Як смачно зробити пюре з картоплі

Ви ще не знаєте, як зробити пюре з картоплі, щоб було смачно? Тоді неодмінно скористайтеся одним із запропонованих нижче рецептів. Серед них ви знайдете не тільки базовий варіант, але і кілька вельми незвичайних.

Класичне смачне картопляне пюре

Необхідні продукти:

  • шматочок вершкового масла вагою в 50 грам;
  • приблизно кілограм картоплі;
  • 0,2 літра молока;
  • приправи за смаком.

Процес приготування:

  • Картоплю очищаємо і добре промиваємо. Поміщаємо коренеплоди в обрану ємність і заливаємо водою. Можна їх відразу трохи посолити.
  • Приблизно через 25 хвилин, коли бульби вже стануть м’якими, зливаємо рідину, що залишилася, і перетворюємо картоплю в пюре. Зробити це можна товкачиком (бажано, дерев’яної) або ж ручним міксером.
  • Молоко прогрійте, масло розтопіть до рідкого стану і влийте все це у майже готову страву. Ретельно перемішайте пюре і приправте його спеціями за смаком.

Прискорити процес приготування можна, відправивши у воду коренеплоди не цілком, а попередньо порізавши їх кубиками.

Готуємо в мультиварці

Необхідні продукти:

  • півпачки вершкового масла;
  • близько кілограма картоплі;
  • половина склянки молока;
  • приправи на свій смак.

Процес приготування:

  • Як завжди, очищаємо картоплю, промиваємо її і нарізаємо на шматки, але не дуже дрібно.
  • Відправляємо овочеву нарізку в чашу мультиварки, вливаємо фільтровану воду так, щоб вона покрила коренеплоди цілком, і відразу ж солимо. За бажанням можна покласти до картоплі лавровий лист і перець.
  • Включаємо прилад в режим «Випічка» на 40 хвилин, а через це час, видаляємо зайву рідину. Перекладаємо картоплю в іншу ємність, щоб не пошкодити мультиварку, і розминаємо його будь-яким способом.
  • Додаємо топлене масло і гаряче молоко, вимішуємо до однорідності.

Картопляне пюре з яйцем і молоком

Пюре з картоплі з молоком – найбільш простий варіант приготування усіма улюбленої страви. Але зробити його більш насиченим можна за допомогою яйця.

Дивіться також:  Англійський сніданок – 8 рецептів традиційного приготування

Необхідні продукти:

  • приблизно кілограм картоплі;
  • шматочок масла вершкового;
  • 0,1 літр молока;
  • одне яйце;
  • приправи за смаком.

Процес приготування:

  • Бульби очищаємо, промиваємо, ріжемо на половинки і доводимо до готовності в каструлі з водою. Для цього знадобиться приблизно 25 хвилин після закипання.
  • Потім зливаємо відвар, що залишився і відразу ж розминаємо картоплю, щоб вона перетворилася в пюре.
  • Прогріваємо молоко і відправляємо в картопляну масу. Масло можна розтопити або покласти в пюре нарізаним на шматочки. Все перемішуємо або збиваємо за допомогою блендера.
  • Поки страву тепле, вбиваємо яйце і знову перемішуємо. На цьому ж етапі кладемо будь-які спеції за смаком, не забувши про сіль.

Не варто забивати яйце відразу, додавайте його в останню чергу, щоб білок не «схопився» при контакті з дуже гарячими коренеплодами.

Як смачно приготувати без молока

Якщо з якої-небудь причини ви не можете або не хочете використовувати цей інгредієнт, то варто зробити пюре без молока. Воно виходить не менш смачним.

Необхідні продукти:

  • шматочок вершкового масла – приблизно у 50 грам;
  • кілограм картоплі;
  • приправи за смаком.

Процес приготування:

  • Звільняємо бульби від шкірки і добре промиваємо. Розміщуємо їх в обрану ємність для варіння, заливаємо водою на два пальці зверху і варимо приблизно 20 хвилин до м’якості в солоній воді.
  • Після цього прибираємо зайву рідину, залишивши приблизно півсклянки в каструлі, і переминаем шматочки коренеплодів в пюре.
  • Викладаємо олія (можна його попередньо розтопити) і розмішуємо.

