Як солити сало з часником – 7 смачних рецептів засолювання сала

Сало – національний продукт, який вже дуже давно заслужив загальну любов. Його використовують для приготування різноманітних страв, смажать на вогнищі в поході, перемелюють для підготовки ситних бутербродів або подають тонкими шматочками в якості закуски. Сьогодні дізнаємося, як солити сало з часником, щоб отримати неймовірно смачну закуску.

Сало з часником в розсолі

Засолювання сала в розсолі – найбільш популярний спосіб, який передбачає наявність:

  • 1 кг сала;
  • 200 г солі;
  • ½ Головки часнику;
  • лаврового листа, горошин запашного і чорного перцю, паприки та інших спецій.

Черговість дій полягає у виконанні таких маніпуляцій:

  • Протягом ночі сало вимочується, щоб не залишилося слідів крові, а потім обсушивается на паперових рушниках.
  • Продукт поділяється на середні шматочки, які укладаються в каструлю і заливаються водою таким чином, щоб вона злегка прикрила їх.
  • Далі додається сіль.
  • Після того, як вміст ємності прокипить 3 хвилини, плита відключається, а сало залишається в каструлі з розсолом на 12 годин при кімнатній температурі.
  • По закінченні визначеного часу шматочки сала натираються спеціями і товченим часником, а потім у контейнері відправляються в холод.

Там вони повинні знаходитися мінімум 4 години до подачі на стіл. Подають закуску до міцних напоїв на хлібних скибочках.

Загрузка...

Готуємо сухим способом

 

Це ще один прийом, що використовується для отримання смачного ароматного сала, шматочки якого просто тануть у роті.

Солимо сало сухим способом, підготувавши наступні інгредієнти:

  • 800 г основного продукту;
  • 70 г солі;
  • 4 зубчики часнику;
  • лавровий лист і 10 горошин перцю.

Хід роботи полягає у виконанні таких дій:

  • Сало вимивається, протирається серветками і поділяється на шматочки, що пересипаються сіллю.
  • Підготовлений продукт вкладається в контейнер шарами, між якими викладаються часникові пластинки і спеції.
  • Ємність на добу залишається на столі, після чого відправляється в холод.
  • Коли через 2 доби сало «дозріє», з нього зчищається сіль.
Спробуйте також:  Гриби гливи – 8 рецептів приготування в домашніх умовах

З гострим перцем

Якщо в сім’ї люблять гострі страви, то рецепт засолки сала з гострим перцем буде дуже до речі.

На кіло сала додатково будуть потрібні лише:

  • жменя приправи;
  • 1 кг солі;
  • 1,5 головки часнику;
  • 2 щіпки меленого гострого перцю.

Спосіб приготування:

  • Шматок сала ділиться навпіл.
  • Кожна частина добре натирається паприкою, присипається з усіх боків спеціями, після чого викладається на дно глибокої миски, покрите сіллю.
  • Зверху на шматочки сала, укладені шкіркою вниз, викладаються пластинки часнику.
  • Все покривається марлею і засипається сіллю таким чином, щоб зверху сформувалася гірочка.
  • Миска півдня знаходиться на столі, потім 4 дні – в холодильнику, після чого сіль прибирається.
  • Сало міститься в пакети і відправляється в морозилку.
  • Через добу ніжний продукт подається до столу.

Як солити сало з часником в банку

 

Неспроста сухий посол користується великою популярністю.

При такому методі неможливо пересолити продукт, оскільки сало візьме стільки солі, скільки йому потрібно.

Складові:

  • сало;
  • сіль;
  • часник;
  • пряні спеції;
  • трохи води.

Покрокова інструкція приготування:

  • Сало нарізають шматками з розмірами 5х5 див.
  • Всі частини натираються сіллю.
  • Із часнику готують кашка, яка розводиться водою до рідкого стану.
  • Сало мачає в заправці і утрамбовується в банку, де присипається спеціями.
  • Просолюється продукт тиждень в холоді.

Рада! Для продовження терміну зберігання засолені шматочки сала відправляються в морозильну камеру.

Технологія приготування в тузлуці

 

По такому рецепту виходить універсальний продукт, який ідеально підходить для створення різноманітних бутербродів – з шматочками сала і гірчицею, з часниковою пастою і т. д.

Для засолювання ароматного сала вагою в 2 кг приготуємо сольовий розчин з:

  • 250 г солі;
  • 2 головок часнику;
  • 1 л води;
  • 5 лаврових листів;
  • горошин перцю.
Спробуйте також:  Піца з ковбасою — 7 рецептів з різними начинками в домашніх умовах

Процес засолювання сала в тузлуці:

  • Основний інгредієнт розрізається на шматки, розмір яких повинен відповідати горлечка банки.
  • З води і солі готується тузлук. Після охолодження він виливається в банку, де вже утрамбована сало з лавровим листом і розібраними на зубчики головками часнику.
  • Витримується сало протягом 4 діб у темному приміщенні, після чого одержуються з ємності, обвалюється в улюблених спеціях і забирається в холод.

Рецепт з зеленню

 

Сало з зеленню і часниковим ароматом – проста, але дуже смачна закуска. Витрачений час на її приготування не йде ні в яке порівняння з отриманим результатом.

Знадобляться:

  • шматочок сала;
  • сіль;
  • 2 головки часнику;
  • 15 г кропу.

Готується закуска наступним чином:

  • Сало пересипається сіллю і витримують добу при кімнатній температурі, а потім 2 дні – в холоді.
  • Коли продукт буде готовий, він очищається від солі і нарізають шматочками, які відправляються в комбайн.
  • Туди ж додаються зубки часнику і зелень.
  • Все перемелюється і викладається в банку.

Важливо! Термін зберігання такої закуски становить 1 рік.

Варене сало з часником

Смачний і ніжний шматочок сала вагою в ½ кг з неперевершеним часниковим ароматом готується з:

  • 20 г солі;
  • 3 зубчики часнику;
  • 5 горошин перцю.

Щоб смачно засолити сало, дотримуємося такого алгоритму:

  • Часникові зубки, перець і сіль перетираються в ступці.
  • Шматочок сала натирається ароматною солоною сумішшю і поміщається в кілька пакетів, які добре перетягують шпагатом.
  • Підготовлений продукт опускається в холодну воду, в якій вариться 80 хвилин після закипання.
  • Коли сало охолоне (в пакеті), воно нарізається шматочками і подається до столу.

Сало з часником – чудова закуска, яка може виявитися дуже до речі на святковому столі з міцними напоями, а також в якості легкого перекусу з чашкою чаю перед готуються вечерею.

Спробуйте також:  Канапе з сиром – 10 рецептів приготування закуски

 

Загрузка...