Як варити креветки заморожені

Морепродукти – це справжній делікатес. Вони дуже рідко з’являються у нас на столі, і коштують недешево. Сьогодні креветки продаються у всіх супермаркетах і у великому виборі. Вони є корисними завдяки вмісту йоду, цинку, калію, кальцію і полинасыщенной кислоти Омега-3.
В супермаркетах креветки можна придбати в охолодженому, замороженому, консервованому вигляді, а також вже приготовані. В основному зустрічаються варено-заморожені креветки.
Креветки є універсальним продуктом, тому вони смажаться, запікаються, готуються за допомогою гриля, готуються на пару і варяться. Для великих креветок (тигрових і королівських) краще підходить приготування за допомогою гриля або смаження, а дрібні (атлантичні) рекомендується варити.

 

 

Як варити креветки варено-заморожені

 

Варено-заморожені креветки піддаються термічній обробці. Відмінність їх з свіжозамороженими в кольорі, вони мають червонуватий колір.
Щоб зварити креветки необхідно каструлю залити водою в кілька разів більше, ніж морепродуктів. Вони повинні повністю їй покриватися.
Креветки попередньо промиваються з допомогою проточної води. Це потрібно для позбавлення від бруду і залишків льоду з креветок. Перед варінням потрібно креветки розморозити.
Після закипання води, кладемо в каструлю креветки. Їх можна приправляти різними спеціями. Можна варити в солоній воді з лимонним соком, з овочами: морквою, цибулею, петрушкою, з лавровими листками, кропом і горошинками перцю.

 

 

Як варити креветки заморожені?

Ознакою хороших морожених креветок є однакова забарвлення, блискучий панцир і хвіст гачком. Креветки бувають холодноводнимі (атлантичними) і тепловодными (тигровими і королівськими). Розмір холодноводних значно менше розміру тепловодних, однак корисність м’яса вище. За хвоста можна визначити свіжість креветки. Якщо хвіст сильно зігнути, то креветка мало лежала перед заморожуванням. Але так можна перевірити тільки холодноводні дрібні креветки, оскільки великі креветки мають іншу будову і можуть не загинатися. Про те, що було порушення теплового режиму зберігання можна зрозуміти з бляклим плям на панцирі і комкам снігу в упаковці. Якщо креветка з зеленою головою, то в цьому немає нічого страшного, значить, вона харчувалася певним планктоном. Коричнева голова ознака вагітності у креветки, при цьому її м’ясо має ще більше корисних властивостей.
Перед варінням вода повинна закипіти. Підсолити її і киньте в неї креветки. Креветки можна варити з додаванням кропу, лаврового листа, гвоздики, перцю горошком, скибочки лимона.

Дивіться також:  Рецепти десертів на Новий Рік 2016

Скільки варити креветки заморожені?

Завдяки ніжності м’яса, креветки варяться зовсім недовго. Для атлантичних (не великих) креветок достатньо двох хвилин. А для королівських або тигрових креветок потрібно 3 хвилини. Якщо креветки переварити, то м’ясо стає «гумовим». Якщо ви зробили все правильно, то креветка має «танути в роті».

 

 

 

Зварити креветки рецепт

 

Час приготування – 10 хвилин.
Кількість порцій – 4.

 
Склад продуктів варіння креветок:

  • 1. Креветки – 500 грам.
  • 2. Сіль – 1 ст. л.
  • 3. Лаврове листя – 2 шт.
  • 4. Запашний перець – 5 горошин.
  • 5. Пучок кропу.

 

Як зварити креветки


Для початку потрібно креветки розморозити. Залиште їх на деякий час і вони самі відтануть. Каструлю і заливаємо водою, солимо, посипаємо перцем, кропом і додаємо лавровий листочок. Вода повинна закипіти, і після цього опускаємо в неї креветки. Креветки повинні придбати рожевий колір. Відразу після його придбання, їх треба вийняти.
Якщо ви придбали рожеві креветки, то їх також потрібно розморозити. Каструлю залити водою, додати ті ж інгредієнти, як і в першому випадку. Після закипання води, кидаємо креветки в каструлю. Знову довести до кипіння на максимальному вогні і вийняти їх.

 
Викладаємо креветочки на блюдо і скроплюємо лимоном. Все, тепер ми знаємо як треба варити креветки заморожені і не тільки, приємного вам апетиту!