Як зварити розсипчасту гречку на воді – кілька секретів приготування!

Цей продукт насичений корисними речовинами і виходить дуже смачним, але у багатьох при варінні виходить переварена крупа. У нашій добірці простих і зрозумілих рецептів ви дізнаєтеся, як зварити розсипчасту гречку на воді.

Як правильно зварити гречку на воді, щоб вона вийшла розсипчастою?

Якщо правильно зварити гречку, то вона вийде смачна, поживна і розсипчаста, і займе головне місце поміж інших закусок. Приготувати її можна в різних ємностях.

У каструлі

Інгредієнти:

  • олія соняшникова – 55 мл;
  • гречана крупа – 430 г;
  • сіль – 0,5 ч. ложечки;
  • вода – 820 мл

Приготування:

  • Перебрати основний продукт.
  • Промити водою. Повторити кілька разів.
  • Просушити.
  • Розжарити сковороду. Влити олію.
  • Помістити крупу. Обсмажити. Потрібно приблизно чотири хвилини. Крупа повинна забарвитися в золотистий колір.
  • Підготувати ємність з товстими стінками.
  • Залити воду.
  • Підсолити.
  • Помістити крупу.
  • Закип’ятити.
  • Прибрати піну.
  • Проварити вісім хвилин.
  • Прибрати з плити.
  • Не відкриваючи кришку настояти вісім хвилин.

В мультиварці

Інгредієнти:

  • гречка – 1 мультистакан;
  • масло – 55 г вершкове;
  • вода – 480 мл

Приготування:

  • У крупі міститься сміття, тому необхідно прибрати чорні крупинки, а потім промити, змінюючи кілька разів рідина.
  • Помістити в чашу.
  • Підсолити.
  • Влити воду.
  • Виставити режим, залежно від виробника пристрою, вибрати «Крупа» або «Гречка».
  • Таймер виставити на годину.
  • Закинути масло. Розмішати.

В пароварці

Інгредієнти:

  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • гречка – стакан;
  • масло – 45 г;
  • вода – 240 мл

Приготування:

  • Перебрану гречку промити.
  • Дістати чашу, яка входить в комплект пароварки.
  • Помістити крупу.
  • Залити водою.
  • Підсолити.
  • Встановити на нижній рівень.
  • Виставити таймер, знадобиться 2/3 години.
  • Перевірити на готовність.
  • Якщо гречана каша ще не зовсім доварена, витримати ще хвилин сім.
  • Помістити масло. Розмішати.