Як засолити грудинку – 7 найбільш смачних рецептів

Незважаючи на поширену думку про шкоду сала, засолене в домашніх умовах воно багате вітамінами A, E, D, F, а також селеном і лецитином. Щоб насолодитися смаком високоякісного продукту, перед тим, як засолити грудинку, варто познайомитися з різними прийомами і деякими хитрощами процесу засолювання.

Як смачно засолити свинячу грудинку в розсолі

Свиняча грудинка в розсолі вийде дуже ніжною і соковитою, якщо підготувати:

  • 1 кг грудинки;
  • 1 л води;
  • 10 горошин запашного перцю;
  • стільки ж чорного перцю;
  • 5 лаврових листочків;
  • 5 бутонів гвоздики;
  • часникову головку;
  • 1 гострий перець;
  • трохи насіння коріандру, гірчиці і кмину;
  • сіль.

Основні кроки підготовки полягають у виконанні наступних дій:

  • Філе нарізати шматочками 5х8 см, які викладаються у відповідний контейнер.
  • У каструльку поміщається яйце, і порціями всипається сіль до того моменту, поки яйце, яке потім витягується, не спливе.
  • Рідина, куди відправляються всі спеції, доводять до кипіння і варять 5 хвилин.
  • Після охолодження розсолу до 50°C, їм заливається свинина з салом так, щоб рідина перевищувала основний продукт на 1 див.
  • Через 2 доби після знаходження в холодильнику можна приступати до дегустації.