Яловичина з грибами – 8 рецептів приготування

Яловичина – сорт м’яса, який завдяки своїм поживним якостям високо оцінений дієтологами світу. Вона чудово поєднується з різними продуктами і може використовуватися для приготування супів, салатів і других страв. Одним із таких універсальних страв є яловичина з грибами, яку можна подати в запеченому, тушкованому, смаженому вигляді або навіть в якості салату.

Яловичина з грибами у вершковому соусі

Ніжна і соковита яловичина з грибним ароматом і ніжним вершковими нотками виходить з:

  • ½ Кг м’яса;
  • 100 г грибів;
  • шматочки масла аналогічного ваги;
  • цибулини;
  • головки часнику;
  • 30 г борошна;
  • 100 мл вершків;
  • вдвічі більшого об’єму води;
  • солі, перцю і мускатного горіха.

Етапи підготовки:

  • Вирізка нарізають шматочками, які обсмажуються і злегка присаливаются.
  • Цибулю і часник подрібнюються, після чого обсмажуються до прозорості.
  • В овочеву масу всипається борошно, сіль і спеції.
  • Вміст заливається вершками після додавання в ємність грибних пластинок.
  • При необхідності додаються 200 мл теплої води.
  • Через 10 хвилин гасіння в сковороду викладаються м’ясні шматочки.
  • А вже через 15 хвилин томління страва готова.