Як варити макарони

Макарони – сушені вироби з борошна твердих сортів. Батьківщиною макаронів є Італія, хоча існує думка, що вони там з’явилися з заморських азіатських країн. де її називають пастою і готують в сім’ях не залежно від достатку. Просто, італійці люблять макарони, за це їх і прозвали макаронниками.

У Росії макарони теж популярні, харчова промисловість виробляє велику кількість різновидів цього продукту, їх дуже люблять і вважають необхідним продуктом на кухні, дачі і в туристичному поході. А, як їх люблять маленькі дітки? Макарони – продукт досить унікальний по своєму застосуванню. З ними готують м’ясні страви, їх їдять з сиром, сосисками, роблять запіканки – макаронники. Процес приготування самих макаронів, тіста для них і формування самого виробу – процес дуже трудомісткий. Так, і навіщо цим займатися, якщо можна купити в магазині. А ось сама варіння продукту – справа кількох хвилин, їх може зварити і школяр.

 

Розглянемо, як варити макарони в каструлі

Варіант 1. Як зварити макаронні пір’я, мушлі, физюли, ріжки.

  • Набрати 1.5 – 2 літра води у велику каструлю. Поставити її на велику пальник, посолити і довести до кипіння. Потім відкрити пачку макаронів і пересипати її в окріп. Відразу перемішати макарони, так як вони можуть прилипнути до дна каструлі. Варити, помішуючи час від часу. На питання скільки варити макарони, треба виловити шумівкою одну макаронину і спробувати її на ступінь готовності. Макарони не повинні бути жорсткими, ні занадто м’якими. Потім, якщо продукт приготувався, на вашу думку, їх необхідно перелити через друшляк і видалити всю рідину. Далі макарони слід перекласти в ще теплу каструлю, трохи полити олією, що допомагає уникнути склеювання і перемішати. Подавати макарони слід відразу, ще гарячими.
  • Дивіться також:  Вівсяна каша на молоці – 7 рецептів як варити вівсянку

    Варіант 2. Як варити довгі макарони.

    Спагетті – довгі, тонкі макарони. За всіма правилами, варити їх треба цілими, не розламуючи спагетті. З цього, існують деякі тонкощі їх приготування.

    Для варіння довгих макаронів треба закип’ятити воду, вийняти з пачки макарони і опустити в окріп. По мірі проварювання нижній частині, макарони повністю поринуть в киплячу воду і будуть варитися кілька хвилин. Потім готові макарони вийняти на друшляк і обробити маслом, як зазвичай.

    З гарячими макаронами поєднується будь-який вид м’яса і субпродуктів, смажена ковбаса, тертий сир, незвичайно смачні спагетті і печінкою по – строгановськи.

    Інгредієнти для печінка по – строгановськи зі спагеті:

    • печінка яловича – 500 гр.,
    • цибуля – 110 гр.,
    • борошно – 20 гр.,
    • масло – 80 гр.,
    • сметана – 120гр.,
    • спеції.

    Приготування печінки по – строгановськи

  • Печінку очистити від жил і великих жовчних проток, промити і порізати соломкою.
  • лук очистити, порізати і тонко нашаткувати. Злегка обсмажити цибулю..
  • Печінку підсмажити на олії, додати цибулю і борошно, злегка перемішати і тушкувати 5-7 хвилин. Далі покласти сметану, сіль, перець, добре розмішати, додати склянку води або бульйону. і тушкувати ще кілька хвилин.
  • Відварити спагеті.
  • На порційну тарілку покласти трохи спагетті, потім покласти печінку з підливою і рясно посипати подрібненою зеленню.
  •  

    Салат з макаронами і цвітною капустою

    Інгредієнти для макаронного салату:

    • макарони -200 гр.,
    • Цвітна капуста – 500 гр.,
    • селера – 90 гр.,
    • морква – 100 гр.,
    • шинка – 200 гр.,
    • рослинна олія – 40 гр.,
    • майонез -150 гр.,
    • оцет – 50 мл,
    • гірчиця готова – 0.5 ч. л.,
    • сіль.

    Приготування макаронного салату

  • Для салату краще купити невеликі ріжки або черепашки. Зварити макарони до готовності, відкинути на друшляк і остудити.
  • Підготовлені моркву і селеру нарізати маленькими кубиками.
  • Цвітну капусту розділити на невеликі суцвіття..
  • Відварити овочі в підсоленій воді.
  • Шинку порізати соломкою.
  • Всі овочі, макарони, шинку скласти в миску, заправити майонезом, рослинним маслом, гірчицею, посолити і перемішати. Укласти блюдо в салатник і подати до столу.