Як запекти курку в духовці? 12 рецептів приготування

Як запекти курку в духовці, щоб м’ясо не вийшло сухим і жорстким? Слідуйте нашим рецептами, і у вас вийде ніжне, смачне і ароматне блюдо.

Як запекти курку в духовці цілком?

Смачна страва з золотистою хрусткою скоринкою в пряному соусі стане центральною фігурою будь-якого святкового столу.

Інгредієнти:

  • куряча тушка — 1,5 кг;
  • оливкова олія — 35 мл;
  • чотири зубці часнику;
  • сушений базилік — 8 гр;
  • чорний перець — 5 гр;
  • сіль — 20 гр.

Покрокове приготування:

  • Курку необхідно обробити, помивши її під проточною водою і просушити серветками.
  • Продавлений під пресом часник з’єднати в загальній чашці з перцем, сіллю і базиліком. Долити до суміші оливкова олія.
  • Частина приготовленого маринаду піде всередину курячої тушки.
  • Покласти м’ясо на деко і обмазати з обох сторін соусом, що залишився.
  • Не забудьте змастити форму для запікання олією.
  • Залишити сире блюдо в такому вигляді на 60 хвилин, щоб воно добре просочилося.
  • Духовку загострити до 180 градусів.
  • Готувати 1,2 години. Ви зрозумієте, що страва готова за хрусткої золотистої скоринки.
  • З лимоном і часником

    Лимон не дозволить м’яса всередині курки бути сухим і додасть соковитості. А часник додасть пряність смаку.



    Вам знадобиться:

    • один лимон;
    • олія оливкова — 85 мл;
    • одна курка цілком;
    • мелений перець — 6 гр;
    • десять часникових зубчиків;
    • п’ять гілочок розмарину;
    • сіль за смаком.

    Як приготувати:

  • Очищений від лушпиння часник подрібніть в ступі.
  • Розмарин дуже дрібно порубаєте.
  • З’єднайте ці два продукти разом.
  • Від лимона зніміть цедру, потріть на тертці і додайте до часниковою суміші.
  • Туди ж видавити лимонний сік, налийте олію і насипте сіль з перцем.
  • Змастіть отриманим соусом м’ясо з усіх боків, не забудьте обмазати і внутрішню частину.
  • Збризніть форму для запікання залишилися олією і поставте тушку.
  • Готувати страву рекомендується близько години. Духовка повинна мати температуру 180 градусів.
  • Після того, як курка приготується, залиште її нудитися ще 15 хвилин і подавайте на стіл.
  • З картоплею

    Самий простий і смачний варіант.

    Список продуктів:

    • три зубці часнику;
    • чотири курячі стегенця;
    • картопля — 1 кг;
    • сіль і перець за смаком;
    • нежирний майонез — 60 гр.

    Запікаємо курку в духовці з картоплею:

  • Яку б частину птиці ви не взяли, розділіть її на порційні шматки.
  • Кожен очищений зубчик розріжте на три часточки.
  • Вставляємо в м’якоть шматочки часнику.
  • У нашпиговану курку втираємо сіль і мелений перець. Не пропускаємо жодного шматочка.
  • Запікаємо тушку на деку в розпеченій до 180 градусів духовий печі протягом півгодини.
  • Позбавляємо картоплю від шкірки і ріжемо скибочками.
  • Прибираємо страву з духовки, розкладаємо навколо нього картоплю. Постарайтеся перемішати її з жиром, який утворився на деку і посолити.
  • Продовжуємо ще запікати 40 хвилин. Приємного апетиту!
  • Дивіться також:  Котлети з минтая – 6 дуже смачних рецептів

    Курка, запечена в рукаві

    Ще один спосіб зробити м’ясо м’яким, ніжним і соковитим.

    Базові продукти:

    • курятина – 1,5 кг;
    • два болгарських перцю;
    • сіль — 15 гр;
    • сметана — 400 гр;
    • приправи за смаком;
    • п’ять картоплин;
    • часник.

    Спосіб приготування.

