Як зробити домашню локшину – сім смачних рецептів

Домашня локшина — це смачний і поживний гарнір, а також незамінна засипка у перші страви. Вариться така локшина моментально, що зручно, а на смак вона набагато приємніше будь магазинної. Тому рекомендуємо відразу готувати подвійну порцію продуктів, знайти трохи вільного часу й замішують локшину. Не пошкодуєте, навіть якщо жодного разу не пробували її приготувати. А ми популярно розповімо, як зробити домашню локшину своїми руками.

Як зробити класичну домашню локшину

Домашня локшина для супу є навіть у Гості. Правда, вона там складається тільки з борошна не нижче першого сорту, солі та води. Однак якщо ви дійсно хочете домашньої локшини, то зробіть її на яйцях. Друга обов’язкова умова — вона повинна бути круто натерта. Чим щільніше тісто, чим більше в ньому борошна, тим менше ймовірність, що лапша «разбредется» за бульйону в перші ж півгодини після варіння.

Отже, класична локшина це:

  • стакан води;
  • хороша щіпка солі;
  • два яйця;
  • борошна стільки, скільки візьме тісто при щільному замісі.

Якщо немає навичок роботи з простим тестом, то рекомендуємо взяти миску і замішувати тісто в ній. Але можна обійтися і простий обробною дошкою.

  • На неї борошно висипати гіркою, зробити поглиблення і вбити туди яйця. Висипати сіль і вилити воду. Замішується тісто від центру з підсипання борошна по краях.
  • Тісто буде крутим, дуже густим, але все одно продовжуйте вимішувати і потроху додавати борошно. Максимально щільно натерте тісто відкладіть під миску на півгодини, щоб воно стало більш податливим для розкочування.
  • Через 30 хвилин можна розкочувати заготівлю качалкою до самого тонкого шару — приблизно в 1 мм.
  • Різати на локшину лист тіста нескладно: потрібно посипати його борошном, нарізати на смужки і, склавши їх стопкою, нарізати навскоси.

При нарізці доводиться подпылять лист борошном. Щоб бульйон у зв’язку з цим не вийшов каламутним, рекомендується перед тим, як опускати локшину в суп, кинути її на мить у окріп, щоб змити зайву муку.

Є й інший спосіб нарізки.

  • Дуже тонко розкатаний лист тіста залиште на столі трохи підсохнути, але не до ламкості. Зазвичай вистачає 10 – 15 хвилин.
  • Підсушений пласт намотайте на качалку або просто складіть рулетом.
  • Починайте нарізати найтоншу локшину рухами навскіс.

Якщо подобається довга локшина, ріжте рівно, якщо любите дрібну і коротку — міняйте напрям ножа.

Готову локшину можна зберігати в скляній або жерстяній тарі. Для цього нарізану заготівлю висушують і складають у сухі банки.