Як смажити пельмені на сковороді: заморожені і немає – правильні рецепти

Обсмажені до хрусткої скоринки пельмені комусь нагадують пиріжки, деякі бачать в них невеликі чебуреки, але байдужих до страви просто не буває! Їх люблять дорослі, обожнюють діти. Вони доречні вдома і на природі. Найголовніше – навчитися смажити їх правильно, домагаючись рівномірної золотистої скоринки з усіх сторін пельменів.

Класичний спосіб смаження пельменів на сковороді

Варені пельмені смажені – два принципово різні за смаком страви. Обжарка автоматично перетворює пельменів в якийсь варіант фастфуду – при бажанні, їх легко є навіть на бігу, закидаючи в рот, подібно до насіння.

Найбільша складність – не пересмажити продукт, домогтися єдиної текстури, приготувати однаковими з усіх боків, не пересушуючи при цьому начинку. Зробити це нескладно, якщо слідувати декільком радам.

Технологія класичної смаження включає кілька кроків:

  • Розігрійте сковороду на сильному вогні.
  • Выльете туди рослинної олії, так, щоб воно на два пальці було вище дна вашої посуду.
  • Дочекайтеся, коли на олії з’являться легкі бульбашки.
  • Закиньте туди пельмені.
  • Зменшіть вогонь до середнього.
  • Обсмажуйте їх, постійно перемішуючи.
  • Виймайте готові пельмені по мірі готовності.
  • Знак готовності – рум’яна кірочка золотисто-медового кольору.
  • Відразу після смаження пельмені важливо викласти на паперовий рушник – воно вбере надлишки масла. Подавати страву можна з соусом з томатів і зелені, майонезу, часнику і сметани, а на природі – соусом барбекю або кетчупом.

    Пам’ятаєте! Пельмені досить калорійний продукт самі по собі: в 100 грамах готового страви міститься до 300 ккал в залежності від складу. Смаження багаторазово збільшує, адже в процесі вони вбирають велику кількість рослинного масла.