З додаванням сиру

Необхідні продукти:

  • 0,2 кг сиру;
  • кілограм картоплі;
  • спеції за смаком;
  • 30 грам вершкового масла;
  • два зубчики часнику.

Процес приготування:

  • Готуємо картоплю: очищаємо, ретельно промиваємо і розрізаємо навпіл.
  • Заливаємо коренеплоди водою, ставимо варитися в підсоленій воді до легкого проколи вилкою.
  • В цей час розтоплюємо вершкове масло, змішуємо його з крупно нарізаним часником і тримаємо кілька хвилин на слабкому вогні, щоб масло просякло пряним ароматом. Потім часникові слайсы прибираємо.
  • Зливаємо воду з картоплі, переминаем його і заливаємо пряне масло. Перемішуємо пюре і пробуємо. При необхідності, кладемо ще трохи солі і інші спеції на свій смак.
  • Сир натираємо на дрібній тертці, засипаємо в блюдо, перемішуємо й подаємо.
Дивіться також:  Хрущовське тісто: 4 варіанта приготування тіста для самих смачних пиріжків та булочок

Дуже добре використовувати для такого пюре гострі, солоні сири та продукти з різноманітними добавками, начебто маслин, оливок або перцю.

З молоком і маслом

Необхідні продукти:

  • приправи за смаком;
  • близько 50 грам масла вершкового;
  • стакан молока;
  • кілограм картоплі.

Процес приготування:

  • Звільніть бульби від шкірки, промийте, наріжте на частини і варіть до готовності, приблизно протягом 20 хвилин.
  • Як тільки картопля стане м’якою, злийте рідину, що залишилася, і розімніть відварений овоч в пюре блендером або товкачиком.
  • Змішайте ароматну картопляну масу зі спеціями, топленим маслом і горчим, але не киплячим молоком. Подавайте готову страву до столу з будь-яким м’ясом, рибою і овочевими салатами.

Пюре з картоплі з смаженою цибулею

Необхідні продукти:

  • дві цибулини;
  • кілограм картоплі;
  • 150 мілілітрів молока;
  • приправи на свій смак;
  • 50 грам вершкового масла.

Процес приготування:

  • Цибулю необхідно нарізати подрібніше, викласти на сковороду з розтопленим вершковим маслом і обсмажити до рум’яного кольору.
  • Картоплю очистити, нарізати довільно, щоб вона швидше приготувалася. Не робіть шматочки занадто маленькими, інакше страва вийде не таким смачним.
  • Варіть картоплю приблизно 20 хвилин в підсоленій воді після того, як вона закипить. Але краще перевірте м’якість продукту виделкою.
  • Масло розтопіть на плиті або в мікрохвильовій печі, добре нагрійте молоко.
  • Зніміть картоплю з плити, процідіть відвар, що залишився і перетворіть овочеві кубики в пюре.
  • Додайте до нього спочатку молоко з маслом, а потім покладіть засмажену цибулю. Ретельно перемішайте.

Таке картопляне пюре відмінно підійде для начинки пиріжків.

Гарнір без грудочок за допомогою міксера

За цим рецептом картопляне пюре готуємо для дітей без грудочок. Блюдо виходить м’яким, повітряним і обов’язково сподобається малюкам.

Необхідні продукти:

  • приправи на свій смак;
  • близько кілограма картоплі;
  • половина склянки молока;
  • дві ложки вершкового масла.
Дивіться також:  М’ясо по-албанськи з курки – 7 смачних рецептів приготування

Процес приготування:

  • Готуємо картоплю: звільняємо від шкірки і нарізаємо дуже великі бульби. Заливаємо водою і варимо до готовності приблизно 20 хвилин.
  • За цей час прогріваємо молоко, але не доводимо до кипіння.
  • З картоплі зливаємо воду, яка не випарувалася, і відразу ж поміщаємо до овочу масло, порізане на шматочки. Починаємо переминати складу товкачиком, потім вливаємо в нього молоко і кладемо спеції.
  • Тепер отриману масу потрібно зробити легшою за допомогою міксера. Просто збийте пюре деякий час не на сильних оборотах, і ви побачите, як змінилася його консистенція.

Картопляне пюре — це так просто! А ще бюджетно, смачно і красиво. Зробити страву більш смачним можна за допомогою м’ясної підливи або тушкованих овочів.