Як замаринувати імбир в домашніх умовах – 6 рецептів

Сьогодні ж величезною популярністю користується маринований імбир. Правда, в продаж він зустрічається досить рідко. Так, і коштує такий продукт не дешево. Тому багато господинь намагаються зробити його самостійно. Як замаринувати імбир в домашніх умовах? Для цього відомо кілька цілком доступних і зовсім нескладних способів.

Як замаринувати імбир простим способом

Для початку варто розглянути варіант, з яким легко впорається навіть починаюча господиня. З його допомогою можна відносно швидко і просто замаринувати імбир, а потім використовувати його в якості приправи або компоненти для приготування інших, більш складних страв.

Для роботи знадобиться:

  • 60 грам очищеного імбирного кореня;
  • 100 мл гарячої води;
  • 10 грам солі;
  • 4 грама цукрового піску;
  • 1 столова ложка (яблучного або столового).

Як замаринувати імбир в домашніх умовах:

  • Очистити від шкірки невеликий шматочок кореня.
  • Нарізати його акуратно пластинками і укласти в заздалегідь підготовлену чисту ємність (краще взяти скляну банку з кришкою).
  • Подрібнений продукт посолити і залити окропом. Відставити в сторону до повного охолодження розчину. З усієї солі імбир вбере лише ту кількість, яка необхідна йому.
  • Половину остиглого розсолу злити. При цьому залишилася рідина повинна повністю покривати продукт.
  • Додати цукор, залити все оцтом і перемішати.

Продукт можна використовувати практично відразу. Але краще дати йому кілька годин постояти. Зберігати маринований імбир бажано в прохолодному місці.

Готуємо в рисовому оцті

Якщо під руками є рисовий оцет, то можна використовувати іншу технологію маринування. При цьому готовий продукт буде навіть смачніше, ніж той, що продається в магазині.

Для того, щоб замаринувати корінь імбиру, треба взяти:

  • 500 грам коренів імбиру;
  • 10 грам морської солі;
  • 100 грам цукрового піску;
  • 250 мл рисового оцту.

Спосіб приготування в даному випадку відрізняється від попереднього варіанту:

  • Спочатку імбир, як звичайно, треба очистити, а потім нарізати тоненькими слайсами. Для цього можна використовувати звичну овощечистку.
  • Шматочки скласти в тарілку, пересипати сіллю і залишити приблизно на годину.
  • Для приготування маринаду цукор помістити в сотейник разом з оцтом, а потім довести до кипіння.
  • Солоний імбир укласти в стерилізовану ємність, а потім залити гарячим маринадом. Як тільки розчин охолоне, продукт можна буде пробувати.
Дивіться також:  Фарширований перець у духовці – 8 рецептів

При бажанні його можна відразу щільно закупорити (або закатати металевою кришкою) і зберігати до трьох місяців у прохолодному місці.

Домашній рецепт маринування у вині

Іноді для приготування маринаду використовується сухе червоне вино. По-перше, воно робить готовий продукт більш ароматним. По-друге, шматочки імбиру набувають приємний блідо-рожевий колір.

У цьому випадку знадобиться:

  • 3 кореня імбиру;
  • 25 грам цукрового піску;
  • 30 грам звичайного столового оцту;
  • півсклянки води;
  • 10 грам солі;
  • 80 грамів вина (бажано червоного сухого).

Як замаринувати імбир в домашніх умовах, використовуючи ці інгредієнти:

  • Першим ділом корінці потрібно очистити і гарненько промити.
  • Скласти їх в каструлю, залити водою і поставити ємність на вогонь.
  • Довести вміст до кипіння і поварити 4 хвилини. Така процедура зробить продукт більш м’яким. Потім його можна буде нарізати гострим ножем на тонкі кружечки.
  • Заготовки перекласти в банку.
  • У каструлю засипати сіль з цукром.
  • Залити їх вином, а потім додати оцет і воду.
  • Розчин закип’ятити на повільному вогні.
  • Маринад вилити в банку. Він повинен бути покрити подрібнений імбир повністю. При необхідності можна додати трохи окропу.
  • Закрити банку кришкою. Після охолодження поставити її в холодильник.

Через три дні маринований продукт буде остаточно готовий до вживання.

Рожевий маринований імбир для суші

Любителі суші знають, що незамінною приправою для цього оригінального східного блюда є маринований імбир. Часто йому надають легкий рожевий відтінок. Роблять так лише для того, щоб продукт візуально гармоніював з іншими стравами на столі. Смак приправи при цьому не змінюється. Як приготувати в умовах домашньої кухні імбир для суші, так, ще щоб він був рожевим?

