Як зварити рисову кашу – 10 рецептів приготування смачної каші

Є багато способів того, як зварити рисову кашу на воді, молоці, з додаванням різних продуктів. Рис, крім того, що є дуже корисним злаком, багатим білком, вітамінами і мікроелементами, відрізняється здатністю поєднуватися з різними компонентами. Це дозволяє готувати з білої крупи перші страви, другі, гарніри і відмінні десерти. Рис допоможе поліпшити роботу травних органів, очистить організм від токсинів, допоможе впоратися з похмільним синдромом. Страви з рису підійдуть в якості сніданку дорослим і дітям, забезпечивши енергією на цілий день.

Класична рисова каша на молоці

Рисова каша на молоці – смачна і дуже корисна страва. Готується вона частіше з круглого рису, який відрізняється відмінною в’язкістю та клейкість. Перед варінням крупу потрібно ретельно промити під проточною водою.

Незважаючи на те, що каша в підсумку буде молочна, відварювати рис спочатку потрібно у воді. Якщо відразу варити крупу в молоці, вона буде довше готуватися, втративши під час варіння велику частину корисних речовин.

До того ж молоко може випаруватися, що призведе до підгоряння рису і зіпсованості страви в підсумку.

Готується молочна каша досить швидко – близько 35 хвилин. Якщо правильно виконати всі дії, вона вийде легкою і ароматною, корисною і поживною.

Вариться страва з наступних інгредієнтів:

  • рис – 200 г;
  • молоко – 700 мл;
  • масло вершкове;
  • сіль і цукор.

Промиту крупу потрібно залити водою, в пропорції 1:2, поставити на вогонь і варити до повної готовності зерен. Варений рис відкидається на друшляк, щоб стекла вода. При бажанні його можна промити, але не обов’язково.

Окремо в глибокій ємності слід закип’ятити молоко, додати сіль (небагато) і цукор за смаком, після чого висипати попередньо відварену крупу. Готувати після цього кашу треба на повільному вогні, постійно помішуючи, протягом 10-15 хвилин.

Щоб молоко в процесі варіння не википіло і не запачкало плиту, потрібно верхні борти каструлі змастити вершковим маслом.

У готове блюдо потрібно додати масло і подати до столу. При бажанні можна поліпшити смак страви медом, варенням або сухофруктами.