Як зварити молочну рисову кашу

Мало хто знає, як зварити молочну рисову кашу, щоб вона вийшла по-справжньому смачною. Представляємо кілька варіантів її приготування.

Як зварити молочну рисову кашу?

Це просте і корисне блюдо на сніданок.

Необхідні продукти:

  • Пів-літри молока;
  • Склянку рису;
  • Три столові ложки цукру і сіль за смаком.

Процес приготування:

  • Добре промити крупу, використовуючи холодну воду, потім помістити в ємність, у якій ви будете готувати. Залити водою.
  • Дочекайтеся, поки вміст каструлі закипить і постійно помішуючи, готуйте близько 15 хвилин на слабкому вогні.
  • Молоко закип’ятіть в окремій посудині і обережно влийте до рису. Туди ж всипте цукор і сіль.
  • Готуйте страву стільки часу, скільки знадобиться – рис повинен повністю зваритися. Для цього постійно пробуйте. Приблизно знадобиться 20 хвилин після закипання.

Правильні пропорції продуктів

На склянку рису знадобиться близько півлітра води, яка обов’язково повинна бути холодною. Звичайно, час приготування збільшиться, але зате результат буде більш якісний.

Якщо готуєте дві склянки крупи, то і води повинно бути на півлітра більше.

Цукру кладеться стільки, скільки подобається. Все залежить від уподобань. Хтось любить солодку кашу, а хтось менше.

Солі кладіть трохи більше, ніж потрібно, так як рис добре вбирає. Після того як ви посолили, спробували і вирішили, що її в самий раз, додайте ще небагато.

Скільки часу готувати?

Для початку буде потрібно близько 10 хвилин для того, щоб закипіла вода з рисом. Після того як інгредієнти додано в посуд і все знову закипіло, доведеться почекати ще хвилин 15 – 20 хвилин до остаточного приготування каші. Можливо трохи менше або більше – точно визначається методом проби.

Рецепт приготування в мультиварці

Вважається що рисова каша на молоці – це одне з найпопулярніших страв, яке готується з допомогою мультиварки.

Дивіться також:  Канапе з оселедцем – 7 рецептів холодної рибної закуски

Необхідні продукти:

  • Половина маленької пачки вершкового масла;
  • Мультиварочный склянку рису;
  • Близько двох склянок води;
  • Трохи солі і ложка цукру;
  • Приблизно три склянки молока.

Процес приготування:

  • Кілька разів добре помийте крупу.
  • Потім промажте стінки чаші вершковим маслом.
  • В підготовлену ємність засипте рис, залийте його водою і молоком. Додайте стільки цукру і солі, скільки треба. Продукти перемішайте і закрийте кришку пристрою.
  • Поставте блюдо готуватися в режимі «Молочна каша», і дочекайтеся закінчення програми.
  • При подачі в порції додайте трохи вершкового або топленого масла.

На молоці та воді

Приготувати блюдо можна як з використанням молока, так і на воді.

Необхідні продукти:

  • Склянку рису;
  • По дві склянки води і молока;
  • Цукор і сіль на свій смак.

Процес приготування:

  • Якщо ви вирішили готувати на молоці, то вам необхідно довести рис з водою до кипіння, варити приблизно 10 хвилин, потім влити гаряче молоко, додати приправи і довести до готовності.
  • Для приготування на воді достатньо відразу залити рис водою, дочекатися поки весь вміст закипить, злегка зменшити силу вогню, додати сіль і цукор і варити до того моменту, поки крупа повністю не вбере в себе рідину. Дайте трохи настоятися.

Готуємо в горщиках в духовці

Цей варіант приготування займає трохи більше часу, ніж звичайний, але зате каша виходить ще більш апетитна.

Необхідні продукти:

  • Дві склянки молока;
  • Трохи вершкового масла;
  • Цукор і сіль за смаком;
  • Близько 100 грам рису.

Процес приготування:

  • Для початку підготуйте рис. Це потрібно робити завжди, коли ви використовуєте його для приготування будь-яких страв: добре промийте. Потім залийте водою і дайте трохи постояти.
  • Далі – приберіть зайву воду з крупи, залийте її молоком так, щоб залишилося приблизно півтора сантиметра до краю горщика.
  • Додайте за смаком сіль, цукор і можливо якісь інші спеції.
  • На всі продукти можна покласти по маленькому шматочку масла, накрийте кришками.
  • Поставте блюдо в духовку, яку не потрібно попередньо розігрівати. Виставте температуру 180 градусів і залиште на 40 хвилин до приготування.
Дивіться також:  Фуа-гра: рецепт в домашніх умовах

Каша з гарбузом

Любите гарбузи і не знаєте, що можна з неї приготувати? Тоді рецепт цієї молочної каші як раз для вас.

Необхідні продукти:

  • Приблизно 200 грам гарбуза;
  • Дві склянки молока і один води;
  • Близько 100 грам рису;
  • Кількість солі та цукру на свій смак.

Процес приготування:

  • Візьміть ємність, в якій будете готувати, у неї помістіть рис разом з окропом і відправте на плиту, встановивши найнижчий вогонь, після закипання. Дочекайтеся, поки вся вода не вбереться.
  • Поки готується крупа, займіться гарбузом. Для цього її потрібно очистити від шкіри і натерти на крупній тертці.
  • Тепер змішайте рис з молоком і подрібненої гарбузом. Додайте всі спеції і приправи і знову доведіть всю масу до кипіння. Після цього знадобиться приблизно 15 хвилин до готовності. Вимкніть плиту і залиште кашу настоятися якийсь час. Це робиться для посилення смакових властивостей.

Рецепт приготування для дітей

Звичайний варіант приготування рисової каші може здатися дітям не дуже смачним або недостатньо цікавим. Для того щоб це виправити у вже готову кашу додаються різні сухофрукти, наприклад родзинки, чорнослив або курага. Так само можна натерти свіже яблуко, банан і перемішати з рисом.

Калорійність молочної рисової каші

Рисова каша сама по собі дуже корисне страву, до того ж малокалорийное. Каша, приготовлена по-звичайним рецептом без добавок, включає в себе всього 97 калорій на сто грам. На воді це число знизиться до 80 калорій.

Звичайно калорійність сильно залежить від того наскільки жирне молоко використовується, додається чи вершкове масло і в якій кількості. Добавки типу сухофруктів також збільшують число калорій.

Наприклад, при використанні 3% молока в 100 грамах каші буде вже близько 130 калорій. А якщо до неї додати чорнослив, то цей показник збільшиться до 150 одиниць.

Дивіться також:  Щука – 10 рецептів приготування смачних страв із риби