Для цього потрібні наступні інгредієнти:

  • 250 грам свіжих коренів імбиру;
  • 500 мілілітрів води;
  • 30 грам 9%-го оцту;
  • 5 грам харчової солі;
  • 50 грам цукрового піску;
  • шматочок свіжого буряка.
Дивіться також:  Індичка з картоплею в духовці – 8 рецептів приготування

Методика приготування рожевого імбиру:

  • Очищені і ретельно вимиті корінці нарізати максимально тонкими пластинками.
  • Частина води (250 мл) закип’ятити в каструлі.
  • Додати в неї сіль, добре перемішати і зняти з вогню.
  • Приготовленим розчином залити заготовки. Через 10 хвилин рідину можна буде злити, а оброблені шматочки скласти в банку.
  • У воді, що залишилася також розчинити цукор і довести її до кипіння.
  • Вилити гарячу рідину в банку, попередньо поклавши на неї шматочок буряка.
  • Зверху залити оцет.
  • Банку закупорити і після охолодження відправити на зберігання в холодильник.

Через пару днів її можна відкривати і з задоволенням насолоджуватися оригінальної приправою.

В лимонному соці

Для маринування імбирного кореня можна використовувати різні варіанти. Все буде залежати від того, які продукти для цього є в наявності.

Наприклад, можна спробувати рецепт, для якого буде потрібно:

  • 100 грам свіжих коренів;
  • 5 грам морської солі;
  • 90 мл столового оцту;
  • 1 невеликий шматочок буряка;
  • 8-10 грам тростинного цукру;
  • ½ Частина лимона.

Як правильно замаринувати імбир з усього цього:

  • Обчищені корінці треба промити і тонко нарізати.
  • Заготовки разом з буряком скласти в скляну банку.
  • Сік половинки цитруса змішати з оцтом, додавши до них сіль і коричневий цукор. Дочекатися розчинення всіх кристалів.
  • Залити цією рідиною продукти і зберігати під кришкою в холодильнику дві доби.

Після цього можна буде знімати пробу. Якщо смак імбиру виявиться недостатньо яскраво вираженим, час маринування можна збільшити.

Корінь імбиру маринований з горілкою

У деяких випадках для маринування імбиру також використовують горілку. Вона разом з основним продуктом надає додаткове антимікробну дію на людський організм. Така приправа просто ідеальна для суші.

Для її приготування потрібні такі компоненти:

  • 200 грам молодих коренів;
  • 50 мл винного оцту;
  • 3 грама солі;
  • 45 грам цукру;
  • 10 мілілітрів горілки.
Дивіться також:  Прості бутерброди – 18 смачних рецептів на швидку руку

Як замаринувати корінь імбиру, використовуючи ці інгредієнти:

  • Очищену від шкірки серцевину коренів довільно порізати шматочками.
  • Скласти їх в тарілку і залити окропом.
  • Через 2 хвилини воду можна вилити, а продукти обсушити і тонко нарізати. Після теплової обробки вони стануть м’якше, і зробити це буде набагато простіше.
  • Інші інгредієнти за рецептурою зібрати в сотейнику і додати до них трохи води (20 мл).
  • Далі все це потрібно перемішати і закип’ятити.
  • Залити імбир вже розсолом, маринадом і залишити під кришкою на 5 годин.

Така приправа також відмінно підійде до будь-якого рибного або м’ясного блюда.

Що можна приготувати з маринованим імбиром

Найчастіше на практиці використовують маринований імбир для суші. Як відомо, таке блюдо готують з свіжою рибою, а це зовсім небезпечно. В даному випадку оригінальна приправа чинить бактерицидну дію. Володіючи сильними антимікробними властивостями, вона захищає організм людини від можливого зараження при вживанні в їжу продуктів, що не пройшли термічну обробку. Але це – не єдина область застосування імбиру.

Пластинки маринованих корінців часто використовують для приготування різних салатів і бутербродів.

Такі страви на сніданок можуть стати відмінним зарядом бадьорості на весь день. Адже маринований імбир – це відмінний тонізуючий засіб, що додає сили і помітно підвищує працездатність. Також його можна використовувати для приготування соусів до м’яса або риби. Цікаво, що навіть після теплової обробки він не втрачає свої корисні властивості.