Як зробити топлене масло – 7 рецептів приготування в домашніх умовах в мультиварці, в духовці і на плиті

Топлене масло більш корисно, ніж цей же продукт у звичному твердому вигляді. Воно значно краще засвоюється організмом і навіть сприяє його очищенню від токсинів, шлаків. Кілька варіантів, як зробити топлене масло своїми руками, не використовуючи спеціальний інвентар, опубліковані нижче.

Топлене масло: користь і шкода

Обговорюваний продукт є по-справжньому унікальним. З-за величезної користі такого олії для організму його називають «рідким золотом» на кухні.

  • Продукт варто включити в свій обов’язковий раціон всім, хто зіткнувся з проблемою недокрів’я і/або анемії. Корисні речовини із складу такого масла поліпшать стан пацієнта, а в незапущених випадках допоможуть повністю усунути наявні неприємності.
  • Обов’язковим обговорюваний варіант вершкового масла є в раціоні майбутніх мам. Він сприяє правильному здорового формування і розвитку малюка. Наприклад, в складі продукту багато кальцію.
  • Дозволено таке масло навіть дітям з непереносимістю лактози, адже в ньому немає агресивних молочних білків. Регулярне вживання продукту сприяє формуванню міцного здорового скелета, забезпечує малюка достатньою кількістю вітаміну Д, і багатьох вітамінів групи В. Особливо корисно їсти його і дітям, і дорослим у зимовий період.
  • Вживання топленого домашнього масла благотворно впливає на роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту. Воно підвищує еластичність судин, зміцнює імунітет, не дає розвиватися варикозу. Речовини зі складу продукту позитивно впливають на інтелект людини, покращують пам’ять, підтримують в тонусі ЦНС.

Не можна забувати про те, що обговорюваний продукт має високу калорійність. Тому вживання його у великих порціях може призвести до появи зайвої ваги.

З цієї причини він заборонений людям, що мають проблеми з обміном речовин. Наприклад, діабетикам або пацієнтам з будь-якою формою подагри.