  • В миску зі сметаною покришити подрібнений часник.
  • Всі овочі почистити і нашаткувати тонкими пластинками.
  • 200 грам маринаду з’єднати з порізаними овочами.
  • Другою половиною соусу обмазати шматочки птиці.
  • Покласти курку в пакет для запікання. Його краю потрібно щільно закупорити.
  • Викласти в блюдо в форму для запікання, обкласти овочами.
  • Час запікання — 60 хвилин. Температура духовки — 200 градусів.
  • В середині готування проткніть пакет в декількох місцях, щоб він не вибухнув.
  • Рецепт з засмаженою скоринкою

    Щоб отримати апетитну курочку з хрусткою золотистою шкіркою та ніжним, що тане в роті м’ясом, дотримуйтесь правил нашого рецепта.

    Список інгредієнтів:

    • одна курочка;
    • мелений чорний перець — 20 гр;
    • сіль за смаком.

    Секрети приготування:

  • Промиту тушку птиці розкрийте ножем поперек рівно посередині.
  • Щедро посипте зовнішню частину курки перцем.
  • На дно дека товстим шаром насипте сіль.
  • На неї поставте підготовлену птицю.
  • Запікайте вже в розігрітій духовці близько години.
  • Щоб урізноманітнити рецепт, додайте в м’ясо свої улюблені прянощі й овочі.
  • Під майонезом

    Вам знадобиться:

    • тушка птиці;
    • сіль — 10 гр;
    • майонез — 60 г;
    • щіпка меленого перцю;
    • рослинне масло — 17 мл;
    • інші приправи за смаком.

    Як приготувати:

  • Помиту пташину тушку насамперед потрібно розрізати на порційні шматочки і скласти в миску.
  • Додати до них перець, сіль і будь-які інші прянощі.
  • Налити майонез і перемішати.
  • Викласти м’ясо в майонезі у форму для запікання.
  • Готувати при температурі 190 градусів 35 хвилин.
  • Як тільки м’ясо пропечеться, поставте блюдо на стіл і покришіть зверху зеленню.
  • По — французьки з сиром

    Дуже ніжне, смачне і м’яке блюдо з приголомшливим ароматом.

    Вам знадобиться:

    • чотири помідора;
    • одна курочка;
    • два цибулі;
    • твердий сир — 150 гр;
    • сіль і прянощі за смаком;
    • майонез — 40 гр.
    Дивіться також:  Крижана риба – 8 рецептів приготування

    Покрокова інструкція:

  • Відбити дерев’яним молоточком порційні шматочки курки.
  • Обваляти їх у солі та спеціях.
  • Цибуля позбавити від лушпиння і порізати кільцями.
  • Від помідорів відрізати капелюшки, і самі овочі нашаткувати кружечками.
  • Сир подрібнити на тертці.
  • Деко для запікання змастити маслом.
  • На дно викласти кубики птиці і рівномірно розподілити по всій поверхні форми.
  • Зверху викласти цибульні кільця і полити їх майонезом.
  • Третім шаром підуть помідори, посипати сиром.
  • Тепер можна почати приготування при температурі духовки 180 градусів. Час запікання — 45 хвилин.
  • Запікаємо у фользі

    Ще один спосіб приготування ніжного страви у власному соку.

    Інгредієнти:

    • тушка курчати;
    • гранульований часник;
    • чорний перець за смаком;
    • сметана — 210 гр;
    • мелена паприка;
    • приправа каррі за смаком;
    • сіль — 10 гр.

    Як і скільки запікати курку:

  • Обробляємо курчати за стандартною процедурою.
  • Натираємо тушку зсередини і зовні сумішшю солі і перцю.
  • З’єднати в окремому посуді паприку, сметану, часник і каррі.
  • Можна додатково взяти часточки часнику і закласти їх в надрізи на м’ясі.
  • Всю тушку обмажте приготовленим маринадом.
  • Що залишився соус влийте всередину птиці.
  • Загортаємо її у фольгу і щільно закриваємо.
  • Заздалегідь розігріваємо духовку до 200 градусів Цельсія і кладемо на середню поличку тушку на деку.
  • Запікайте протягом двох годин.
  • Вийміть птицю з духовки, зніміть фольгу і проткніть ножем або зубочисткою м’ясо. Якщо при цьому виділився сік — значить страву готове.
  • В соєво — медовому маринаді

    Такий соус надає м’ясу неповторний аромат і смак.

