Як заварити чай з імбиром – 8 правильних рецептів корисного напою

Загрузка...

Цей напій володіє широким спектром дії, він може зігріти, позбавити від спраги, дати лікувальний ефект. Але всі ці сторони розкриються, тільки якщо знати, як заварити чай з імбиром правильно.

Чай з імбиром та лимоном

Вживати чай з імбиром та лимоном можна в будь-який час року, адже він смачний як гаряче, так і холодне.

Необхідні інгредієнти:

  • одна ложка хорошого заварного чаю;
  • чверть лимона;
  • близько 10 грам кореня імбиру.

Процес заварки:

  • Візьміть півлітра води, доведіть її до кипіння, покладіть в заварювальний чайник і туди ж засипте потрібну кількість чаю. Дайте постояти близько п’яти хвилин.
  • Після цього видаліть вже набряклі листя і залиште тільки сам напій.
  • Корінь імбиру очистіть від шкірки і наріжте на невеликі, тонкі пластинки для того, щоб чай вийшов прозорим, а не каламутним.
  • Додайте їх в напій і знову нагрійте його, але не давайте рідини закипіти.
  • Після цього видавити сік з лимона, а саму шкірку киньте в чайничок. Почекайте ще 3-4 хвилини і насолоджуйтеся.

З корицею для схуднення

Підходить цей універсальний чай для схуднення.

Вже давно відомо, що використання свіжого імбиру і кориці дозволяє поліпшити обмін речовин.

Необхідні продукти:

  • ложечка меленої кориці;
  • три великих ложки очищеного і перетертого кореня імбиру;
  • літр води.

Процес приготування:

  • Зазначене кількість імбиру і кориці поміщаємо в термос або заварювальний чайник, який добре зберігає тепло.
  • Заливаємо складові окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на дві години, щоб напій добре заварився. Щоб від нього була користь саме для зниження ваги, пити його рекомендується два рази в день – вранці і ввечері.

Бразильський рецепт від застуди

Можна приготувати чай від застуди. Він виходить дуже цікавим за смаком за рахунок незвичайних інгредієнтів, які досить рідко використовуються для даного напою.

Спробуйте також:  Імбирний чай з лимоном і медом - 5 рецептів смачного і корисного напою

Необхідні продукти:

  • одна маленька ложечка вершкового масла;
  • 0,25 літра молока;
  • чайна ложка очищеного і натертого імбиру;
  • ложечка куркуми.

Процес приготування:

  • Вершкове масло потрібно трохи розтопити, зробити це при кімнатній температурі, потім змішати з куркумою і імбиром.
  • Отриману масу добре перетерти, щоб всі компоненти рівномірно розподілилися.
  • Молоко нагріваємо, але не занадто сильно, а так щоб його можна було спокійно пити.
  • Кладемо в нього половину чайної ложки тієї пасти, яку підготували, перемішуємо напій до її розчинення і вживаємо.

Зелений чай з коренем імбиру

Зелений чай сам по собі володіє багатьма корисними властивостями, звичайно якщо мова йде про якісний продукт. Але зробити його ще більш цінним, можна за рахунок імбиру.

Необхідні інгредієнти:

 

  • 500 мілілітрів води;
  • велика ложка гарного зеленого чаю;
  • корінь свіжого імбиру приблизно в 2 см завдовжки;
  • дві часточки лимона.

Процес приготування:

  • Воду доведіть до кипіння, потрібно щоб її температура була близько 90 градусів.
  • Засипте до неї зелений чай, перемішайте, прикрийте ємність і настоюйте близько п’яти хвилин або скільки необхідно для обраного сорту.
  • Процідіть напій, щоб листя не заважали.
  • Імбир звільніть від шкірки, його можна нарізати або натерти на тертці. Додайте до вже завареному чаю і знову прогрійте.
  • Залишилося тільки видавити трохи лимонного соку. За бажанням часточки лимона можна опустити в заварювальний чайник або ж викласти в чашки при подачі.

З листям смородини

Ще один рецепт імбирного чаю, який виходить неймовірно ароматним і готується дуже швидко.

Необхідні інгредієнти:

  • 5-7 листків смородини;
  • один невеликий корінь імбиру;
  • 500 мілілітрів води;
  • дві ложечки чорного чаю.

