Як солити гриби – 7 правильних рецептів

На будь-якому столі солоні гриби завжди будуть коронною стравою. Дари лісу можна і замаринувати, але саме засолювання дозволяє зберегти той особливий грибний смак і аромат. З цієї статті ви дізнаєтеся, як солити гриби – гриби дуже красиві, смачні і корисні.

Як правильно солити гриби гарячим способом

Рижики – це ароматні і смачні лісові гриби, які є хорошим вибором для зимової консервації.

Багато вважають за краще солити їх сирими, але гарячий спосіб дозволить зберегти їх приємний колір.

Інгредієнти на 1 кг рижиков:

  • літр води;
  • ложка з гіркою солі;
  • за п’ять горошин чорного і запашного перцю;
  • за два лаврових і смородинового листа;
  • два бутона гвоздики;
  • палички кориці.

Спосіб приготування:

  • У рижиков видалити огрубілі ніжки і добре промиваємо решту частини.
  • У каструлю наливаємо воду, засипаємо сіль і ставимо ємність на плиту. У киплячу, добре підсолену рідина (це важливо) кладемо гриби і варимо їх 15 хвилин. Потім гриби промиваємо і поки відставляємо в сторону.
  • У сотейник ллємо чисту воду (літр). Після закипання сиплемо в неї ложку солі, а також кладемо всі прянощі, листя і спеції. Як тільки сольові кристали повністю розчиняться, закладаємо гриби відварюємо їх в маринаді 15 хвилин.
  • Потім розкладаємо по стерилізованим банкам, заливаємо пряним розчином, закручуємо кришками, закутуємо і чекаємо повного остигання.