Як смажити пельмені на сковороді: заморожені і немає — правильні рецепти

Обсмажені до хрусткої скоринки пельмені комусь нагадують пиріжки, деякі бачать в них невеликі чебуреки, але байдужих до страви просто не буває! Їх люблять дорослі, обожнюють діти. Вони доречні вдома і на природі. Найголовніше – навчитися смажити їх правильно, домагаючись рівномірної золотистої скоринки з усіх сторін пельменів.

Класичний спосіб смаження пельменів на сковороді

Варені пельмені смажені – два принципово різні за смаком страви. Обжарка автоматично перетворює пельменів в якийсь варіант фастфуду – при бажанні, їх легко є навіть на бігу, закидаючи в рот, подібно до насіння.

Найбільша складність – не пересмажити продукт, домогтися єдиної текстури, приготувати однаковими з усіх боків, не пересушуючи при цьому начинку. Зробити це нескладно, якщо слідувати декільком радам.

Технологія класичної смаження включає кілька кроків:

  • Розігрійте сковороду на сильному вогні.
  • Выльете туди рослинної олії, так, щоб воно на два пальці було вище дна вашої посуду.
  • Дочекайтеся, коли на олії з’являться легкі бульбашки.
  • Закиньте туди пельмені.
  • Зменшіть вогонь до середнього.
  • Обсмажуйте їх, постійно перемішуючи.
  • Виймайте готові пельмені по мірі готовності.
  • Знак готовності – рум’яна кірочка золотисто-медового кольору.
  • Відразу після смаження пельмені важливо викласти на паперовий рушник – воно вбере надлишки масла. Подавати страву можна з соусом з томатів і зелені, майонезу, часнику і сметани, а на природі – соусом барбекю або кетчупом.

    Пам’ятаєте! Пельмені досить калорійний продукт самі по собі: в 100 грамах готового страви міститься до 300 ккал в залежності від складу. Смаження багаторазово збільшує, адже в процесі вони вбирають велику кількість рослинного масла.

    Загрузка...

    Як смажити заморожені пельмені на сковороді?

    Заморожена пачка пельменів завжди лежить в холодильнику холостяка і запасливих багатодітних домогосподарок. Буває, що на порозі гості, або несподівано намітився пікнік, а взяти з собою нічого. Не біда – морожені пельмені швидко прийдуть на виручку. Але є свої тонкощі – продукт дуже просто не досмажити, залишивши одні боки сирими, другі – «закопченими».

    Спробуйте також:  Манти з гарбузом — 7 рецептів приготування в домашніх умовах

    Намагайтеся дотримуватися наступних правил:

  • Розігрійте пательню до середнього вогню.
  • Додайте туди половинку склянки води (з розрахунку на стандартну пачку пельменів в 0,9 кг).
  • Дочекайтеся, коли вода прогріється.
  • Висипайте туди пельмені.
  • Перемішайте їх і прикрийте кришкою.
  • Через 2-3 хвилини знову перемішайте.
  • Коли пельмені трохи оговтались додайте до них 30-40 мл олії.
  • Продовжуйте обсмажувати, постійно помішуючи.
  • Готові пельмені – золотисті, виймати їх потрібно акуратно, по одному дістаючи шумівкою.
  • Стежте, щоб посуд для смаження була місткою, а пельмені не злипалися між собою. У невеликій сковорідці можна обсмажувати їх порційно, висипаючи в сковорідку по 7-8 штук. Виймайте по мірі готовності, додаючи нові. Не варто думати, ніби процес складний — загальний час приготування не перевищить 15 хвилин на один кілограм пельменів.

    Подавати готову страву особливо добре з гарячим солодким чаєм з м’ятою.

    Це цікаво! Деякі господині радять перед приготуванням дати трохи відтанути пельменів, протягом 10 хвилин, а потім злегка приплюснути» кожен руками. Вважається, що так вони прожариваются рівномірніше, стають смачніше. Але пам’ятайте: відтавати вони повинні на дошці, присипаній борошном: в іншому випадку м’ясні вушка можуть прилипнути і порватися ще до початку смаження.

