Яловича печінка смажена – 7 смачних рецептів приготування

Печінка – цінний продукт, який багатий важливими для здоров’я людського організму речовинами. Краще всього приготувати її на сковороді, адже смажена яловича печінка являє собою ситне, живильне і дуже смачне блюдо. Його чудово доповнить гарнір з картоплі або макаронних виробів.

Яловича печінка смажена з цибулею

Смажена печінка з цибулею – швидкий у виконанні блюдо, яке при дотриманні основних правил виходить неймовірно ніжним і соковитим.

Будуть потрібні:

  • 400 г печінки;
  • цибулина;
  • 30 г борошна;
  • зубок часнику;
  • 5 г меленого перцю;
  • стільки ж мускатного горіха;
  • сіль і олію.

Спосіб приготування:

  • Свіжа печінку злегка підморожувалася, щоб її було легше різати.
  • Субпродукт ріжеться приблизно однаковими шматочками.
  • На плоску тарілку висипається борошно, перемішана з сіллю.
  • Кожен скибочку обвалюється з усіх сторін в борошняної маси.
  • Підготовлені шматочки викладають на сковороду з гарячим маслом, де обсмажуються близько 5 хвилин.
  • По закінченні вказаного часу печінка перекладається на тарілку.
  • Цибуля шинкуется тонкими півкільцями і обсмажується на сковороді, де готувалася печінку.
  • Після придбання їм золотистого кольору в сковороду повертається і субпродукт. Майже готове блюдо заливають невеликою кількістю окропу.
  • Страва приправляється, притрушивается подрібненим часником і гаситься 10 хвилин під кришкою для придбання м’якості і соковитості.