Як зварити розсипчасту гречку на воді – кілька секретів приготування!

Цей продукт насичений корисними речовинами і виходить дуже смачним, але у багатьох при варінні виходить переварена крупа. У нашій добірці простих і зрозумілих рецептів ви дізнаєтеся, як зварити розсипчасту гречку на воді.

Як правильно зварити гречку на воді, щоб вона вийшла розсипчастою?

Якщо правильно зварити гречку, то вона вийде смачна, поживна і розсипчаста, і займе головне місце поміж інших закусок. Приготувати її можна в різних ємностях.

У каструлі

Інгредієнти:

  • олія соняшникова – 55 мл;
  • гречана крупа – 430 г;
  • сіль – 0,5 ч. ложечки;
  • вода – 820 мл

Приготування:

  • Перебрати основний продукт.
  • Промити водою. Повторити кілька разів.
  • Просушити.
  • Розжарити сковороду. Влити олію.
  • Помістити крупу. Обсмажити. Потрібно приблизно чотири хвилини. Крупа повинна забарвитися в золотистий колір.
  • Підготувати ємність з товстими стінками.
  • Залити воду.
  • Підсолити.
  • Помістити крупу.
  • Закип’ятити.
  • Прибрати піну.
  • Проварити вісім хвилин.
  • Прибрати з плити.
  • Не відкриваючи кришку настояти вісім хвилин.

В мультиварці

Інгредієнти:

  • гречка – 1 мультистакан;
  • масло – 55 г вершкове;
  • вода – 480 мл

Приготування:

  • У крупі міститься сміття, тому необхідно прибрати чорні крупинки, а потім промити, змінюючи кілька разів рідина.
  • Помістити в чашу.
  • Підсолити.
  • Влити воду.
  • Виставити режим, залежно від виробника пристрою, вибрати «Крупа» або «Гречка».
  • Таймер виставити на годину.
  • Закинути масло. Розмішати.

В пароварці

Інгредієнти:

  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • гречка – стакан;
  • масло – 45 г;
  • вода – 240 мл

Приготування:

  • Перебрану гречку промити.
  • Дістати чашу, яка входить в комплект пароварки.
  • Помістити крупу.
  • Залити водою.
  • Підсолити.
  • Встановити на нижній рівень.
  • Виставити таймер, знадобиться 2/3 години.
  • Перевірити на готовність.
  • Якщо гречана каша ще не зовсім доварена, витримати ще хвилин сім.
  • Помістити масло. Розмішати.
Дивіться також:  Лінива лазанья – 7 швидких рецептів смачної страви

Скільки часу варити гречану кашу?

Засипати крупу необхідно в підсолену, обов’язково холодну воду. Закип’ятити. Варити на мінімальному режимі. В кінці приготування, для поліпшення смакових якостей, рекомендується додати вершкове масло або топлене масло.

Час на приготування, в залежності від пристрою, в якому збираєтеся варити кашу, буде відрізнятися. Для отримання розсипчастої гречки на гарнір в пароварці доведеться почекати 2/3 години. В мультиварці витратити на очікування смачного страви знадобиться в середньому 20 хвилин. Якщо вирішили приготувати кашу, як готували її наші бабусі – в каструлі, то піде близько півгодини.

У процесі приготування не можна перемішувати крупу. Каструлю вибирайте з товстими стінами. У такій ємності тепло розподіляється рівномірно, і каша проварюється одночасно з усіх сторін.

Які соуси підходять до гречці?

За допомогою різних соусів можна наповнити кашу новими нотками. Соус для гречки готується просто і швидко. Але щоб викликати здивування стравою, потрібно знати, яка саме підлива краще всього поєднується з цією крупою.

Соєвий

Це самий простий соус, який можна купити в будь-якому магазині. Хвилин за вісім до кінця варіння необхідно додати пару великих ложечок соусу. Перемішати і довести кашу до готовності. Крупа стане особливою на смак з приємним ароматом.

