Як солити сало з часником – 7 смачних рецептів засолювання сала

Сало – національний продукт, який вже дуже давно заслужив загальну любов. Його використовують для приготування різноманітних страв, смажать на вогнищі в поході, перемелюють для підготовки ситних бутербродів або подають тонкими шматочками в якості закуски. Сьогодні дізнаємося, як солити сало з часником, щоб отримати неймовірно смачну закуску.

Сало з часником в розсолі

Засолювання сала в розсолі – найбільш популярний спосіб, який передбачає наявність:

  • 1 кг сала;
  • 200 г солі;
  • ½ Головки часнику;
  • лаврового листа, горошин запашного і чорного перцю, паприки та інших спецій.

Черговість дій полягає у виконанні таких маніпуляцій:

  • Протягом ночі сало вимочується, щоб не залишилося слідів крові, а потім обсушивается на паперових рушниках.
  • Продукт поділяється на середні шматочки, які укладаються в каструлю і заливаються водою таким чином, щоб вона злегка прикрила їх.
  • Далі додається сіль.
  • Після того, як вміст ємності прокипить 3 хвилини, плита відключається, а сало залишається в каструлі з розсолом на 12 годин при кімнатній температурі.
  • По закінченні визначеного часу шматочки сала натираються спеціями і товченим часником, а потім у контейнері відправляються в холод.

Там вони повинні знаходитися мінімум 4 години до подачі на стіл. Подають закуску до міцних напоїв на хлібних скибочках.