Як варити пельмені в каструлі — 3 смачних і правильних рецепта

Існує кілька правил, як варити пельмені в каструлі, щоб вони не втратили апетитний вигляд і соковитість. Цікаві рецепти допоможуть приготувати смачне і поживне блюдо.

Як смачно і правильно зварити пельмені в каструлі?

Процес варіння пельменів починається з вибору посуду. Ідеально підійде невисока широка каструля. На 1 кг напівфабрикатів потрібно 3 л води. Обсяг посуду повинен бути таким, щоб рідина при кипінні не вихлюпувалася назовні.

Як зварити пельмені за класичним рецептом?

Для цього знадобиться:

  • 3 л води;
  • 1 кг заморожених виробів;
  • 5 г солі;
  • 4 горошини чорного перцю;
  • 2 лаврових листочка;
  • 20 мл рослинного масла.

Кроки приготування.

  • У каструлю з холодною водою кладуть сіль, лавровий лист, горошини перцю, олія. Нагрівають на максимальному вогні.
  • У закипілу воду, не збавляючи полум’я пальника, опускають пельмені (по одному). Робити це потрібно акуратно, щоб не обпектися бризками окропу.
  • Протягом 2-3 хвилин вміст каструлі перемішують, щоб тісто не прилипло до стінок і дну.
  • Коли вода знову завирує, вогонь зменшують.
  • Після того як всі пельмені спливуть на поверхню води, їх залишають варитися протягом 5-7 хвилин.
  • Сварившиеся вироби дістають з допомогою шумівки на блюдо. Подають з соусом до смаку.
  • Відварені пельмені не залишають у воді надовго: тісто розбухає і стає неїстівним.
  • Порада: щоб скоротити час варіння, воду для пельменів можна закип’ятити в електричному чайнику. Слід готовий окріп влити в каструлю, а потім опустити в неї напівфабрикати.

    При варінні пельменів можна додавати й інші приправи.

    Відповідні інгредієнти:

    • коріандр;
    • мускатний горіх;
    • мелений перець;
    • насіння гірчиці;
    • свіжа і висушена зелень.