Яловичина з чорносливом — 10 рецептів приготування

Яловичина з чорносливом – цікаве блюдо, яке обов’язково оцінять любителі сухофруктів. Два продукту чудово поєднуються між собою, а якщо додати ще кілька складових, то результат вийде чудовим.

Яловичина, запечена з чорносливом в духовці

Це просте блюдо готуємо в духовці — так м’ясо добре просочується і виходить дуже насиченим і ароматним.

Необхідні продукти:

  • кілограм яловичини;
  • спеції та трави на свій смак;
  • 0,3 кг чорносливу.

Процес приготування:

  • М’ясо добре промиваємо, даємо йому обсохнути або прискорюємо процес, обтерши його паперовими рушниками.
  • Нарізаємо на шматки середнього розміру, приправляємо їх обраними спеціями.
  • Чорнослив теж промиваємо і пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо в блендері. За смаком можна додати мускатний горіх, коріандр або соєвий соус.
  • Отриманою пастою ретельно обмазуємо шматочки яловичини і кладемо їх на подвійний шар фольги. Добре загорнути м’ясо так, щоб сік не витікав.
  • Прибираємо в духовку і готуємо на грилі, не менше години, встановивши рівень нагріву на 170 градусів. Після цього відкриваємо фольгу і запікаємо ще 15 хвилин, але вже на 200 градусах — м’ясо підрум’яниться і набуде апетитну тонку скориночку.

Тушковане м’ясо з морквою і сухофруктами

Необхідні продукти:

  • дві морквини;
  • спеції;
  • цибулина;
  • 0,5 кг яловичини;
  • ложка меду;
  • 0,1 кг чорносливу;
  • 50 грам кураги.

Процес приготування:

  • Очищаємо овочі, подрібнюємо на шматочки і обсмажуємо до красивого кольору на гарячій сковороді. Після цього перекладаємо їх у тарілку, а на цю ж сковороду покласти промиту і нарізану на шматочки яловичину.
  • Потім додаємо до м’яса овочі і вливаємо воду так, щоб вона прикривала всі інгредієнти. Заправляємо блюдо спеціями за смаком і тушкуємо близько 30 хвилин.
  • Викладаємо в сковороду сухофрукти і продовжуємо готувати ще 30 хвилин.

В мультиварці

Яловичина з чорносливом в мультиварці – ще один варіант приготування смачної страви, яке не займе у вас багато часу.

Дивіться також:  Омлет без молока – 8 смачних рецептів приготування на сковороді, в мікрохвильовій печі, духовці і в мультиварці

Необхідні продукти:

  • дві моркви;
  • кілограм яловичини;
  • спеції;
  • три ложки томатної пасти;
  • одна цибулина;
  • 200 грам чорносливу.

Процес приготування:

  • Овочі очищаємо, нарізаємо будь-яким способом, краще всього, на тонкі кільця. М’ясо добре промиваємо, видаляємо зайві частини і теж подрібнюємо.
  • Поміщаємо яловичину в чашу, включаємо режим «Смаження» і, постійно помішуючи, злегка обсмажуємо її протягом 15 хвилин.
  • Потім сюди ж викладаємо підготовлені овочі і томатну пасту, перемішуємо і заливаємо воду, щоб вона покривала всі продукти. На цьому етапі кладемо вибрані спеції, сіль і чорний мелений перець. Включаємо мультиварку в режим «Гасіння» на 60 хвилин.
  • Коли пройде відведений час, пробуємо м’ясо. Якщо воно ще тверде, то вливаємо трохи води і доводимо до готовності. Якщо м’яке, то кладемо чорнослив і в режимі «Гасіння» тримаємо страву ще 20 хвилин.

Смачний гуляш

Гуляш з яловичини з чорносливом можна їсти як самостійне блюдо або подати з гарніром. Наприклад, з пюре.

Необхідні продукти:

  • стакан води;
  • спеції;
  • 150 грам чорносливу;
  • одна цибулина;
  • 0,6 кг яловичини.

Процес приготування:

  • Чорнослив заливаємо гарячою водою і залишаємо на 10 хвилин. М’ясо промиваємо, подрібнюємо на шматочки. Те ж саме робимо і з цибулею.
  • На гарячу сковороду відправляємо спочатку цибулю і доводимо його до рум’яності. Потім відправляємо до нього м’ясо і, трохи приправте спеціями, обсмажуємо близько 30 хвилин.
  • Додаємо чорнослив, тримаємо на плиті ще 10 хвилин, заливаємо водою, чекаємо, коли вміст закипить, і тушкуємо приблизно 25 хвилин під кришкою, встановивши слабкий рівень нагріву.

Рулетики з яловичини з чорносливом

Рулетики з чорносливом – відмінний варіант красивого і ситного страви для святкового столу.