Овочевий



Інгредієнти:

  • олія соняшникова – 55 мл;
  • томати – 3 шт.;
  • сіль;
  • цибуля – 2 шт. ріпчаста;
  • базилік – 15 г;
  • морква – 1 шт.;
  • петрушка – 15 г;
  • перець – 2 шт. болгарський;
  • ароматні трави – 1 ч. ложка;
  • часник – 3 зубки.

Приготування:

  • Порубати цибулю.
  • Натерти моркву, використовуючи дрібну тертку.
  • Закинути помідори в окріп. Дістати. Зняти шкірку.
  • Розрізати болгарські перчики.
  • Закинути в блендер помідори. Слідом перець.
  • Перемолоти.
  • Влити в сковороду масло.
  • Прогріти.
  • Помістити цибулю. Потім морквину.
  • Потомити три хвилинки.
  • Залити масу з томатів. Перемішати.
  • Потомити шість хвилин.
  • Нашаткувати зелень.
  • Помістити в масу.
  • Порубати часник.
  • Закинути з прянощами в соус.
  • Підсолити. Перемішати.
Дивіться також:  М’ясо в клярі – 7 смачних рецептів приготування на сковороді і в духовці

Грибний

Інгредієнти:

  • печериці – 270 г;
  • сіль;
  • вершки – 120 мл;
  • чебрець – 2 гілки;
  • цибулина – 2 шт.;
  • масло;
  • петрушка – 15 г;
  • борошно – 1 ст. ложка;
  • сметана – 3 ст. ложки;
  • кріп – 15 р.

Приготування:

  • Нарізати гриби.
  • Розігріти масло в сковороді.
  • Закинути гриби.
  • Обсмажити.
  • Нашаткувати цибулини.
  • Помістити до грибів. Посмажити.
  • У вершки залити сметану.
  • Вмішати муку.
  • Підсолити.
  • Залити обжарку.
  • Закип’ятити.
  • Порубати зелень.
  • Закинути в соус.
  • Перемішати.

Щоб при додаванні в соус борошно не перетворилася в грудочки, спочатку розведіть її в малій кількості рідини, а потім переливати в основну масу.

Грецька

Інгредієнти:

  • базилік – 17 г;
  • огірок – 2 шт. дрібний;
  • сіль;
  • йогурт – 260 мл натуральний;
  • м’ята – 5 листочків;
  • часник – 2 зубки;
  • кріп – 15 р.

Приготування:

  • Підготувати саму дрібну тертку.
  • Обрізати кінчики з огірочків. Натерти.
  • Нашаткувати зелень.
  • Залити йогурт в огіркову масу.
  • Посипати зеленню.
  • Перемішати.
  • Порубати часникові зубчики.
  • Відправити в масу.
  • Підсолити.
  • Перемішати.

Сметанний

Інгредієнти:

  • сметана – 60 мл;
  • борошно – 15 г;
  • сіль;
  • вода – 160 мл

Приготування:

  • Розжарити сковороду.
  • Через сито висипати борошно.
  • Перемішуючи довести до золотистого відтінку.
  • Остудити.
  • Прогріти воду.
  • Влити в сотейник.
  • Розмішати. Маса не повинна містити грудки.
  • Потомити вісім хвилин.
  • Влити сметану. Розмішати.
  • Присолити.
  • Закип’ятити.

Простий Соус



Інгредієнти:

  • сметана – 470 мл;
  • кріп – 45 г;
  • петрушка – 20 г;
  • сіль;
  • часник – 4 зубки;
  • прянощі.

Приготування:

  • Нашаткувати зелень.
  • Засипати в сметану.
  • Скориставшись теркою з дрібними отворами, перетерти часникові зубки.
  • Отримане пюре змішати з масою.
  • Посипати прянощами.
  • Підсолити.
  • Перемішати.

Якщо хочете отримати соус з великим ароматом і вишуканими смаковими якостями, додайте невелику кількість сухого вина. Слід вливати в самому початку приготування і частково випарити.

Дивіться також:  Страви з ріпи – 15 рецептів приготування швидко і смачно