Важко знайти людей, які не люблять шашлик. Однозначну відповідь, як смачно замаринувати шашлик зі свинини, ніхто дати не зможе, адже у кожного свої смакові уподобання. Тут представлені варіанти приготування шашлику з використанням різних продуктів для маринаду, завдяки яким ласощі вийде смачним і ароматним. Ви точно зможете підібрати найоптимальнішу для вас редакцію.
Класичний маринад для шашлику з свинини
Цей варіант є самим простим і перевіреним. З ним впорається навіть той, хто ніколи не готував шашлик зі свинини.
Інгредієнти:
- чорний мелений перець – 2 ч. ложечки;
- цибуля – 550 г ріпчастої;
- сіль;
- свинина 2 кг шиї;
- прянощі;
- сік лимонний – 2 ст. ложки.
Приготування:
З додаванням оцту
Оцет самий звичний помічник у маринуванні м’яса. Цибулю з оцтом допомагає зробити продукт м’яким і ароматним. Головне не переборщити з додаванням компонента, інакше свинина стане сухою.
Інгредієнти:
- приправа для шашлику – 3 ст. ложки;
- свинина – 2500 г шиї;
- сіль;
- цибуля – 350 г ріпчастої;
- оцет 6 % — 200 мл
Приготування:
Як смачно замаринувати з цибулею?
Якщо хочете отримати м’яке м’ясо, яке буде танути в роті, то скористайтеся цим рецептом маринаду.
Інгредієнти:
- перець;
- м’ясо – 1500 г свинячого ошийка;
- спеції;
- цибуля – 1500 г ріпчастої;
- сіль.
Приготування:
Томатний маринад для свинини
Маринад відіграє велику роль в отриманні смачного і ситного шашлику, але не варто забувати про свинину. М’ясо для шашлику повинно бути свіжим, без сторонніх запахів, не піддаватися попередньої заморожуванню.
Інгредієнти:
- цибуля – 6 цибулин;
- чорний перець – пол ч. ложечки меленого;
- м’ясо – 3000 р шийної частини свинини;
- огірок – 6 шт. маринованого;
- перець чорний – 7 горошин;
- сіль;
- сік томатний – 1 літр.
Приготування:
З майонезом
У багатьох склалася думка, що майонез не підходить для цієї страви. Але приготувати маринад з використанням цього інгредієнта, ви зрозумієте, що це помилка. Завдяки поєднанню приправ і гірчиці ви досягнете пікантного смаку свинини. А лимон з майонезом допоможуть зробити м’ясо особливо ніжним.
Інгредієнти:
- лавр – 3 аркуша;
- свинина – 2200 м шиї;
- сіль;
- гірчиця – 3 ст. ложки;
- хмелі-сунелі;
- майонез – 5 ст. ложок;
- перець мелений;
- сік лимона – 50 мл;
- цибуля – 5 цибулин.
Приготування:
Апельсиново-лимонний
Не звичний, екзотичний варіант приготування порадує не перевершеним особливим ароматом і присмаком знайомого страви.
Інгредієнти:
- чорний перець – 5 горошин;
- свинина – 3 кг;
- сіль;
- апельсини – 3 шт.;
- лимони – 3 шт.;
- соус соєвий – 4,5 ст. ложки;
- часник – 10 зубків.
Приготування:
Оригінальний маринад з ківі
Якщо ви любите експериментувати і пригощати гостей новими смачними стравами, то скористайтеся цим варіантом приготування. Всього за дві години цей маринад перетворить свинину в ніжне, соковите м’ясо. Але не можна перетримувати, інакше свинина перетворитися на кашу.
Інгредієнти:
- чебрець – 4 гілочки;
- свинина – 1500 р шиї;
- сіль;
- ківі – 2 шт.;
- перець – 10 горошин;
- лимон – 1,5 шт.
Приготування:
Рецепт з соєвим соусом
Простий у приготуванні, смачний маринад. Соєвий соус додасть особливий присмак і зробить шашлик більш насиченим.
Інгредієнти:
- часник – 6 зубчиків;
- цукор – 100 г;
- свинина – 2000 м;
- соус соєвий – 250 мл;
- перець червоний – щіпка;
- цибуля – 2 цибулини;
- перець чорний мелений – 1 ч. ложечка.
Приготування:
На мінеральній воді
Вирушаючи на природу, хочеться насолодитися чудовим смаком соковитого шашлику. Дуже смачно виходить, якщо замаринувати свинину в мінералці. Порадуйте себе і ваших близьких новим варіантом приготування улюбленої страви.
Інгредієнти:
- сіль;
- свинина – 3000 р шиї;
- спеції;
- мінеральна вода – 1 літр;
- цибуля – 1000 г ріпчастої;
- олія соняшникова – 2 ст. ложки.
Приготування:
Як замаринувати на кефірі?
Відпочинок на природі та шашлик – це одне ціле. Крім м’яса, велику роль в успішному приготуванні грає маринад. Завдяки йому страва набуває винятковий смак і неповторний аромат. Хороший варіант для підростаючого покоління – це приготувати з використанням кефіру. М’ясо виходить ніжним і соковитим.
Інгредієнти:
- сіль;
- свиняча шия – 1500 г;
- перець;
- кефір – 600 мл;
- цибуля – 7 цибулин;
- пудра цукрова – 1 ст. ложка.
Приготування:
Швидкий маринад для шашлику з свинини
Якщо немає часу для довгого маринування, то цей шашлик для вас знахідка. Поки ви готуєте вугілля, свинина встигне промаринуватися. Головною умовою успіху є свіже, не піддане заморожуванню м’ясо.
Інгредієнти:
- сіль;
- свинина – 2000 р шиї;
- шафран;
- цибуля – 1000 г ріпчастої;
- перець чорний – 1 ч. ложечка меленого;
- лавр – 5 аркушів.
Приготування:
З гранатового соку
Гранат допомагає зробити волокна м’яса м’якше. Готовий шашлик вийде з благородним кисло-солодким присмаком. В цьому маринаді м’ясо має настоятися не менше підлозі діб, а в ідеалі двоє. Секрет вдалого шашлику – м’ясо не повинно плавати в маринаді, а має бути ретельно перемешено з складом і іншими інгредієнтами.
Інгредієнти:
- трави пряні;
- сік гранатовий – 600 мл;
- сіль;
- свинина – 3000 р шиї;
- цибуля – 9 цибулинок.