Необхідні продукти:

  • стакан червоного вина;
  • приправи за смаком;
  • три ложки майонезу;
  • 0,5 кг яловичини;
  • 3 зубчики часнику;
  • 200 грам чорносливу.
Дивіться також:  Маринад для шашлику – 11 смачних рецептів маринаду для свинини, курки, баранини

Процес приготування:

  • Шматок яловичини промиваємо, розрізаємо посередині, але не до кінця, а так щоб розкрити його у вигляді книги. Злегка відбиваємо для м’якості. Не перестарайтеся, щоб випадково не порвати м’ясо.
  • З’єднуємо майонез і роздавлений часник. Цією сумішшю ретельно натираємо м’ясо і по центру шматка викладаємо нарізані на половинки чорнослив.
  • Все це дуже туго згортаємо, щоб вийшов один великий рулет, а потім ділимо на невеликі частини, щоб вийшли порційні шматочки.
  • Цибулю нарізаємо кільцями, доводимо до рум’яності на гарячій сковороді і викладаємо у форму. Зверху кладемо рулети, заливаємо їх вином, приправляємо спеціями і прибираємо в духовку на 2 години, встановивши нагрівання на 180 градусів.

Яловичина, тушкована з чорносливом і корицею

Необхідні продукти:

  • дві цибулини;
  • щіпка цукру;
  • спеції;
  • десять штук чорнослив;
  • 0,5 кг яловичини;
  • ложка томатної пасти;
  • щіпка кориці.

Процес приготування:

  • М’ясо добре промиваємо, обсушуємо, ріжемо на невеликі шматочки і швидко обсмажуємо на гарячій сковороді. Після цього перекладаємо його в казан або каструлю, заливаємо вміст водою і ставимо гаситися на повільному вогні.
  • На сковороді смажимо подрібнену цибулю, з’єднуємо з томатною пастою, тримаємо пару хвилин додаємо до м’яса.
  • Туди ж викладаємо чорнослив, кладемо цукор, корицю та інші спеції за смаком. Доводимо до готовності протягом 20 хвилин.

Варіант приготування в горщиках

Необхідні продукти:

  • морква і цибулина;
  • 3 зубчики часнику;
  • спеції;
  • 100 грам чорносливу;
  • 0,6 кг яловичини;
  • 100 грам сметани.

Процес приготування:

  • Овочі очищаємо, нарізаємо на невеликі шматочки. М’ясо промиваємо, перетворюємо на тонкі смужки. Чорнослив теж подрібнюємо в кубики.
  • У кожен горщик спочатку укладаємо трохи овочів, потім м’ясо, приправлене спеціями, а потім чорнослив і знову овочі.
  • Відправляємо заготовку в холодну духовку і тримаємо там 40 хвилин, виставивши нагрівання на 180 градусів.
  • Перед подачею заливаємо страву сметаною, кладемо часник і залишаємо на 15 хвилин.
Дивіться також:  Гарячі бутерброди в духовці 15 рецептів приготування

Печеня з яловичини з чорносливом

Необхідні продукти:

  • 100 мл білого вина;
  • спеції;
  • 0,6 кг яловичини;
  • цибулина;
  • 8 чорнослив;
  • два зубчики часнику.

Процес приготування:

  • М’ясо промийте, обсушіть і помістіть на гарячу сковороду. Його потрібно довести до рум’яності і зняти з вогню.
  • В іншій сковороді обсмажуємо нарізану шматочками цибулю, з’єднуємо його з м’ясом, туди ж викладаємо чорнослив. Заливаємо все вином, додаємо часник і спеції.
  • Увімкніть слабкий рівень нагріву і тримайте під кришкою до м’якості, приблизно 60 хвилин.

Рецепт самого смачного салату

Необхідні продукти:

  • 30 грамів фундука;
  • яблуко;
  • 0,2 кг яловичини;
  • 50 грам чорносливу;
  • два яйця;
  • 50 грам сиру;
  • спеції і майонез за смаком.

Процес приготування:

  • Салат листковий, тому всі продукти будуть чергуватися і їх потрібно промащувати майонезом. Яловичину і яйця слід відварити.
  • Першим шаром викладаємо очищене і натерте яблуко, потім нарізані на кубики яйця, потім чорнослив тонкими смужками, м’ясо і подрібнені горіхи.
  • Останній шар – тертий сир, але при цьому не забувайте на кожен шар прокладати майонез за смаком додати сіль і мелений перець.

М’ясо в кисло-солодкому соусі

Необхідні продукти:

  • 100 грам чорносливу;
  • 200 мл червоного вина;
  • два помідора;
  • ложка меду;
  • цибулина;
  • 0,5 кг яловичини;
  • спеції.

Процес приготування:

  • Промите і обсушенное м’ясо нарізаємо на шматочки, обсмажуємо на сковороді, потім додаємо до нього подрібнену цибулю, чорнослив і помідори. Все заливаємо вином, перемішуємо, додаємо мед і приправляємо спеціями.
  • Готуємо близько 40 хвилин на повільному вогні, поки всі продукти не перетворяться в густу масу, а м’ясо не стане м’яким.

Серед представлених рецептів кожен обов’язково знайде собі той, який припаде до смаку. Не бійтеся експериментувати з новими поєднаннями і результат вас приємно здивує.