Як варити кукурудзяну кашу – 7 рецептів на молоці та воді

Яскрава кукурудзяна каша мало популярна в нашій країні. Але всі, хто хоча б один раз її пробували, намагаються додати таке блюдо в своє меню. Адже воно не тільки дуже смачне і поживне, але ще й корисне. Як варити кукурудзяну кашу правильно, розказано далі.

Як варити кукурудзяну кашу на молоці?

Найбільш ситним частування виходить при варінні його на молоці. Для такого варіанту страви береться: по 1 ст. жирного молока і очищеної питної води, 85 г кукурудзяного борошна, по дрібці цукру і солі, вершкове масло за смаком.

  • Крупа заливається окропом і солиться. Її потрібно варити при постійному помішуванні на самому мінімальному вогні.
  • Коли кукурудза почне добре відставати від стінок посуду, можна додавати гаряче молоко. В рідини краще заздалегідь розчинити цукровий пісок. Якщо потрібно отримати солодке частування, цукру береться не менше 2 ст. ложок.
  • Після додавання молока масу потрібно ретельно розтерти, щоб не утворилися грудочки.
  • Залишилося варити частування 25 хвилин під кришкою. Важливо не забувати його постійно заважати широкої ложкою.
  • Готова кукурудзяна каша на молоці подається з вершковим маслом.

    Рецепт приготування на воді

    За таким рецептом страва вийде несолодким. Тому його цілком можна буде використовувати як гарнір. Для каші береться: 210 г кукурудзяної крупи, 630 мл очищеної питної води, щіпка солі.

  • Вода в каструлі доводиться до кипіння
  • Рідина солиться за смаком.
  • У киплячу воду потрібно тонкою цівкою всипати крупу. В процесі маса постійно помішується.
  • Каша готується на дуже повільному вогні під закритою кришкою 25 хвилин.
  • Якщо потрібно додати частування солодощі, можна полити його варенням або згущеним молоком.

    Каша з кукурудзяної крупи в мультиварці

    Так як в звичайній каструльці кукурудзяна каша може швидко підгоріти, то краще всього для її приготування використовувати мультиварку. Підійде будь-яка модель пристрою. Для такої страви береться: 2 склянки кукурудзяної крупи, 2,5 ст. очищеної питної води і жирного молока, пара столових ложок цукру, сіль.

    Дивіться також:  Креветки смажені в соєвому соусі – 8 рецептів приготування

  • Першим ділом в чашу пристрою висипається крупа. Необхідно попередньо промити проточною холодною водою.
  • Кукурудза заливається водою і молоком. Маса присаливается і посипається цукром.
  • Після перемішування каша готується в мультиварці 55 хвилин у програмі «Гречка».
  • Якщо після цього частування здасться сируватим, потрібно долити ще склянку води і залишити компоненти в програмі «Гасіння» ще 15-20 хвилин.
  • Якщо виключити з рецепту цукор, можна подавати готову кашу з м’ясом.

    З додаванням сухофруктів

    Сухофрукти для обговорюваного частування можна використовувати практично будь-які. Краще всього брати родзинки, чорнослив і курагу (по 30 г). Крім сухофруктів, потрібно підготувати: 1 мультистакан кукурудзяної крупи, 4 аналогічні ємності води, 70 г якісного вершкового масла, малий. ложку солі.

  • Каша з сухофруктами також краще всього готувати за допомогою чудо — каструлі.
  • Родзинки, чорнослив і курага промиваються гарячою водою, після чого обсушиваются і крупно нарізати.
  • Дно чаші пристрою рясно промащується розтопленим вершковим маслом.
  • Крупа закладається в ємність після попереднього промивання. Краще брати продукт самого дрібного помелу.
  • Зверху викладається вершкове масло шматочками.
  • В мультиварку вливається вода, додається сіль.
  • Після засипання сухофруктів всі компоненти ретельно перемішуються.
  • Під закритою кришкою страва готуватиметься у програмі «Гречка» 40 хвилин.
  • Прикрасити його можна свіжими ягодами.

    Смачна каша для дітей

    Каша з кукурудзи має велику цінність для дитячого організму. Тому вона стане чудовим сніданком для самих маленьких членів сім’ї. Зробити частування ще більш корисним допоможуть різні смачні добавки. Наприклад, свіжа солодка морква (1 шт.). Крім того, використовується: 90 г кукурудзяної крупи, 240 мл очищеної питної води, сіль, цукор, 70 г вершкового масла.

  • Морквина миється, чиститься і натирається на тертці з самими дрібними осередками. Далі овоч опускається в киплячу воду і відварюється до м’якості. На це буде потрібно всього кілька хвилин.
  • Потім кукурудзяна крупа заливається зазначеною кількістю води, присаливается і подслащивается за смаком.
  • На повільному вогні каша вариться 25 хвилин.
  • Приблизно за 10 хвилин до готовності в неї додається вже размягчившаяся морквина.
  • Дивіться також:  Жульєн в тарталетках – 4 рецепта приготування і оформлення

    Подається частування з розм’якшеним вершковим маслом.

    З гарбузом

    Прекрасно поєднується з частуванням з кукурудзи свіжий гарбуз. Крім овоча(270 г м’якоті), буде використовуватися: півсклянки крупи, яблуко, велика ложка меду, 1,5 л очищеної питної води.

  • У каструлі вода доводиться до кипіння, після чого в неї відразу ж додається мед. Його кількість можна регулювати за власним смаком. Через 5 хвилин всипається кукурудзяна крупа і вариться до готовності.
  • В окремій ємності відварюється очищена і нарізана шматочками гарбуз, а також скибочки яблука. Якщо страва хочеться отримати солодким, то в воду до овочів і фруктів варто додати більше цукру. Тоді шматочки будуть злегка карамелизоваться.
  • Залишилося блендером перетворити готові яблука і гарбуз в пюре, а потім змішати його з гарячою кашею.
  • Подається каша з кукурудзяної крупи з шматочками свіжого яблука і журавлиною.

    Каша з м’ясом

    Каша з кукурудзи цілком може стати повноцінним ситним обідом для всієї родини. Для цього в неї додається 270 г свинини. Також потрібно використовувати: невелику цибулину, 180 г крупи, 25 мл неароматного масла, сіль, 480 мл чистої питної води, мелений чорний перець.

  • М’ясо і цибулю дрібно ріжуться. У глибокій тарілці ці інгредієнти солятся, перчатся і перемішуються. Далі потрібно залишити продукти приблизно на 15 хвилин.
  • Свинина з овочем 5-7 хвилин обсмажують на розігрітому маслі.
  • Потім в сковороду додається трохи води, і компоненти тушкуються близько 20 хвилин.
  • По закінченню вказаного часу в ємність виливається залишилася рідина, додається сіль і перець за смаком.
  • Залишилося покласти до м’яса з цибулею кукурудзяну крупу. Коли вода закипить, вогонь зменшується до мінімального значення, і частування нудиться під кришкою 25 хвилин при частому помішуванні.
  • Дивіться також:  Горбуша в клярі – 7 рецептів, як приготувати на сковороді і в духовці

    Це ж блюдо можна готувати і в мультиварці.