Як зробити сирники смачні і пишні – 8 рецептів приготування

Сир не тільки корисний, але ще і смачний продукт. Тому його потрібно включати в раціон харчування, готуючи різні страви. Ми розповімо, як зробити сирники.

Рецепт приготування на жовтках

Для цього варіанту краще придбати магазинний нежирний сир, в ньому буде набагато менше непотрібної рідини.

Інгредієнти:

  • цукор-пісок – 0,1 кг;
  • сир – 0,6 кг;
  • яєчні жовтки – 2 шт.;
  • олія рафінована – для смаження;
  • борошно (пшеничне) – 0,2 кг.

Приготування:

  • У глибоку ємність покладіть сир, цукор, все перемішайте.
  • Додайте жовтки. Змішайте все вручну до однорідності. Якщо вам до душі більш ніжна консистенція – збийте все міксером.
  • Тепер всипте в тісто лише 100 грамів борошна. Все змішайте.
  • Приступайте до ліплення: 1) Зробіть невеликий колобок. Його діаметр повинен бути близько 3-4 сантиметрів. 2) Іншою рукою прbплюсніть виріб. Його висота повинна бути трохи менше сантиметра. 3) Обваляйте сирні кружечок в борошні. На це піде близько 100 грамів. 4) Якщо хочете, можна зробити візерунок. Проведіть по кожному сирнику виделкою з двох сторін, щоб утворилася решітка. Ще можна використовувати ніж. 5) Тепер сирники готові до обжарке.
  • Розігрійте на сковороді рафінована олія.
  • На гарячу сковороду викладайте сирники.
  • Виставте середній вогонь і смажте сирника до золотистого кольору.
  • Готові сирники викладайте на серветки, щоб вони увібрали жир. Потім можна подавати їх до столу.