Як зварити яйця в мікрохвильовій печі – 6 способів приготування

Напевно багато хто до цих пір думають, що робити цього не можна, але насправді є кілька способів, як зварити яйця в мікрохвильовій печі. Спробуйте один із запропонованих нижче варіантів.

Як зварити яйця в мікрохвильовій печі круто в шкаралупі?

Яйця в мікрохвильовій печі круто приготувати зовсім не складно. Найголовніше, щоб у вас була відповідна ємність, яка не лопне. І інша обов’язкова умова — вода повинна повністю покривати яйця.

Ні в якому разі не відправляйте їх у мікрохвильову піч «на суху».

Необхідні продукти:

  • яйця — скільки потрібно;
  • ложка солі;
  • приблизно 500 мілілітрів води.

Процес приготування:

  • Підготуйте потрібну кількість яєць і миску. Вона повинна бути безпечною для мікрохвильової печі.
  • Викладіть в миску яйця так, щоб вони не лежали один на одному, а розташувалися в один шар.
  • Залийте їх водою. Рівень повинен бути приблизно на сантиметр вище яєць.
  • Всипте ложку солі — це обов’язково, так як вона не дасть вибухнути вмісту миски.
  • Встановіть середню потужність на приладі і час близько 10 хвилин. Якщо ви влили вже гарячу воду, то буде достатньо і 7 хвилин. Якщо ж холодну, то яйця в мікрохвильовій печі в круту будуть готові хвилин через 11-12.

Технологія швидкого приготування некруто

Готувати яйця в мікрохвильовій печі некруто, та ще в шкаралупі — досить тонкий процес і навіть виробники не рекомендують цього робити. Але якщо дотримуватися деякі нюанси, то це цілком здійсненно без яких-небудь наслідків. Варити найкраще кожне яйце окремо, тоді процес точно пройде спокійною.

Процес варіння:

  • Опустіть яйце в підходящу ємність, яку можна використовувати в мікрохвильовці, і залийте водою так, щоб вона повністю покривала шкаралупу.
  • Додайте трохи солі — вона закриє тріщину при її появі.
  • Встановіть потужність мікрохвильової печі таку, щоб вона була не більш 400 Вт і час на 5 хвилин, якщо ви налили гарячу воду. Приготувати яйця некруто, якщо ви опускали їх у холодну воду, можна буде хвилин за 7.
Дивіться також:  Фарширований перець – 10 рецептів на будь-який смак

Яйце-пашот в мікрохвильовці — як зробити?

Приготувати яйця-пашот в мікрохвильовці зовсім просто, причому це виходить навіть швидше, ніж на плиті.

До речі, як показали деякі експерименти з цією стравою, отримати хороший результат можна і без оцту, так що він необов’язковий інгредієнт.

Для приготування знадобиться:

  • яйце;
  • пів-ложки оцту;
  • приблизно 250 мілілітрів води;
  • відповідна ємність.

Процес варіння:

  • Закип’ятіть воду в чайнику і влийте її в обрану ємність, яка обов’язково повинна підходити для використання в мікрохвильовці.
  • Додайте туди вказану кількість оцту і акуратно вбийте вміст яйця. Найголовніше, щоб жовток не розтікся.
  • Приберіть ємність в мікрохвильовку на 50 секунд, при цьому потужність роботи приладу повинна бути максимальною.
  • Після цього викладіть яйце шумівкою, дайте йому обсохнути і зріжте нерівні краї білка.

Готуємо у спеціальних формочках

Якщо ви хочете швидко отримати готові яйця, але все ж вас трохи смущаем процес приготування в мікрохвильовці, то спробуйте використовувати спеціальні форми, які легко знайти в будь-якому магазині. Приготування яєць в них повністю безпечна. Вони можуть бути як на одне яйце, так і на п’ять.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця — під кожну формочку;
  • по ложечці води на кожне яйце;
  • сіль на свій смак.

Процес приготування:

  • Візьміть необхідну кількість яєць, під кожен лоток у формі, вбийте їх туди і обов’язково проткніть чимось гострим. Потім трохи розмішайте.
  • До кожного яйцю влийте по чайній ложці води і знову перемішайте вміст кожного з лотків.
  • Прикрийте форму кришкою і поставте в мікрохвильову піч на хвилину, при цьому потужність роботи повинна бути максимальною. За бажанням, після приготування додайте сіль і перець на свій смак.

Особливості приготування перепелиних яєць

Якщо є способи варіння яєць курячих в мікрохвильовці, то чому б таким же чином не приготувати і перепелині? Якщо дотримуватися нюанси, то можна значно заощадити час і швидко отримати готовий продукт. Потужність приладу повинна бути не більше 400-500 Вт. Зверніть на це увагу перед початком варіння.

Дивіться також:  Страви зі свинини — 42 рецепта приготування м’яса

Для приготування знадобиться:

  • відповідна ємність, яку можна використовувати в мікрохвильовій печі;
  • потрібну кількість яєць;
  • вода.

Процес приготування:

  • Яйця помістіть в обрану ємність, додайте воду так, щоб вона покривала шкаралупу — це обов’язкова умова такого процесу готування.
  • Яйця не повинні лежати один на одному, тільки поруч, в один шар.
  • Поставте їх у піч, виставте час на три хвилини і чекайте результату.
  • По закінченні заданого часу їх необхідно охолодити, а після можна вживати в будь-якому вигляді.

Смачний рецепт омлету на швидку руку

Омлет, звичайно ж, готується без шкаралупи — це одне з найбільш безпечних страв з яєць, що можна зробити в мікрохвильовій печі. До того ж, на нього йде значно менше часу, ніж на плиті.

Необхідні продукти для приготування страви:

  • 20 грам вершкового масла;
  • п’ять яєць;
  • сіль і перець на свій смак;
  • 100 мілілітрів молока.

Процес приготування:

  • У глибоку миску вбиваємо вміст яєць, додаємо сіль, перець і інші приправи виходячи зі свого смаку. Все добре збиваємо вінчиком, виделкою або міксером на низьких обертах так, щоб вийшла однорідна суміш.
  • До того, що вийшло, вливаємо молоко. Зазначено середнє значення, але можна збільшити його кількість або, навпаки, додати трохи менше. Знову добре перемішуємо.
  • В блюдо, що підходить для мікрохвильовки, вливаємо підготовлену суміш з яйцем і ставимо її готуватися приблизно на 6 хвилин. При цьому потужність роботи приладу повинна бути близько 800 Вт. Після цього страву готове. Можна подавати його, додавши зелені або бекону за бажанням.

Зверніть увагу, що кожна піч працює по-різному, тому, якщо ви перший раз робите омлет таким способом, необхідно постійно спостерігати за ним, щоб точно визначити необхідний час для приготування страви. Середнє значення — 6 хвилин, але, можливо, вам знадобиться трохи більше або, навпаки, менше.

Дивіться також:  Яловичина в мультиварці – 8 кращих рецептів