Процес приготування:

  • Листя смородини добре промийте, щоб на них не залишилося слідів пилу, потім обсушити і подрібніть. Краще всього скористатися блендером, але можна і дуже дрібно нарізати. У результаті повинна вийти приблизно столова ложка листя.
  • З кореня імбиру, зніміть шкірку і теж подрібніть. Його можна натерти на крупній тертці або просто нарізати на тонкі пластинки. Цілий корінь в чай краще не класти, він зробить складу каламутним.
  • Зазначене кількість рідини доведіть до кипіння, засипте туди обраний сорт чаю і підготовлені смородинові листя.
  • Потримайте приблизно 5 хвилин у заварному чайнику, після чого напій процідити, щоб позбутися від набряклих листя.
  • Туди де додайте шматочки імбиру і настоюйте чай ще 20 хвилин перед вживанням. Бажано зробити це в термосі, щоб процес пройшов швидше, і прянощі краще віддала свої властивості.
Спробуйте також:  Американо кава – що це таке, рецепти приготування кави американо в домашніх умовах

Як заварювати з медом

Корінь у поєднанні з медом використовується як протизапальний, знеболюючий, загальнозміцнюючий засіб.

Необхідні інгредієнти:

  • один стакан води;
  • мед – одна або дві чайні ложки, по своєму смаку;
  • корінь імбиру приблизно в 2 см завдовжки;
  • лимонний сік за бажанням.

Процес приготування:

  • Зніміть шкірку з імбиру, наріжте його на будь-які форми, можна на гуртки або ж скибочки, але щоб вони не були товстими.
  • Доведіть воду до кипіння, покладіть в неї імбир і настоюйте близько п’яти хвилин.
  • Додаємо мед. Кількість регулюйте виходячи зі своїх переваг. Видавіть трохи лимонного соку або просто опустіть скибочку у напій, перемішайте, щоб мед розчинився і подавайте.

Фруктовий чай з імбиром для зміцнення імунітету

Відмінний рецепт ідеально підходить для зими, так як впливає на імунітет, зміцнюючи його.

Необхідні продукти:

  • один літр води;
  • невеликий корінь імбиру – близько двох сантиметрів;
  • велика ложка апельсинової або лимонної цедри;
  • ложечка меду;
  • щіпка кориці;
  • трохи соку від апельсина;
  • столова ложка зеленого чаю;
  • яблучна сушка – 5-7 штук.

Процес приготування:

  • Доведіть рідину до кипіння і додайте в неї сушені яблука, які попередньо потрібно добре промити.
  • Туди ж додаємо обрану цедру, від апельсина або лимона, а так само корінь імбиру. Його обов’язково очищаємо і перетираємо на тертці.
  • Засипаємо невелика кількість кориці, перемішуємо, ставимо отриманий напій на плиту і прогріваємо не більше п’яти хвилин на слабкому вогні.
  • Після цього засипаємо заварку, кладемо мед по своєму смаку і заливаємо сік апельсина. Знову перемішуємо, накриваємо ємність кришкою і тримаємо ще п’ять хвилин.
  • Перед подачею проціджуємо і можна насолоджуватися смаком і ароматом.

Вітамінний напій з апельсином

Заварювати імбирний чай можна практично з чим завгодно, головне щоб компоненти були смачними, наприклад, хорошим виходить напій з апельсином.

Спробуйте також:  Як зварити кисіль - 11 рецептів домашнього киселя

Необхідні інгредієнти:

  • один невеликий апельсин;
  • кілька гілочок свіжої м’яти;
  • літр води;
  • корінь імбиру довжиною близько чотирьох сантиметрів;
  • дві ложки меду;
  • половинка лимона.

Процес приготування:

  • Апельсин очистити, вичавлюємо з нього сік, розбираємо м’якоть на невеликі шматочки і цю суміш заливаємо окропом.
  • Туди ж вливаємо сік від лимона, а ось м’які частини плода краще не використовувати інакше чай може вийти гіркуватим.
  • Очищаємо імбир і перетираємо його, при цьому він повинен вичинити сік, який бажано збирати в ємність.
  • Листя м’яти розриваємо на невеликі шматочки, змішуємо з імбиром і його соком, відправляємо все до гарячої води.
  • Залишилося лише покласти мед, дати чаю постояти близько 20 хвилин і готово.
Загрузка...