    Список продуктів:

    • вершкове масло — 100 гр;
    • тушка птиці;
    • три часникового зубчики;
    • соєвий соус — 50 мл;
    • сіль за смаком;
    • імбир — 10 гр;
    • мед — 60 г;
    • масло рослинне — 18 мл;
    • сухі прянощі.

    Поетапне приготування:

  • Курку обваляти в суміші солі і перцю.
  • Корінь імбиру проведіть через тертку.
  • Очищені зубчики часнику обробіть під пресом.
  • Налийте в окрему чашку соєвий соус.
  • До нього перекладіть мед, імбир, масло, часник та інші сипучі приправи.
  • Перемішайте і обробіть цією масою птицю.
  • Поставте блюдо в холодильник на 60 хвилин.
  • Починайте випікати в духовці протягом години.
  • Заздалегідь залиште невелику кількість соусу і під час готування кілька разів обливайте їм запекающееся страва.
  • Як зробити курку — гриль в духовці?

    У деяких моделях духовок немає функції гриль. Але можна обійтися без неї і приготувати смачну, соковиту курку.

    Дивіться також:  Гуляш з яловичини – 7 покрокових рецептів гуляшу з яловичини

    Список продуктів:

    • олія оливкова — 45 мл;
    • мелений перець — 6 гр;
    • паприка — 5 гр;
    • цілісна курка;
    • орегано — 4 гр;
    • сіль — 8 гр.

    Спосіб приготування.

  • Промиту і просушену тушку натерти перцем і сіллю так, щоб не залишилося ні одного чистого місця.
  • Зробити це рекомендується, поклавши птицю у форму для запікання.
  • З’єднати масло і всі вищеназвані прянощі.
  • Полити цим соусом тушку.
  • Духовку розжарити до 230 градусів.
  • При цій температурі запікати рівно 20 хвилин.
  • Потім охолодити плиту до 200 градусів.
  • Готувати близько 40 хвилин.
  • Як тільки блюдо пропечеться, залиште його ще на 15 хвилин.
  • У горщиках

    Страву в горщиках за старими рецептами виходить таким смачним, яким воно не може приготуватися в духовці на деку.

    Інгредієнти:

    • курячі крильця — 0,2 кг;
    • сметана нежирна — 30 гр;
    • два зубчики часнику;
    • сіль, перець та інші спеції за смаком;
    • чотири картоплини;
    • майонез — 20 гр;
    • зелень;
    • одна морквина.

    Покрокова інструкція:

  • Крильця рубаємо на більш дрібні шматочки.
  • Очищену картоплю нарізаємо часточками.
  • Моркву і часник пропускаємо через тертку.
  • Змішуємо спеції, майонез і сметану.
  • Перемішуємо при додаванні солі.
  • З’єднуємо сметанний соус з подрібненим на тертці овочами.
  • Ділимо кубики птиці на дві половини.
  • Перша половина йде на дно горщиків, слідом закладаємо картоплю, а потім знову курку.
  • Між шарами повинен бути соус.
  • Посипаємо це пишність зеленню і наливаємо трохи води.
  • Готуємо в духовці при 220 градусів протягом години.
  • Курка, запечена з овочами

    Список продуктів:

    • тушка птиці;
    • три баклажана;
    • майонез — 60 г;
    • п’ять картоплин;
    • п’ять помідорів;
    • дві цибулини;
    • три болгарських перцю;
    • сіль, прянощі для курки і перець за смаком;
    • масло рослинне — 40 мл;
    • зелень.

    Як приготувати страву:

  • Рубаємо курочки на кубики.
  • Всі овочі очищаються від шкірки і миються.
  • Цибулю шаткуємо півкільцями.
  • Баклажани ріжуться квадратиками.
  • Інші овочі — невеликими скибочками.
  • Шматочки птиці скласти в глибокий посуд, посипати приправами з сіллю і обмазати майонезним соусом.
  • Овочі з’єднати в іншій мисці разом з маслом і перцем.
  • Викласти всі інгредієнти на глибоке деко.
  • Готувати протягом години.
  • Щоб ніщо не пригоріло, час від часу перемішуйте вміст форми для запікання.
  • В кінці можна посипати страву свіжою петрушкою. Приємного апетиту!