Як заварювати імбир правильно – 6 способів, як приготувати корисний напій

На сході є популярна пряність – імбир. Її використовують для додавання в різні страви готують ароматний корисний чай. Щоб напій приносив користь і лікував захворювання, необхідно знати, як заварювати імбир правильно. Пропонуємо найкращі та дієві варіанти приготування.

Як правильно заварювати імбир з лимоном від кашлю

Напій легкий в приготуванні і дає чудові результати. Чай допоможе позбутися від кашлю і зміцнить ваш імунітет.

Головна умова – придбати якісний корінь. У імбиру зобов’язана бути рівна шкірка гладка. Пошкоджень на поверхні не повинно бути. Колір кореня бежевий з ніжним золотистим відтінком.

Інгредієнти:

  • імбир – 0,2 кореня;
  • фенхель;
  • лимон – 2 ч. ложки соку;
  • вода – 250 мл;
  • мед – 2 ч. ложки.

Приготування:

  • Очистити корінь. Підготувати саму дрібну тертку. Імбир подрібнити. Вичавити сік. Відміряти 2 ч. ложки.
  • Додати мед. Влити сік. Перемішати.
  • Закип’ятити воду. Залити суміш. Додати фенхель. Вкрити. Настояти чверть години.
  • Вживають по 1 ч. ложці. Інтервал – півгодини. Суміш допоможе позбутися від сухого кашлю.

Імбирний чай для схуднення

У цьому рецепті ми розповімо, як заварювати чай з імбиром, щоб позбавитися від зайвих кілограмів. П’ють приготований напій холодним.

Інгредієнти:

  • листя м’яти – 65 г;
  • імбир – 0,5 кореня;
  • окріп – 230 мл;
  • кардамон – 0,2 ч. ложки;
  • лимонний сік – 70 мл;
  • апельсиновий сік – 60 мл

Приготування:

  • Подрібнити м’яту. Натерти корінь. Змішати.
  • Додати кардамон. Залити окропом. Перемішати. Вкрити. Відставити на півгодини.
  • Отриманий напій процідити. Залити два виду соку. Перемішати.

Для досягнення бажаного результату рекомендується випивати в добу два літри завареного чаю. За раз не більше однієї склянки. При вживанні за півгодини до прийняття їжі, нормалізується апетит і прискорюється травлення. Жири, завдяки напою будуть дуже активно розкладатися.

Дивіться також:  Кава з корицею – 9 рецептів, як готувати

Корисний напій для зміцнення імунітету

Інгредієнти:

  • імбир – 170 г кореня;
  • лимон – 4 шт.;
  • мед – 210 мл

Приготування:

  • Очистити корінь. Помістити у блендер. Подрібнити.
  • Дрібно нарізати лимон. Помістити у блендер. Подрібнити.
  • Залити мед. Перемішати. Як тільки відчуєте перші ознаки застуди відразу ж приймати. Випивати перед сном (1 ст. ложка).

Заварюємо корінь імбиру для потенції

Алкоголь допоможе розігнати кров, а в поєднанні з імбиром відновиться потенція.

Інгредієнти:

  • імбир – 420 г;
  • горілка – 520 мл

Приготування:

  • Очистити корінь. Нарізати. Помістити у блендер. Подрібнити.
  • Залити горілкою. Перемішати. Накрити кришкою. Відставити на три тижні.
  • Рідину процідити. Випивати разів за день перед прийомом їжі (за півгодини). Норма – 30 мл

Від простудних захворювань

Імбир з лимоном чудовий засіб для лікування застуди. Поєднання двох продуктів робить напій дуже корисним і дієвим.

Інгредієнти:

  • чорний перець – щіпка;
  • імбирний корінь – 1 шт.;
  • лимонний сік – 4 ст. ложки;
  • мед – 5 ст. ложок;
  • окріп – 1800 мл

Приготування:

  • Очистити корінь. Натерти. Терка потрібно дрібна.
  • Залити окропом. Влити мед. Перемішати.
  • Влити сік і посипати перцем. Настояти півгодини. Процідити. Підігріти.

Імбирний настій у термосі

З термоса чай можна вживати цілий день. Завдяки такому заварювання всі вітаміни зберігаються. Заварений напій в термосі вийде не таким пряним і гострим на смак як при звичайному приготуванні.

Інгредієнти:

  • імбир – 4 ст. ложки;
  • вода – 2000 мл

Приготування:

  • Обшпарити термос.
  • Подрібнити корінь. Відміряти необхідну кількість. Відправити в термос.
  • Закип’ятити воду. Додати в термос. Настояти півгодини.
  • Процідити. Рідину перелити назад в термос.

Щоб поліпшити смакові якості напою можна додавати мед і цитрусові.

Імбирний чай дозволяється пити цілий день. Максимально допустима доза – 5 кухлів. Рекомендується випивати напій до їжі, приблизно за півгодини.

Дивіться також:  Кривава Мері коктейль – 4 рецепта приготування в домашніх умовах.

Користь і шкода напоїв з імбиру

Ще з давніх часів напій використовують для лікування різноманітних захворювань.

При вживанні:

  • прискорюється обмінний процес в організмі, що чудово сприяє схудненню;
  • поліпшується травлення;
  • підвищується апетит;
  • очиститься печінку;
  • посилиться потенція;
  • покращиться пам’ять;
  • знизиться газоутворення;
  • розчиниться зайва слиз на поверхні шлунка.

Якщо найближчим часом планується операція, то за три тижні слід припинити вживання чаю. Після проведеної операції не дозволяється взагалі пити імбирний напій.

Чай має властивість розганяти кров і бадьорити, поетом протипоказано пити при високій температурі. Напій може спровокувати ще більше підвищення температури тіла. Зате при застудах з нормальною температурою чай робить благотворний вплив на весь організм.

Забороняють фахівці вживати напій при висипанні на шкірі, при наявності подразнень і алергії. Дерматологи упевнені, що корінь посилює проблеми шкіри. Зате при відсутності шкірних проблем, напій зміцнює її та робить більш гладкою.

Напої з використанням кореня надають активні впливу на організм, тому слід вживати з обережністю особам:

  • з проблемами шлунку;
  • з захворюваннями жовчного міхура;
  • з каменями в нирках;
  • з виразками шлунку.

Дозволяється готувати напій для дітей, але тільки для тих, кому виповнилося два роки. Рекомендується поїти напоєм дітей, що страждають зниженим апетитом. При вживанні за півгодини до прийняття їжі, напій прискорить процес травлення і викличе апетит. Також допоможе впоратися із застудами і запаленнями дихальних шляхів.

Рецепт для дітей

Інгредієнти:

  • імбир – 2 см кореня;
  • окріп.

Приготування:

  • Нарізати корінь. За формою можна зробити соломку. Закинути в термос.
  • Залити окропом. Настояти годину. Процідити. Вживати кілька разів за день.

Якщо бажаєте отримати більш концентровану рідину, то прокип’ятіть суміш 17 хвилин.