком.

Приготування:

  • З’єднуємо в піалі паприку, соєвий соус, імбир, гірчицю, пекучий перець. Перемішуємо суміш, натираємо нею свинину, після чого змащуємо шматок бджолиним медом, відправляємо на 2 години в холодильник.
  • Викладаємо замариноване м’ясо на дно мультичаши, вистелене довільно нашаткованою цибулею. Навколо поміщаємо моркву соломкою.
  • Готуємо м’ясо 2 години в режимі «Випічка».

До чого ж смачно вийшло м’ясо, запечене з гірчицею і медом!

Як приготувати свинину на вечерю

Інгредієнти:

  • свинина з вкрапленнями жиру — 500 г;
  • невеликі яблука — 3 шт.;
  • головка цибулі;
  • сіль, соєвий соус, перець — підбираємо за бажанням;
  • жменя часникових зубчиків;
  • білий цукор — 20 р.

Приготування:

  • Свинину поділяємо на порційні частини. Фрукти не очищаємо, але видаляємо серцевину і розрізаємо плоди на тонкі часточки.
  • На дно мультичаши викладаємо половину кількості яблучних пластинок.
  • На ароматну «подушку» поміщаємо м’ясо, накриваємо його нарізаного кільцями цибулі. Трохи солимо, перчимо страву, додаємо звичайний цукор, поливаємо їжу підібраним кількістю соєвого соусу. Завершуємо формування страви фруктовим шаром.
  • Тушкуємо продукти близько 40 хвилин в режимі «Гасіння» або «Випічка».

Готуємо свинину на сковороді

Самим швидким і перевіреним способом отримання ситної і поживної їжі зі свіжого м’яса фахівці вважають обробку свинини на сковороді.

Як приготувати гуляш зі свинини?

Інгредієнти:

  • головка цибулі;
  • томат-паста — 30 г;
  • щіпка паприки;
  • свинина — близько 500 м;
  • зубки часнику — 3 шт.;
  • сіль, перець, сушена паприка;
  • борошно — 20 г;
  • свіжа олія;
  • білий цукор — 25 р.

Приготування:

  • Шматок підготовленого м’яса розрізаємо на пластини (2 см). Вливаємо в сковороду масло, викладаємо свинину разом з кільцями цибулі і підсмажуємо 10 хвилин.
  • Приправляємо страву сіллю, солодкою паприкою і перцем. Через 3 хв. просіваємо борошно. Заважаємо продукти і швидко обсмажуємо рагу.
  • Через хвилину додаємо 250 мл очищеної води, пасту томатів і знову ретельно все перемішуємо. Отримуємо гладку, однорідну, апетитний на вигляд структуру соусу.
  • Тушкуємо все півгодини, а в кінці процесу додаємо нарізаний часник і запашний перець.
Дивіться також:  Сиров’ялена ковбаса – 6 рецептів, як зробити в домашніх умовах

Гуляш приготований знайшов закінчений смак і надзвичайно апетитний зовнішній вигляд.

Стейк зі свинини, смажені на сковороді

Інгредієнти:

  • м’ясо (окорок або шийна частина туші) — 500 г;
  • перець, сіль використовуємо за уподобанням;
  • пісне (топлене) масло.

Приготування:

  • М’ясо розрізаємо на пласти до 3,5 см товщини. Якщо з шматочків з’явився сік (кров), промокаємо скибочки серветками.
  • Для кращої теплової обробки продукту більше всього підійде сковорода-гриль або посуд з антипригарним покриттям. Сильно нагріваємо ємність з маслом, поки не з’явиться легкий димок.
  • Викладаємо в гарячий жир м’ясні пластини, підсмажуємо 5 хв. до утворення коричневої скоринки. Перевертаємо шматки, перчимо і солимо, смажимо стейки з іншого боку.
  • Недосмажене м’ясо визначаємо за товстим краях. В такому випадку покладемо скибочки на ребро і продовжуємо приготування до готовності.
  • Відсуваємо сковороду в сторону від вогню і залишаємо м’ясо під кришкою на чверть години, щоб кожен стейк зі свинини «дійшов» до потрібної кондиції.

Азу з огірками в казані

Дуже ситне, густе і насичене страву, яке відмінно підходить для будь-якого гарніру, включаючи овочі, крупи або спагетті.