    Обжарювання на маслі і воді

    Обжарювання на олії і води дещо відрізняється від класичних рецептів. Тут важливо першим прогріти масло на середньому вогні, а потім, ледь пельмені трохи обжарились, додати трохи води і прикрити сковорідку кришкою.

    Щоб результат порадував, при обжарке дотримуйтеся наступних кроків:

  • Нагрійте сковорідку на середньому вогні: якщо відразу включити сильний, вони можуть підгоріти.
  • Додайте туди олію і як слід його накалите.
  • Додавайте пельмені порційно, оптимально: 8-9 штук за один раз.
  • Постійно помішуйте: так вони не злипнуться.
  • Додайте воду, як тільки побачили, що пельмені стали прозорими: це означає, що вони злегка відтанули, а пар тільки прискорить процес приготування.
  • Коли страва майже готова, можна додати півсклянки сметани. Соус просочує пельмені, і вони буквально тануть у роті.
  • Спробуйте також:  Французькі страви – 8 рецептів приготування національних страв французької кухні

    Факти! Хитрість смаження заморожених пельменів полягає в тому, щоб на самій першій стадії готування дати їм просочитися гарячим паром. Так пельмені швидко відтає, а вчасно доданий рослинна олія дозволяє домогтися приємною золотистою скоринкою.

    Варені пельмені на сковороді

    Готові відварені пельмені також можна трохи обсмажити: така варіація дуже подобається дітям, які люблять хрустку на вершковому маслі скоринку. Але тут дуже важливо правильно зварити пельмені і не доводити їх до готовності, інакше в процесі смаження вони розваляться.

     

    Досягти правильного результату просто: попередньо відваріть пельмені до напівготовності, вийнявши з каструлі через 1-2 хвилини після спливання. Поки вони варяться, розігрійте сковорідку, додайте туди великий шматок вершкового масла і дайте йому розплавитися. Викладайте на розпечену сковороду пельмені, дайте їм «схопитися» внизу, а потім перевертайте. Обжарка повинна бути швидкою, тоді м’ясні «вушка» не встигнуть втратити форму, збережуть пружний привабливий вигляд.

    З чим подавати страву? Дуже незвично і смачно їсти пельмені з водою, в яку доданий слабкий розчин оцту, чорний перець. Дітей краще всього пригощати, приправляючи страву сметаною.

    Рада! Купуючи пельмені для смаження, зверніть увагу на категорію продукту. Найкращою вважається категорія «А»: в таких пельменях міститься 80% натурального м’яса. У категорії «Б» цей показник зменшується до 60%, а найменше м’яса додано в пельменях з маркуванням «В», «Г», «Д». У такому продукті тесту завжди буде більше, ще виробники не шкодують додавати у фарш манку, сою і обрізь. Щоб не ризикувати, краще наліпити пельменів самим і заморозити про запас.

    Як смажити пельмені з сиром?

    Сирна скоринка надає святковий смак, тому такі пельмені легко готувати на фуршетні столи, наприклад, на дитячі дні народження.

    Спробуйте також:  Тушковані баклажани - 8 швидких і смачних рецептів


    Для приготування вам знадобиться:

    • Готові пельмені (заморожені) – 0, 9 кг.
    • Рослинне масло – 3 ст. л.
    • М’який сир (будь-якого сорту – 150 р.

    Пельмені обсмажуємо, згідно класичним рецептом. Викладаємо у форму для запікання, посипаємо тертим сиром. Розігріваємо духовку. Пропекаем страва до моменту, коли сир розплавиться. Виймаємо і подаємо порційно.

    Акцент! Краще всього для страви підходить «Моцарелла»: вона моментально плавиться, а її вершковий смак прекрасно поєднується з будь-м’ясною начинкою – від птиці, до яловичини.

    Скільки часу смажити пельмені?

    З незвички може здатися, ніби обсмажування пельменів – досить клопітка заняття. Але кожна домогосподарка зі стажем разубедит вас у зворотному: насправді процес займає від сили 15 хвилин.

    Можна обсмажувати пельмені у фритюрниці: так вони готуються моментально, а смак перевершує всі очікування, нагадуючи суміш чебуреків і міні-біляшів.

    Не бійтеся експериментувати, зробіть раціон, балуйте близьких свіжої домашньої куховарством.

    Загрузка...