Як замаринувати часник зубчиками і цілими головками – 10 дуже смачних рецептів в домашніх умовах

Часникові зубки в маринаді – пікантна закуска, яка відмінно доповнить міцні алкогольні напої або гаряче з м’яса. Є кілька вдалих рецептів, як замаринувати часник легко і швидко. Кращі з них зібрані нижче.

Класичний рецепт

Інгредієнти:

  • 200 — 250 г часникових зубчиків;
  • 50 мл (9%) оцту;
  • по 30 г кухонної солі і цукру-піску;
  • ½ Л фільтрованої води;
  • 1/3 коричної палички, дрібку гвоздики і перемеленого перцю.

Приготування:

  • Для обговорюваної закуски варто постаратися вибрати зубки основи закуски приблизно однакового розміру. Чудово, якщо є можливість використовувати свіжозібраний з грядки продукт.
  • Зубки прямо з лушпинням покрити водою. Залишити рідини на 50 хвилин. Це значно полегшить очищення часнику.
  • Видалити всю лушпиння.
  • Зубки висушити.
  • У сотейник вилити чисту воду. Розчинити в ній сухі компоненти, крім спецій. Довести до закипання. Відразу після появи перших бульбашок залити в неї оцет.
  • На дно чистої банки покласти корицю, гвоздику, перець.
  • Зверху висипати часникові зубки.
  • Залити їх маринадом.

Щоб замаринувати часник на зиму зубчиками правильно, потрібно обов’язково організувати стерилізацію баночки в окропі. Щоб ємність не лопнула, під неї підкласти рушник. Обробляти посуд 7 — 8 хвилин, після чого покрити кришкою і закрутити. Остудити і перемістити в темряву.