Інгредієнти:

  • цибулини — 2 шт.;
  • коренеплоди моркви — 2 шт.;
  • огірки солоні (мариновані) — 5 шт.;
  • свинина — 500 г;
  • листочок лавра, сухий кріп;
  • масло, паста томатна — по 30 м;
  • сіль і зелень;
  • зубки часнику — 5 шт.

Приготування:

  • Викладаємо в казан м’ясо, розрізане на шматочки, обсмажуємо в ароматній олії, включивши сильний вогонь.
  • Шаткуємо соломкою очищену моркву, цибулю поділяємо на півкільця, подрібнюємо часник.
  • Після появи на свинині золотистої скоринки, додаємо до м’яса овочі, перемішуємо склад і злегка обсмажуємо продукти.
  • Виливаємо в казан з їжею розведену водою томат-пасту, приправляємо страву сіллю і перцем.
  • Якщо рідина не покриває продукти, додаємо необхідну кількість води і тушкуємо азу 40 хвилин в закритому стані.
  • Зрізаємо з огірочків шкірку, рубаємо їх на тонкі брусочки і поміщаємо в бульйон разом з листом лавра і дрібкою сушеного кропу.

Через п’ять хвилин азу з свинини буде готово!

Шніцель на сковороді з свинини

Інгредієнти:

  • яйце — 1 шт.;
  • сухарі панірувальні — 50 г;
  • свинина — 500 г;
  • пісне масло — 30 г;
  • сіль, перець.

Приготування:

  • Підготовлене м’ясо нарізаємо на тонкі скибочки (до 1 см), викладаємо на дошку, накриваємо целофаном, ретельно відбиваємо.
  • Вбиваємо в піалу яйце, на плоску тарілку висипаємо сухарики.
  • Нагріваємо сковороду з олією. Беремо один шматок м’яса, паніруємо в сипучої суміші, трохи притискаючи шматочок. Далі занурюємо його в збите яйце, знову «валяем» в сухарях, після чого викладаємо в гарячий жир.
  • Таким способом використовуємо всі підготовлені продукти. Обидві сторони шніцелів смажимо за 5 хвилин до щільної хрусткої скоринки.

Свиняча піджарка в томатному соусі

Інгредієнти:

  • морква і цибулина;
  • паста томатна 100 г;
  • свинина — 400 г;
  • рослинний жир — 60 г;
  • спеції і приправи.

Приготування:

  • Підготовлене м’ясо поділяємо на невеликі кубики товщиною до 2 див. Обсмажуємо шматочки свинини 10 хв. в маслі.
  • Крупно натираємо моркву, цибулю шаткуємо півкільцями, викладаємо овочі до м’ясного складу, смажимо ще кілька хвилин.
  • Розводимо томат-пасту в склянці бутильованої води, вливаємо соус у посуд з продуктами. Солимо їх і перчимо, заправляємо спеціями, тушкуємо близько 15 хвилин.

Подаємо свинячу піджарку з улюбленим гарніром. Спробуйте страву разом зі свіжим хлібом або грінками. Незабутнє страва!

Ескалоп з свинини

Інгредієнти:

  • м’ясна м’якоть — 400 г;
  • пісне масло — 30 г;
  • перець, сіль.

Приготування:

  • Зрізаємо з м’яса сухожилля і плівки, після чого поділяємо шматок на пластини товщиною до 2 см, ретельно відбиваємо, не забуваємо про перці і солі.
  • По колу пластів робимо маленькі надрізи, щоб ескалопи не «стиснулися і не зменшилися» при тепловій обробці.
  • Викладаємо на заздалегідь розігріту сковороду з гарячим маслом до двох відбитих скибок. При приміщенні більшої кількості м’яса, воно виділить сік і в результаті ми отримаємо не ескалопи, а тушковане м’ясо.
  • Підсмажуємо пласти по 4 хвилини з кожного боку, прибираємо зі сковороди. Вливаємо в цю ж ємність трохи очищеної води, очікуємо нового кипіння складу, повертаємо золотисті шматки в посуд, тушкуємо на маленькому вогні 5 хвилин в закритому вигляді.

Тепер наші чудові ескалопи з свинини готові зайняти почесне місце на обідньому столі!

Ви все ще думаєте про те, як приготувати свинину на кожен день або в якості кращого страви на торжество? Тоді заходьте до нас в гості — у нас ще багато ідей!